anachiel

Aktualizacja Redmi note 3 pro

Recommended Posts

Witam,

dzisiaj aktualizowałem rom na telefonie,jak zwykle ściągnąłem najnowszy wrzuciłem go do telefonu wszedłem w aktualizację wybrałem plik z aktualizacją w twrp nie było żadnych problemów nic,zrestartował się pokazało się logo miui pasek aktualizacji doszło do 100% i zrestartował się i znowu wyszedł pasek postępu aktualizacji na początku myślałem że to przez to że przeszedłem na andka 6.01 z 5.1.1 i dlatego to się resetuję, ale telefon cały czas się restartuje dochodzi do 100% aktualizacji i tak w kółko. Liczę na pomoc i wytłumaczenie co mogło pójść nie tak

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hej!

Jak w temacie, mam telefon od roku, od tego samego czasu jestem na sofcie od miuipolska/xiaomi.eu jednak od aktualizacji do 7.4.20 nie mogę ani zainstalować kolejnej aktualizacji, ani wejść przez twrp a jeśli uda się wejść, to nie widzi paczki do instalacji. 

Czy coś się zmieniło w międzyczasie i inaczej się instaluje aktualizacje, czy jest to jakiś błąd? Czy ktoś powiedziałby jak go naprawić?:)

Pozdrawiam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wrzuć zipa na telefon , potem wyłącz go . Uruchom twrp kombinacją klawiszy i zainstaluj zip .

Edited by mariusz.ur

Share this post


Link to post
Share on other sites

A coś nie działa, czy 'rączki świerzbia' ?
A wersje twrp masz odpowiednią, tzn. zalecaną manualu ?

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć, zainstalowałem twrp do mojego redmi note 3 pro. Format data i później reboot>recovery.. Od kilku minut mam logo MI, to się będzie jakoś długo restartować czy mam sam zainicjować jakoś działanie? A może coś popsułem?

Edited by tyruus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Zainstalowałem dzisiaj na telefonie rom MiUi polska (wcześniej miałem syf miui) i pojawiły się małe komplikacje. Nie mogę wejść w ustawienia ani zalogować się na konto xiaomi, a to trochę utrudnia korzystanie z urządzenia.

Podczas instalacji nie było żadnych problemów, errorów ani nic podobnego. 

Nie wiem czy to odpowiedni dział na taki temat, jeśli było coś takiego to nie znalazłem, ale myślę, że uzyskam jakąś pomoc :)

Pozdrawiam.

21106835_1867585773559082_4645665127784462006_n.jpg21149953_1867585763559083_2444816303482447212_n.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, TenderPl napisał:

Witam. Zainstalowałem dzisiaj na telefonie rom MiUi polska (wcześniej miałem syf miui) i pojawiły się małe komplikacje. Nie mogę wejść w ustawienia ani zalogować się na konto xiaomi, a to trochę utrudnia korzystanie z urządzenia.

Podczas instalacji nie było żadnych problemów, errorów ani nic podobnego. 

Nie wiem czy to odpowiedni dział na taki temat, jeśli było coś takiego to nie znalazłem, ale myślę, że uzyskam jakąś pomoc :)

Pozdrawiam.

Czyszczenie Dalvik / ART i cache w TWRP.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@TenderPl jak byś poszukał to byś znalazł rozwiązanie. Pewnie przechodziłeś proces odblokowania i instalacji twrp  i xiaomi.eu na Androidzie 5.1 . Zainstaluj najnowsze miui dev w miflash , a potem twrp i xiaomi.eu

Edited by mariusz.ur

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minut temu, mariusz.ur napisał:

@TenderPl jak byś poszukał to byś znalazł rozwiązanie. Pewnie przechodziłeś proces odblokowania i instancji twrp a potem xiaomi.eu z Androidem 5.1 . Zainstaluj najnowsze miui dev w miflash , a potem twrp i xiaomi.eu

Robiłem tak jak w tym poradniku.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.
Mam pewny problem z aktualizacją OTA w Xiaomi.eu. Otóż po pobraniu klikam instaluj i telefon włącza się ponownie, nie przechodzi do TWRP. Tak samo jak w aktualizacji wezmę "Uruchom w recovery" to uruchomi się ponownie. Wie ktoś jak to naprawić? Dodam że po aktualizacji TWRP problem ten sam.

Edited by SliniakS

Share this post


Link to post
Share on other sites

wgralem sobie najnowszy (7.9.21) - dawno nie wgrywalem po prostu - miuipolska przez twrp kolejny juz raz. wydawac by sie moglo dzien jak codzien, z zamknietymi oczami bym to zrobil. tak sie rozzuchwalilem, ze juz mi nawet sie nie chcialo od pewnego czasu backupow robic (pokaralo mnie). i po rozpakowaniu zipu przez twrp, wpie cache/dalvik (w sumie nie wiem po co to robie, ale zawsze po wgraniu nowego systemu daje tego wipe'a), reboot systemu i spodziewajac sie poczatku aktualizacji mocno sie zdziwilem - wyskakuje logo 'mi' na doslownie 5sec po czym wszystki gasnie.

i tak jezeli teraz daje power to tak samo - logo 'mi' i kaput. startuje telefon do twrp normalnie - sprobowalem jeszcze raz zarzucic 7.9.21 i dac reboot - wynik taki sam. a ze backupu nie mam to nie mam pomyslu co dalej.

spotkal sie ktos z takim problemem? jakies porady?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeżeli TWRP startuje, to problemu nie ma... upewnij się, że wgrywasz odpowiedni soft (sprawdź MD5). O jakie "rozpakowanie zip" chodzi? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmnote3pro kenzo - takie jak zawsze do note 3 pro.

a rozpakowanie zip - no po prostu w twrp daje install i wybieram zipa i instaluje. po reboocie nie startuje - ot logo mi na chwile i kaplica.

teraz probowalem wgrac wersje stabilna - efekt taki sam -> po instalacji i reboocie systemu na chwile wyskoczylo logo mi i czarny ekarn...

twrp znowu wlaczone, ale co mi z tego jak nie wiem co wgrywac zeby jednak jakos poszlo

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak tylko zeby sie upewnic;p

po przeflashowaniu w miflash twrp zostaje?;p nie 'usune' go w ten sposob?

 

edit 

po wipe w recovery i instalacji juz na calkiem wyczyszczony tel - efekt taki sam... pozostaje tylko juz miflash

 

edit 2

cudnie - blad w miflashu - critical partition flashing is not allowed. jakis pomysl co zrobic z telefonem?

Edited by m4ciejka

Share this post


Link to post
Share on other sites

na chwile obecna jest tak ->

po podlaczeniu telefonu przez fastboot i probie przeflashowania - bledy jak wyzej; telefon przelaczony do edl - wtedy udalo sie przeflashowac telefon (nie wiem czy taka procedura jest niezbedna, ale najpierw wgrywalem china dev - na uwalony telefon - i na niego global dev). obecnie stoi na globalu dev najnowszym - po flashu poszlo wp***u twrp i bootloader.

w zwiazku z tym mam tylko ostatnie pytanie - czy trzeba przechodzic cala procedure odlokowywania telefonu od nowa (zgody chinczyka, smsy i tak dalej) czy po prostu moge odrazu sciagac miunlock i stawiac twrp i miuipolska?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam,

mi aktualizacje instalowały się bez problemu do momentu 7.9.14 każda kolejna się nie instaluje.
Logo MI i koniec, ciemno i nic więcej :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

również mam ten sam problem . Przez TWRP instaluję 7.9.14 i jest gites. Każda kolejna aktualizacja wraz z dzisiejszą czyli 7.9.21 oraz 7.10.12 po instalacji pokazuje logo MI i wyłącza się . 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wczoraj chciałem przez TWRP wgrać nowy soft v9 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/?source=typ_redirect do note3pro. Po restarcie telefon nie odpala, przy ładowaniu miga czerwona dioda. Mogę wejść w TWRP i Fastboot. i tak weszłem w TWRP po kablu do pamięci telefonu (bo karta SD jak i BT i WiFi padły prędzej) wgrałem soft starszy (v8) i puściłem instalacje teraz telefon przy uruchamianiu pojawia się logo MI wyłącza telefon i znowu się pojawia logo Mi i tak w kółko. Udało mi się wejść teraz do Fastboot i telefonu nie ruszam. Macie może pomysł jak telefon odratować.

Pozdrawiam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, kilka dni temu kupiłem używanego xiaomi redmi note 3 wersja ze snapdragonem 3gb/32gb. Po przywróceniu ustawień domyślnych telefon sam się zaktualizował do najnowszego miui 9 lecz w wersji beta. Jak mam wrócić do oficjalnej wersji i czemu bez mojej zgody telefon sam zaktualizował się do nie stabilnego oprogramowania?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Wczoraj chciałem przez TWRP wgrać nowy soft v9 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/?source=typ_redirect do note3pro. Po restarcie telefon nie odpala, przy ładowaniu miga czerwona dioda. Mogę wejść w TWRP i Fastboot. i tak weszłem w TWRP po kablu do pamięci telefonu (bo karta SD jak i BT i WiFi padły prędzej) wgrałem soft starszy (v8) i puściłem instalacje teraz telefon przy uruchamianiu pojawia się logo MI wyłącza telefon i znowu się pojawia logo Mi i tak w kółko. Udało mi się wejść teraz do Fastboot i telefonu nie ruszam. Macie może pomysł jak telefon odratować.
Pozdrawiam.
i u ciebie i u kolegow wyzej wyglada tak jak u mnie - wgrwanie nowszych miui polska przez twrp uwala note3pro. tyle ze ja nie mialem backupu i nie mialem do czego wrocic. przeczytaj pare odp wyzej w tym watku moj post - udalo mi sie odbrickowac tel przez edl i miflash - niestety w wyniku tego poszlo i twrp i odblokowany bootloader. teraz siedze na globalu dev i narazie nie mam problemow z aktualizacja (wczoraj przez ota poszla najnowsza).
moje pytanie (zakopane juz troche z mojego postu wczesniejszego) czy samym miunlock odrazu moge odblokowywac bootloader czy znowu cala procedura z pisaniem do chinczyka ozostaje otwarte - zna ktos odpowiedz? choc narazie sie i tak z tym wstrzymuje bo wyglada ze jest jakis problem z aktualizacjami miui polska na note3pro

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak masz zgodę na koncie (mozliwosc pobrania MiUnlock) to musisz dodać konto do Stanu Odblokowania Mi w opcjach programistycznych i czekać 72h, potem odblokować.

tapnięte z Redmi 4a

Share this post


Link to post
Share on other sites
na chwile obecna jest tak ->

po podlaczeniu telefonu przez fastboot i probie przeflashowania - bledy jak wyzej; telefon przelaczony do edl - wtedy udalo sie przeflashowac telefon (nie wiem czy taka procedura jest niezbedna, ale najpierw wgrywalem china dev - na uwalony telefon - i na niego global dev). obecnie stoi na globalu dev najnowszym - po flashu poszlo wp***u twrp i bootloader.

w zwiazku z tym mam tylko ostatnie pytanie - czy trzeba przechodzic cala procedure odlokowywania telefonu od nowa (zgody chinczyka, smsy i tak dalej) czy po prostu moge odrazu sciagac miunlock i stawiac twrp i miuipolska?

Mam to samo. Którą wersję China dev wgrywales przez edl? Chyba mam większy problem, bo po wgraniu najnowszej mam bootloop.

 

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

 

 

Edit: Udało się wgrać chińskiego deva 6.3.17 i ruszyl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Po aktualizacji do tej wersji softa telefon nie uruchamia się. Pojawia się logo MI po czym po chwili znika i telefon wyłącza się. Można wejść do recovery, fastboot pokazuje się, że działa lecz w w adb_fastboot go nie widzi. W czym może leżeć problem? Ostatnia wersja softu jaka była przed to chyba 8.5 stable, ale nie jestem pewien. Wiem, że był na 6.0

Edited by pueblo

Share this post


Link to post
Share on other sites

U mnie jest prawie ten sam problem. Ja nie mogę wejść w recovery. Mogę tylko używać fastboota.

@Adel94

Mógłbyś podesłać linka jak to zrobić?

Edited by kjnm

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 godzin temu, kjnm napisał:

U mnie jest prawie ten sam problem. Ja nie mogę wejść w recovery. Mogę tylko używać fastboota.

@Adel94

Mógłbyś podesłać linka jak to zrobić?

https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

Standardowo tak jak to wygrywałeś miui po raz pierwszy. Cofasz się do punktu: wgrywanie recovery, pobierasz nową wersję i instalujesz w trybie fastboot. 

Co więcej sprawdź czy masz nadal odblokowany bootloader. U mnie się zablokował. Ale nie trzeba po raz drugi do tego samego urządzenia zgłaszać tej procedury do Chińczyków itd. Wystarczy szybkie podpięcie w fastboot do programu MiUnlock

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam.

Dzisiaj aktualizowałem ROM przez TWRP z xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_7.9.7_v9-6.0 na xiaomi.eu_multi_HMNote3Pro_7.11.16_v9-6.0 wszystko poszło, zrobiłem w TWRP restart systemu i mam podczas ładowania telefonu  mrugającą czerwona diodę, telefon nie startuje ( na moment pojawia się białe logo MI ). Mam tylko tryb fastboot, tryb recovery (TWRP) nie działa.

Szanowni forumowicze proszę o pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.