Kicksaw Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Witam W końcu udało mi się dorwać ten telefon z ibuygou.com i jestem zadowolony z działania zadowolony - jak narazie. Natomiast nie potrafię sobie poradzić z jednym, małym problemem. Zainstalowałem aktualizację do MIUI Global Stable 8.0.1.0 (LHOMIDG), mam zezwolenie na ściągnięcie bootloadera od 11.08, niestety, bootloadera ściągnąć nie mogę a chciałbym wgrać "nasze" MIUI. Mam włączone opcje developerskie, urządzenie wykrywane jest na kompie po sprawdzeniu za pomocą Minimal ADB & Fastboot, OEM włączone. Konto zalogowane te same które używam w MiFlashUnlock. Dochodzi do 50% i wyskakuje błąd że konta się nie pokrywają. Próbowałem na dwóch komputerach i zero skutku. Próbowałem za pomocą numeru telefonu, ID, maila - i na telefonie i na flashu - bez zmian. Nawet VPN zmieniałem ale nic. Wiem że na global stable w RM3P można ściągnąć bootloadera, Nawet przywracałem ustawienia fabryczne i dalej guzik. Prosiłbym o czyjąś pomoc w takim razie bo sam już nie myślę. Poradników jest pełno, jednak zawsze kończy się tak samo - 50% i różne (choć te same) konta. Nawet telefon mi lokalizuje dokładnie w tym miejscu co jestem na i.mi.com ;<
Zexon72 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Wgraj china stable i wtedy spróbuj odblokować. Jeśli nie pójdzie podeślij telefon - szczegóły na PM
wtbn Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 (edited) A nie china dev przypadkiem? edit. no spoko, wydawało mi się że dev, ale ja się nie znam więc się nie kłócę. w każdym razie china. Edited September 6, 2016 by wtbn
Zexon72 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 (edited) @wtbn A przypadkiem china stable odblokowałem tak kilkadziesiąt RN3pro. Edited September 6, 2016 by Zexon72
Kicksaw Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 Nie można zweryfikować aktualizacji. Normalnie odlot
Zexon72 Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 @Kicksaw ale wrzuć to MiFlashem, a nie przez updater w systemie
adrx Posted September 6, 2016 Posted September 6, 2016 Od jakiegoś czasu można odblokować bootloader na każdym oficjalnym romie (global dev/stable, china dev/stable) Jedyne wyjście teraz to poczekać tydzień i znowu spróbować, jak wtedy nie pójdzie to nawalać Unlock do oporu. Przechodziłem przez to samo, w końcu zdecydowałem, że nie będę odblokowywał i używam global dev.
Kicksaw Posted September 6, 2016 Author Posted September 6, 2016 Dziękuję. Poskutkowało super. Zrobiłem zgodnie z tą instrukcją: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html Wgrałem i odblokowałem INSTANTOWO ten bootloader dzięki Twojej poradzie. coś pięknego
Recommended Posts