Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś z Was również zauważył drenowanie baterii smartfona przez opaskę? Zanim zacząłem jej używać spokojnie Redmi wytrzymywał 3 dni przeciętnego użytkowania. Teraz nie dotykam telefonu prawie i wyciągam niecałe 2 dni... Tak jest na xiaomi.eu 8.0.1.0 i na 7.5.1.0 Z aktywnym Mi Band Tools bez mierzenia pulsu jest jeszcze gorzej. 

Posted

Tak niestety jest, optymalizacja bluetotha nie jest najlepsza i póki co trzeba z tym żyć (albo nie używać opaski). Mogę cię pocieszyć że na telefonach innych marek nie jest wiele lepiej.

Posted

Hej, mam podobnie na R3P i MiBand2. Ja mam miui najnowsze, a żona xiaomi eu najnowsze i co 24h ładujemy telefony. 

Mam nadzieję że wesja stable bedzie stable :)

Posted
15 godzin temu, dobot napisał:

Mam nadzieję że wesja stable bedzie stable :)

Oj na to bym nie liczył, jeszcze nie widziałem wersji stable która była by lepsza od nowszej dev, zawsze w dev coś tam poprawią (mogą też coś skopać). Kilka razy wracałem do stable z taką nadzieją i momentalnie wracałem do dev.  

Posted

7.1.3 naprawdę był pod względem baterii dla Redmi 3 taki dobry?

Posted

Będziesz instalował 7.1.3? Jak tak to daj info. jak działa i jak bateria oczywiście :)

Posted

To czekam z niecierpliwością na informacje :)

Posted

Nie mam pojęcia, nigdy tego zegara nie używałem. Ogólnie teraz jestem na tych nowszych romach. Bateria trzyma tragicznie na nich jak na Redmi 3, ale nie potrafię na jednym romie długo usiedzieć :) 

Posted

Daj proszę linka do 7.1.3 który instalowałeś. 

Posted

Tak, wiem. Na odblokowant bl dla Redmi 3 pro bez problemów sie powinno zainstalować?

Dzieki Wielkie :)

Posted

No to d.... :( Jest jeszcze jakis dobry na r3p?

Posted

W końcu odlokowałem BL, wrzuciłem MIUI8 i jestem szczęśliwy....  a tu takie coś wyczytuję :( chyba będzie powrót z przeprosinami dla MIUI7.

Posted

Nie wiem, ja miałem 7.1.3 eu i miałem mibanda 1s i w ciągu nocy uciekało może z 5%,  a mam teraz dev eu 6.8.11 i też schodzi 5% w ciągu nocy. Bateria trzyma tak samo, różnica w sot jest ~-20min. A mam w miarę nowy rom, miui8 itp

Posted

Ostatni rom 6.9.15 działa z MiBandem na prawdę nieźle. Nie jest tak dobrze jak na 7.1.3, ale jest to pierwszy rom od prawie 9 miesięcy na którym bateria nie trzyma u mnie tragicznie :)

• 11 months later...
Posted

Odkopię mój stary temat :D Dawno nie zaglądałem na forum i nie orientuję się jak dzisiaj sprawa wygląda z nowymi ROMami i MiBandem. @AdBloczek możesz się wypowiedzieć? Ty chyba na bieżąco robisz aktualizacje prawda?

Posted

Rzeczywiście jest kiepsko. Zarówno na najnowszym globalu jak i xiaomi.eu stable cały czas cyklicznie miband wybudza urządzenie i tym samym urządzenie nie ma szans wejść w stan deep sleep. Pozostaje mi jeszcze sprawdzić najnowsze xiaomi.eu dev lub liczyć że wraz z nadejściem MIUI 9 sytuacja się poprawi.

Screenshot_2017-09-01-18-36-43-637_com.miui.securitycenter.png

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...