Cezaryy Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 Witam.Po najnowszej aktualizacji do Miui 8 bateria strasznie szybko zaczęła spadać. Przez 11h spadło 43% z czego ekran działał raptem 1h 15 min.N najwięcej bo po prawie 40% baterii zabrał Android i system Android.Co w obecnej sytuacji może pomóc?? pozdrawiam miui 8.0.1.0 stable jbc 😃 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 (edited) Sprawdź programem wakelock detector lub better batery stats czy przechodzi w deep sleep. Uruchom ponownie telefon jeśli zauważysz drenaż. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.uzumapps.wakelockdetector.noroot&hl=pl Edited September 6, 2016 by madmax86 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezaryy Posted September 6, 2016 Author Share Posted September 6, 2016 Pokazało że coś tego czasu deep sleep występuje. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 A może jakieś skriny masz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezaryy Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 Może coś to pomoże . Bo to Masakra jakaś 40 min wyświetlacz a już 3h działania a 10 %baterii nie ma. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted September 7, 2016 Share Posted September 7, 2016 Zmień soft np na xiaomi.eu ja mam i bateria nieźle trzyma do 3 dni, ale do tego musisz mieć bota odblokowanego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezaryy Posted September 7, 2016 Author Share Posted September 7, 2016 Zmieniłem teraz nakładkę Miui na poprzednią wersję. Zobaczymy jaki będzie efekt. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted September 12, 2016 Share Posted September 12, 2016 Zmieniłem teraz nakładkę Miui na poprzednią wersję. Zobaczymy jaki będzie efekt. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka I jak efekty? Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cezaryy Posted September 12, 2016 Author Share Posted September 12, 2016 Jestem zadowolony. Jest dużo dużo lepiej . Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertwb71 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 (edited) Miałem podobny problem z baterią w redmi note 3 pro po upgrade przez OTA do miui 8 . Pomogło zatrzymanie skanowania sieci wi-fi oraz przywrócenie ustawień fabrycznych z usunięciem wszystkich ustawień. Jest to trochę kłopotliwe bo wszystko trzeba na nowo ustawiać i instalować ale tak trzeba po aktualizacji systemu. Bateria w nocy znika 1 - 2 % w dzień przy normalnym użytkowaniu 20% Jest lepiej niż przed aktualizacją Edited September 13, 2016 by Robertwb71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emperorhorde Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Są jakieś inne sposoby? Mam ten sam problem. Bateria trzymała 3 dni miniumy, teraz max. 1 dobę. Co ciekawe aktualizację robiłem ze 3 tygodnie temu, a telefon zaczął trzymać bardzo krótko od jakichś 4 dni. Co może być przyczyną? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 @emperorhorde Przeszukaj forum pod kątem słowa wakelock. Przeprowadź weryfikację co wybudza Ci telefon i nie pozwala mu przejść w stan Deep-Sleep, bo pewnie na tym polega Twój problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emperorhorde Posted September 15, 2016 Share Posted September 15, 2016 Czy można jakoś inaczej sprawdzić, co jest przyczyną? Nie mogę odpalić programu, bo krzyczy coś o roocie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts