lioors22 Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Witam ładuje telefon ładowarka tą co producent dał w zestawie 5v=2A i często zdarza mi sie ładować w nocy naładuje sie w 2h bateria i do rana telefony jakby sie "ładuje" i mam pytanie czy gdybym używał ładowarki 5v=0,85A ładując na noc to baterii mogę w jakiś sposób zaszkodzić czy bez obaw mogę ładować A tak przy okazji może ktoś mi pomoże dlaczego gdy ładuje telefon oni robi sie gorący i np przy przy oglądaniu filmików jest tez strasznie ciepły może miał/ma ktoś z was coś takiego bo przy przeglądaniu interntu fb itp jest normalna temperatura miui 8 global 6.9.9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MD13 Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 Primo ładuj sobie czym chcesz. Różnica jest taka że tą 0.85A będzie długo się ładował. ( Nie widzę sensu zmiany. Zostań na oryginalnej ładowarce. Robisz sobie niepotrzebnie problemy). Dwa jak robisz coś z telefonem co potrzebuje mocy obliczeniowej to chyba normalne że procek żre prąd i wydziela ciepło (thd) więc jak oglądasz film to procek się grzeje bo pracuje z większą wydajnością. Tak jak przy graniu gdzie procek będzie jeszcze bardziej się grzał. Przy normalnej pracy tego nie ma. Tak samo jak z prockami w kompie. Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Torwald Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 Jak kolega wytłumaczył wcześniej: telefon się grzeje, bo pracuje. To raczej nie wymaga większego zastanawiania się nad tym. Jak się ładuje, to też się grzeje - w szczegóły nie będę wchodził, bo nie ma sensu. Ładowanie w nocy mniejszym prądem jest bez sensu, bo telefon sam sobie ustawia parametry ładowania i to, ile z ładowarki "pociągnie". Im bliżej 100% naładowania tym mniejszy prąd będzie pobierał. A jak już ma 100% to to "ładowanie" ma na celu jedynie podtrzymanie baterii na 100% - prąd to mniej niż 200mA. I tak, tak ma być. Link to comment Share on other sites More sharing options...
answer Posted September 18, 2016 Share Posted September 18, 2016 (edited) Ja na przykład ląduje ładowarka od Samsunga 1A i telefon praktycznie w ogóle się nie grzeje(nawet przy używaniu). Co innego oryginalna. Wtedy bateria o wiele bardziej się nagrzewa, szczególnie od niskiego stanu. (A wiadome jest że bateria nie lubi wysokich temp. ) Jak nie mam czasu na wolne ladowanie, to wtedy w ruch idzie ładowarka od xiaomi. Tak samo ładowarkę samochodową mam 1A z Nokii. Może i wolniej się ląduje, ale za to bateria nie dostaje zbyt po d*pie. Edited September 18, 2016 by answer Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted September 19, 2016 Share Posted September 19, 2016 Ja ma Blitzwolf 2 x 2,4 A. Ładuje się szybko. Polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lioors22 Posted September 20, 2016 Author Share Posted September 20, 2016 Dzięki wszystkim za odpowiedź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts