Ujej91 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) Witam wszystkich, proszę bardzo o pomoc, ponieważ mam głębokie wrażenie, że zostałam oszukana przez dystrybutora http://xiaomi.com.pl. Firma nie odpisuje na maile ani nie odbiera telefonów...Zamówiłam model Redmi Note 3 Pro. Tylko co dostałam? Oto jest pytanie. Telefony różnią się minimalnie. Wpisując numer seryjny i imei wychodzi w googlach redmi note 3 + chińskie znaczki które w tłumaczeniu przez translatora nie mają większego sensu. Ale czy sprzedawca naprawdę mógł się tak pomylić? Czy liczył na to, że nie zauważę? W załączeniu screeny informacji o telefonie Będę ogromnie wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Joanna Edited September 8, 2016 by Ujej91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dadi11 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Witamy na forum, Joanno Po liczbie rdzeni procesora wychodzi na to że nie zostałaś oszukana i jest to redmi note 3 pro możesz sprawdzić nazwę procesora jakimś programem typu CPU-z dla pewności Przy okazji dodam że też miałem taki dylemat kiedy zobaczyłem pudełko bez "pro" w nazwie telefonu. Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zientas Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 A imei szybko ukryj bo nie jednemu się przyda Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Jak dla mnie to wygląda ok. A przynajmniej tak samo jak w moim RN3Pro. Częstotliwość procka wskazuje ze to nie jest wersja z MTK Tapnięte z RN3Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujej91 Posted September 8, 2016 Author Share Posted September 8, 2016 A jak wchodzicie w aktualne urządzenie to też tak macie? Przepraszam, że nie przywitałam się na forum, ale byłam tak rozczarowana i zdesperowana, że wszystko szybko szybko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dadi11 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Tak, jeśli chodzi ci o brak pro w nazwie to jest to normalne i występuje wszędzie. Sent from Xiaomi Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujej91 Posted September 8, 2016 Author Share Posted September 8, 2016 To czemu Xiaomi nie daje nigdzie Pro? Przecież to bez sensu Wg recenzji telefony dość znacznie się przecież różnią Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) Piszę 6x1.8 a więc jest to wersja ze snapem 650 jest to wersja pro prime Edited September 8, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miv Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Telefon jest okej, to po prostu redmi note 3 wersja snapdragon.. Pro się dopisuje że względu na marketing. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 38 minut temu, Ujej91 napisał: To czemu Xiaomi nie daje nigdzie Pro? Przecież to bez sensu Wg recenzji telefony dość znacznie się przecież różnią Ponieważ oficjalnie telefon ten nie nazywa się Redmi Note 3 Pro, a właśnie Redmi Note 3 (Snapdragon version). Przyjęło się, że jest to wersja Pro i wszyscy posługują się tą nomenklaturą. Tak samo możesz u dostawców w Polsce znaleźć informacje o wersji Redmi Note 3 Prime (lub Pro Prime) - ten dopisek również przyjął się nieformalnie jako określenie wersji z 3GB pamięci RAM oraz 32GB pamięci wewnętrznej, w odróżnieniu do wersji 2GB/16GB.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
primek Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 (edited) 46 minut temu, Ujej91 napisał: To czemu Xiaomi nie daje nigdzie Pro? Przecież to bez sensu Wg recenzji telefony dość znacznie się przecież różnią Dodanie do nazwy Pro to umowny zabieg sprzedawców, żeby łatwiej było kupującym rozróżnić te modele. Xiaomi operuje na nazwach kodowych poszczególnych modeli (MTK - hennessy, Snapdragon - kenzo, Snapdragon z obsługą band 20 - kate) Edited September 8, 2016 by primek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 To czemu Xiaomi nie daje nigdzie Pro? Przecież to bez sensu Wg recenzji telefony dość znacznie się przecież różnią Daje. Nazwa romu to HMNote3Pro. Aczkolwiek w samym pobieraniu Global lub w ich specyfikacji posługują się terminem Qualcomm czyli Redmi Note 3 Qualcomm, a ten z MTK to Redmi Note 3 China. Z Mi5 Pro Dodanie do nazwy Pro to umowny zabieg sprzedawców, żeby łatwiej było kupującym rozróżnić te modele. Xiaomi operuje na nazwach kodowych poszczególnych modeli (MTK - hennessy, Snapdragon - kenzo, Snapdragon z obsługą band 20 - kate) Właśnie nie. Tzn na nazwach kodowych operuje powiedzmy w środowisku romów czyli w miejscu gdzie przeciętny klient nie wchodzi ot tak zaraz po kupnie. Bo takie romy fastboot mają nazwy kodowe w nazwach plików, ale już romy recovery mają inne nazwy. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ujej91 Posted September 9, 2016 Author Share Posted September 9, 2016 Ściągnęłam apkę AIDA64 i wyniki wyskoczyły takie: dzięki chłopaki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts