paszczakus91 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Witajcie, Mam swojego Xiaomi Redmi 3 Pro cały 1 dzień. Chciałem przetestować kilka funkcji bezpieczeństwa, a w tym szyfrowanie. Wszystko przeszło cacy, hasełko ustawione itp. telefon się uruchomił a tu szok, podaj nazwę użytkownika (numerycznie) i hasło ( wszystko w okienku "dziękujemy za pomoc w ulepszaniu MIUI!") Nie rejestrowałem konta Xiaomi, jedynie podłączyłem komórkę do Google (testowo) Co to może być za hasło i login? Ew. jak przywrócić tą komórkę do ustawień fabrycznych ( nie ma na niej TWRP ) Za wszelką pomoc bardzo dziękuję Kuba Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris4cars Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Nie ma opcji ominięcia podania hasła? Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bergmen Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 miflash Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekm95 Posted September 8, 2016 Share Posted September 8, 2016 Obstawiam to co zawsze - syfrom. Wgrać globala przez miflasha Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszczakus91 Posted September 8, 2016 Author Share Posted September 8, 2016 Niestety nie ma. O dziwo po wyciągnięciu karty uruchomiła się. MIUI w/g ustawień: 8 6.9.1 | Beta Android 5.1.1 LMY47V Link to comment Share on other sites More sharing options...
EmiksTT Posted December 9, 2016 Share Posted December 9, 2016 (edited) Witam mam taki sam problem ale inne okolicznośći. Budzę się rano patrzę dymek zrestartuj telefon myślą sobie aha aktualizacja była fajnie klik restart. Ponowne uruchomienie i ten sam motyw opcje logowania help !! W dodatku zwieche mam na tym ekranie logowania nawet nie mogę go wyłączyć. Edit. wyjęcie karty tacki Sim powoduje samoczynny restart Edited December 9, 2016 by EmiksTT Link to comment Share on other sites More sharing options...
paszczakus91 Posted December 9, 2016 Author Share Posted December 9, 2016 No ale uruchom go bez karty sim Link to comment Share on other sites More sharing options...
zupammt Posted March 28, 2017 Share Posted March 28, 2017 Po ostatniej aktualizacji romu xiaomi.eu 7.3.23 pojawił mi się ten komunikat po restarcie. Co zauważyłem - pierwszy raz aktualizowałem rom na zaszyfrowanym telefonie. Ekran "Dziękujemy za pomoc w ulepszaniu MIUI!" z opcją wpisania nazwy użytkownika i hasła pojawia się w sytuacji, gdy błędnie podamy hasło odszyfrowania telefonu bądź nie zareagujemy na podanie tego hasła przez kilka sekund. Na wspominanym ekranie wpisywałem numeru telefonu przypisany do konta oraz numeru UID konta xiaomi z poprawnym hasłem - mimo to nie udało mi się uruchomić telefon. Jedyna opcja to restart telefonu i wpisanie hasła odszyfrowującego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts