Jump to content

Odblokowanie Mi Max 3/32GB

Stiv167

Recommended Posts

Witam.

Jestem konkretnie zielony jeżeli chodzi o jakiekolwiek zmiany w telefonach i nie znam się na tym kompletnie. Jakiś czas temu kupiłem Xiaomi Mi Max 6,44 inch 3GB RAM/32GB ROM Snapdragon 650 Hexa Core. Po tym jak telefon doszedł i :otrzymałem zgodę od chińczyka" wziąłem się za odblokowywanie bootloadera. Postępowałem wg. instrukcji, które znajdują się pod tym postem

jednak nadal wystąpił problem. Próbowałem zmieniać VPN wg. tego poranika
http://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=259525&page=5#pid4901122
jednak nadal są problemy.
Czy jest ktoś w stanie wyjaśnić mi krok po kroku co mam zrobić i jak mogę doprowadzić do tego, aby telefon miał wgrany MIUI POLSKA i żebym mógł się nim cieszyć?

Xiaomi.PNG

• 2 months later...
  • 9 months later...

w fastboot nie odpowiada urządzenie - devices attached. a urzadzenie widzi jako android, sterownikiem zaś jest SAMSUNG.

instalowałem stery tym: adb-setup-1.4.3 A ADB driver installer mówi że stery ok lecz MiNi FLASHER mówi: status zablokowany.

w wierszu poleceń komendami nic nie zdziałałem...(debugowanie i daemon działa choć uruchamia się na tcp:5037)

W opcjach programisty oem odblokowany, firewalla nie mam a prubując odblokować przez stronke unlock.update.miui.com wchodzi po chwili na chinskie terytorium i każe stworzyć nowe konto a staje na synchronizacji...

potrzebny root, koniecznie musze mieć TWRP wpierw?

Po wgraniu TWRP 3.1.0.0 hydrogen i zrobieniu wipe cashe i dalvik cashe bootlop. Nie idzie nawet wyłączyć tel bo się włącza na nowo.

Nie wykrywa urządzania na logo MI ani w adb i nie idzie wejść w recovery, jedynie sie rebootuje.

Edited by Migoku

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...