anachiel Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Witam, dzisiaj aktualizowałem rom na telefonie,jak zwykle ściągnąłem najnowszy wrzuciłem go do telefonu wszedłem w aktualizację wybrałem plik z aktualizacją w twrp nie było żadnych problemów nic,zrestartował się pokazało się logo miui pasek aktualizacji doszło do 100% i zrestartował się i znowu wyszedł pasek postępu aktualizacji na początku myślałem że to przez to że przeszedłem na andka 6.01 z 5.1.1 i dlatego to się resetuję, ale telefon cały czas się restartuje dochodzi do 100% aktualizacji i tak w kółko. Liczę na pomoc i wytłumaczenie co mogło pójść nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted September 10, 2016 Share Posted September 10, 2016 Spróbuj w recovery zrobić wipe dwóch pozycji - art/dalvik cache i cache. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted September 11, 2016 Share Posted September 11, 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nest Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Hej! Jak w temacie, mam telefon od roku, od tego samego czasu jestem na sofcie od miuipolska/xiaomi.eu jednak od aktualizacji do 7.4.20 nie mogę ani zainstalować kolejnej aktualizacji, ani wejść przez twrp a jeśli uda się wejść, to nie widzi paczki do instalacji. Czy coś się zmieniło w międzyczasie i inaczej się instaluje aktualizacje, czy jest to jakiś błąd? Czy ktoś powiedziałby jak go naprawić?:) Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 (edited) Wrzuć zipa na telefon , potem wyłącz go . Uruchom twrp kombinacją klawiszy i zainstaluj zip . Edited June 30, 2017 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
zibi_k Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 A coś nie działa, czy 'rączki świerzbia' ? A wersje twrp masz odpowiednią, tzn. zalecaną manualu ?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tyruus Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 (edited) Cześć, zainstalowałem twrp do mojego redmi note 3 pro. Format data i później reboot>recovery.. Od kilku minut mam logo MI, to się będzie jakoś długo restartować czy mam sam zainicjować jakoś działanie? A może coś popsułem? Edited July 9, 2017 by tyruus Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 9, 2017 Share Posted July 9, 2017 Pierwsze uruchomienie po wipe zawsze trwa najdłużej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TenderPl Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Witam. Zainstalowałem dzisiaj na telefonie rom MiUi polska (wcześniej miałem syf miui) i pojawiły się małe komplikacje. Nie mogę wejść w ustawienia ani zalogować się na konto xiaomi, a to trochę utrudnia korzystanie z urządzenia. Podczas instalacji nie było żadnych problemów, errorów ani nic podobnego. Nie wiem czy to odpowiedni dział na taki temat, jeśli było coś takiego to nie znalazłem, ale myślę, że uzyskam jakąś pomoc Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 3 godziny temu, TenderPl napisał: Witam. Zainstalowałem dzisiaj na telefonie rom MiUi polska (wcześniej miałem syf miui) i pojawiły się małe komplikacje. Nie mogę wejść w ustawienia ani zalogować się na konto xiaomi, a to trochę utrudnia korzystanie z urządzenia. Podczas instalacji nie było żadnych problemów, errorów ani nic podobnego. Nie wiem czy to odpowiedni dział na taki temat, jeśli było coś takiego to nie znalazłem, ale myślę, że uzyskam jakąś pomoc Pozdrawiam. Czyszczenie Dalvik / ART i cache w TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TenderPl Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 1 godzinę temu, mrosi napisał: Czyszczenie Dalvik / ART i cache w TWRP. Czyszczone i to kilka razy nawet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 (edited) @TenderPl jak byś poszukał to byś znalazł rozwiązanie. Pewnie przechodziłeś proces odblokowania i instalacji twrp i xiaomi.eu na Androidzie 5.1 . Zainstaluj najnowsze miui dev w miflash , a potem twrp i xiaomi.eu Edited August 31, 2017 by mariusz.ur Link to comment Share on other sites More sharing options...
TenderPl Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 14 minut temu, mariusz.ur napisał: @TenderPl jak byś poszukał to byś znalazł rozwiązanie. Pewnie przechodziłeś proces odblokowania i instancji twrp a potem xiaomi.eu z Androidem 5.1 . Zainstaluj najnowsze miui dev w miflash , a potem twrp i xiaomi.eu Robiłem tak jak w tym poradniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SliniakS Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 (edited) Witam. Mam pewny problem z aktualizacją OTA w Xiaomi.eu. Otóż po pobraniu klikam instaluj i telefon włącza się ponownie, nie przechodzi do TWRP. Tak samo jak w aktualizacji wezmę "Uruchom w recovery" to uruchomi się ponownie. Wie ktoś jak to naprawić? Dodam że po aktualizacji TWRP problem ten sam. Edited September 22, 2017 by SliniakS Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted September 22, 2017 Share Posted September 22, 2017 Problem znany od około pół roku. Na forum poruszany i rozwiązany. Poszukaj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 wgralem sobie najnowszy (7.9.21) - dawno nie wgrywalem po prostu - miuipolska przez twrp kolejny juz raz. wydawac by sie moglo dzien jak codzien, z zamknietymi oczami bym to zrobil. tak sie rozzuchwalilem, ze juz mi nawet sie nie chcialo od pewnego czasu backupow robic (pokaralo mnie). i po rozpakowaniu zipu przez twrp, wpie cache/dalvik (w sumie nie wiem po co to robie, ale zawsze po wgraniu nowego systemu daje tego wipe'a), reboot systemu i spodziewajac sie poczatku aktualizacji mocno sie zdziwilem - wyskakuje logo 'mi' na doslownie 5sec po czym wszystki gasnie. i tak jezeli teraz daje power to tak samo - logo 'mi' i kaput. startuje telefon do twrp normalnie - sprobowalem jeszcze raz zarzucic 7.9.21 i dac reboot - wynik taki sam. a ze backupu nie mam to nie mam pomyslu co dalej. spotkal sie ktos z takim problemem? jakies porady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 Jeżeli TWRP startuje, to problemu nie ma... upewnij się, że wgrywasz odpowiedni soft (sprawdź MD5). O jakie "rozpakowanie zip" chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 hmnote3pro kenzo - takie jak zawsze do note 3 pro. a rozpakowanie zip - no po prostu w twrp daje install i wybieram zipa i instaluje. po reboocie nie startuje - ot logo mi na chwile i kaplica. teraz probowalem wgrac wersje stabilna - efekt taki sam -> po instalacji i reboocie systemu na chwile wyskoczylo logo mi i czarny ekarn... twrp znowu wlaczone, ale co mi z tego jak nie wiem co wgrywac zeby jednak jakos poszlo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 @m4ciejka MiFlash Ci pozostaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted October 12, 2017 Share Posted October 12, 2017 (edited) tak tylko zeby sie upewnic;p po przeflashowaniu w miflash twrp zostaje?;p nie 'usune' go w ten sposob? edit po wipe w recovery i instalacji juz na calkiem wyczyszczony tel - efekt taki sam... pozostaje tylko juz miflash edit 2 cudnie - blad w miflashu - critical partition flashing is not allowed. jakis pomysl co zrobic z telefonem? Edited October 12, 2017 by m4ciejka Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 na chwile obecna jest tak -> po podlaczeniu telefonu przez fastboot i probie przeflashowania - bledy jak wyzej; telefon przelaczony do edl - wtedy udalo sie przeflashowac telefon (nie wiem czy taka procedura jest niezbedna, ale najpierw wgrywalem china dev - na uwalony telefon - i na niego global dev). obecnie stoi na globalu dev najnowszym - po flashu poszlo wp***u twrp i bootloader. w zwiazku z tym mam tylko ostatnie pytanie - czy trzeba przechodzic cala procedure odlokowywania telefonu od nowa (zgody chinczyka, smsy i tak dalej) czy po prostu moge odrazu sciagac miunlock i stawiac twrp i miuipolska? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba5120 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Witam, mi aktualizacje instalowały się bez problemu do momentu 7.9.14 każda kolejna się nie instaluje. Logo MI i koniec, ciemno i nic więcej :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kikan Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 również mam ten sam problem . Przez TWRP instaluję 7.9.14 i jest gites. Każda kolejna aktualizacja wraz z dzisiejszą czyli 7.9.21 oraz 7.10.12 po instalacji pokazuje logo MI i wyłącza się . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seba5120 Posted October 13, 2017 Share Posted October 13, 2017 Uffff, myślałem, że tylko ja tak mam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartekffw Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Wczoraj chciałem przez TWRP wgrać nowy soft v9 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/?source=typ_redirect do note3pro. Po restarcie telefon nie odpala, przy ładowaniu miga czerwona dioda. Mogę wejść w TWRP i Fastboot. i tak weszłem w TWRP po kablu do pamięci telefonu (bo karta SD jak i BT i WiFi padły prędzej) wgrałem soft starszy (v8) i puściłem instalacje teraz telefon przy uruchamianiu pojawia się logo MI wyłącza telefon i znowu się pojawia logo Mi i tak w kółko. Udało mi się wejść teraz do Fastboot i telefonu nie ruszam. Macie może pomysł jak telefon odratować. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
keppel123 Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Witam, kilka dni temu kupiłem używanego xiaomi redmi note 3 wersja ze snapdragonem 3gb/32gb. Po przywróceniu ustawień domyślnych telefon sam się zaktualizował do najnowszego miui 9 lecz w wersji beta. Jak mam wrócić do oficjalnej wersji i czemu bez mojej zgody telefon sam zaktualizował się do nie stabilnego oprogramowania? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Wczoraj chciałem przez TWRP wgrać nowy soft v9 https://sourceforge.net/projects/xiaomi-eu-multilang-miui-roms/?source=typ_redirect do note3pro. Po restarcie telefon nie odpala, przy ładowaniu miga czerwona dioda. Mogę wejść w TWRP i Fastboot. i tak weszłem w TWRP po kablu do pamięci telefonu (bo karta SD jak i BT i WiFi padły prędzej) wgrałem soft starszy (v8) i puściłem instalacje teraz telefon przy uruchamianiu pojawia się logo MI wyłącza telefon i znowu się pojawia logo Mi i tak w kółko. Udało mi się wejść teraz do Fastboot i telefonu nie ruszam. Macie może pomysł jak telefon odratować. Pozdrawiam.i u ciebie i u kolegow wyzej wyglada tak jak u mnie - wgrwanie nowszych miui polska przez twrp uwala note3pro. tyle ze ja nie mialem backupu i nie mialem do czego wrocic. przeczytaj pare odp wyzej w tym watku moj post - udalo mi sie odbrickowac tel przez edl i miflash - niestety w wyniku tego poszlo i twrp i odblokowany bootloader. teraz siedze na globalu dev i narazie nie mam problemow z aktualizacja (wczoraj przez ota poszla najnowsza).moje pytanie (zakopane juz troche z mojego postu wczesniejszego) czy samym miunlock odrazu moge odblokowywac bootloader czy znowu cala procedura z pisaniem do chinczyka ozostaje otwarte - zna ktos odpowiedz? choc narazie sie i tak z tym wstrzymuje bo wyglada ze jest jakis problem z aktualizacjami miui polska na note3proWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacper Skrzypek Posted October 14, 2017 Share Posted October 14, 2017 Jak masz zgodę na koncie (mozliwosc pobrania MiUnlock) to musisz dodać konto do Stanu Odblokowania Mi w opcjach programistycznych i czekać 72h, potem odblokować.tapnięte z Redmi 4a Link to comment Share on other sites More sharing options...
funkymonk Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 na chwile obecna jest tak -> po podlaczeniu telefonu przez fastboot i probie przeflashowania - bledy jak wyzej; telefon przelaczony do edl - wtedy udalo sie przeflashowac telefon (nie wiem czy taka procedura jest niezbedna, ale najpierw wgrywalem china dev - na uwalony telefon - i na niego global dev). obecnie stoi na globalu dev najnowszym - po flashu poszlo wp***u twrp i bootloader. w zwiazku z tym mam tylko ostatnie pytanie - czy trzeba przechodzic cala procedure odlokowywania telefonu od nowa (zgody chinczyka, smsy i tak dalej) czy po prostu moge odrazu sciagac miunlock i stawiac twrp i miuipolska?Mam to samo. Którą wersję China dev wgrywales przez edl? Chyba mam większy problem, bo po wgraniu najnowszej mam bootloop. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Edit: Udało się wgrać chińskiego deva 6.3.17 i ruszyl Link to comment Share on other sites More sharing options...
pueblo Posted October 22, 2017 Share Posted October 22, 2017 (edited) Witam. Po aktualizacji do tej wersji softa telefon nie uruchamia się. Pojawia się logo MI po czym po chwili znika i telefon wyłącza się. Można wejść do recovery, fastboot pokazuje się, że działa lecz w w adb_fastboot go nie widzi. W czym może leżeć problem? Ostatnia wersja softu jaka była przed to chyba 8.5 stable, ale nie jestem pewien. Wiem, że był na 6.0 Edited October 22, 2017 by pueblo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adel94 Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 U mnie pomogło uaktualnienie wersji TWRP na telefonie. Po tym zabiegu udało się zainstalować nowe wersje miui. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kjnm Posted October 28, 2017 Share Posted October 28, 2017 (edited) U mnie jest prawie ten sam problem. Ja nie mogę wejść w recovery. Mogę tylko używać fastboota. @Adel94 Mógłbyś podesłać linka jak to zrobić? Edited October 28, 2017 by kjnm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adel94 Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 21 godzin temu, kjnm napisał: U mnie jest prawie ten sam problem. Ja nie mogę wejść w recovery. Mogę tylko używać fastboota. @Adel94 Mógłbyś podesłać linka jak to zrobić? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Standardowo tak jak to wygrywałeś miui po raz pierwszy. Cofasz się do punktu: wgrywanie recovery, pobierasz nową wersję i instalujesz w trybie fastboot. Co więcej sprawdź czy masz nadal odblokowany bootloader. U mnie się zablokował. Ale nie trzeba po raz drugi do tego samego urządzenia zgłaszać tej procedury do Chińczyków itd. Wystarczy szybkie podpięcie w fastboot do programu MiUnlock 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Odblokuj ponownie bootloader. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lordpix Posted November 28, 2017 Share Posted November 28, 2017 Dnia 29.10.2017 o 08:57, Adel94 napisał: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Standardowo tak jak to wygrywałeś miui po raz pierwszy. Cofasz się do punktu: wgrywanie recovery, pobierasz nową wersję i instalujesz w trybie fastboot. Co więcej sprawdź czy masz nadal odblokowany bootloader. U mnie się zablokował. Ale nie trzeba po raz drugi do tego samego urządzenia zgłaszać tej procedury do Chińczyków itd. Wystarczy szybkie podpięcie w fastboot do programu MiUnlock Dzięki! Potwierdzam, ta metoda działa. Telefon migał diodą i działał tylko fastboot. Wgranie twrp i miunlock załatwiło sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts