Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

W końcu udało mi się dorwać ten telefon z ibuygou.com i jestem zadowolony z działania zadowolony - jak narazie. Natomiast nie potrafię sobie poradzić z jednym, małym problemem.

Zainstalowałem aktualizację do MIUI Global Stable 8.0.1.0 (LHOMIDG), mam zezwolenie na ściągnięcie bootloadera od 11.08, niestety, bootloadera ściągnąć nie mogę a chciałbym wgrać "nasze" MIUI. Mam włączone opcje developerskie, urządzenie wykrywane jest na kompie po sprawdzeniu za pomocą Minimal ADB & Fastboot, OEM włączone. Konto zalogowane te same które używam w MiFlashUnlock. Dochodzi do 50% i wyskakuje błąd że konta się nie pokrywają.

Próbowałem na dwóch komputerach i zero skutku. Próbowałem za pomocą numeru telefonu, ID, maila - i na telefonie i na flashu - bez zmian. Nawet VPN zmieniałem ale nic.

Wiem że na global stable w RM3P można ściągnąć bootloadera, Nawet przywracałem ustawienia fabryczne i dalej guzik. Prosiłbym o czyjąś pomoc w takim razie bo sam już nie myślę. Poradników jest pełno, jednak zawsze kończy się tak samo - 50% i różne (choć te same) konta. Nawet telefon mi lokalizuje dokładnie w tym miejscu co jestem na i.mi.com ;<

Posted (edited)

A nie china dev przypadkiem?

edit. no spoko, wydawało mi się że dev, ale ja się nie znam więc się nie kłócę. w każdym razie china.

Edited by wtbn
Posted

Od jakiegoś czasu można odblokować bootloader na każdym oficjalnym romie (global dev/stable, china dev/stable)

Jedyne wyjście teraz to poczekać tydzień i znowu spróbować, jak wtedy nie pójdzie to nawalać Unlock do oporu. 

Przechodziłem przez to samo, w końcu zdecydowałem, że nie będę odblokowywał i używam global dev. 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...