Stiv167 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Witam. Jestem konkretnie zielony jeżeli chodzi o jakiekolwiek zmiany w telefonach i nie znam się na tym kompletnie. Jakiś czas temu kupiłem Xiaomi Mi Max 6,44 inch 3GB RAM/32GB ROM Snapdragon 650 Hexa Core. Po tym jak telefon doszedł i :otrzymałem zgodę od chińczyka" wziąłem się za odblokowywanie bootloadera. Postępowałem wg. instrukcji, które znajdują się pod tym postem jednak nadal wystąpił problem. Próbowałem zmieniać VPN wg. tego poranikahttp://en.miui.com/forum.php?mod=viewthread&tid=259525&page=5#pid4901122 jednak nadal są problemy. Czy jest ktoś w stanie wyjaśnić mi krok po kroku co mam zrobić i jak mogę doprowadzić do tego, aby telefon miał wgrany MIUI POLSKA i żebym mógł się nim cieszyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Miałem to samo. Zakładam, że resztę procedury wykonałeś prawidłowo. W opcjach programistycznych masz pozycję "Mi Unlock status". Trzeba zgłosić urządzenie aby MiFlashUnlock dokończył dzieła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stiv167 Posted November 29, 2016 Author Share Posted November 29, 2016 Odblokowałem bootloader i telefon działał, ale nie mogłem wgrać custom ROMu i lecę na chińskim. Masz może jakiś "poradnik" wg którego będę mógł wgrać nowy system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fido70 Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Też jestem świeży w temacie, choć już zmianę z Globala na miui.eu mam za sobą. Wszystko masz opisane na forum, popatrz tez na YT w kwestii obsługi TWRP, niemniej odblokowanie BL - jest ważne Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 @fido70 Nic takiego nie robiłem a odblokowałem swojego Mi Max za pierwszym razem błyskawicznie. @Stiv167 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2 Ten poradnik ci wszystko wytłumaczy a jak będziesz mieć jakiś problem to napisz napisz do mnie na PW żebym zajrzał do tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migoku Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 w fastboot nie odpowiada urządzenie - devices attached. a urzadzenie widzi jako android, sterownikiem zaś jest SAMSUNG. instalowałem stery tym: adb-setup-1.4.3 A ADB driver installer mówi że stery ok lecz MiNi FLASHER mówi: status zablokowany. w wierszu poleceń komendami nic nie zdziałałem...(debugowanie i daemon działa choć uruchamia się na tcp:5037) W opcjach programisty oem odblokowany, firewalla nie mam a prubując odblokować przez stronke unlock.update.miui.com wchodzi po chwili na chinskie terytorium i każe stworzyć nowe konto a staje na synchronizacji... potrzebny root, koniecznie musze mieć TWRP wpierw? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migoku Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 (edited) Po wgraniu TWRP 3.1.0.0 hydrogen i zrobieniu wipe cashe i dalvik cashe bootlop. Nie idzie nawet wyłączyć tel bo się włącza na nowo. Nie wykrywa urządzania na logo MI ani w adb i nie idzie wejść w recovery, jedynie sie rebootuje. Edited September 30, 2017 by Migoku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts