Jump to content

Wymiana baterii Mi3 - problem z włączeniem telefonu

moonfall84

Recommended Posts

Witam

Zabrałem się wczoraj do wymiany baterii w moim Mi3. Postępowałem zgodnie z tutorialem na portalu ifixit.
Wszystko poszło zgodnie z planem aż do próby włączenia telefonu:

- pojawia się na chwilę logo Mi po czym ekran gaśnie (i tak za każdym razem jak przytrzymam przycisk power)

- podczas ładowania wszystko wygląda OK (bateria miała 44%, podładowałem do 50% ale nic to nie dało)

Ponownie otworzyłem telefon, włożyłem starą baterię i wszystko działa.

Bateria na 100% jest oryginalna, znajomy przywiózł mi ją z delegacji w Chinach, gdzie inny spec of IT ją zamówił - Chińczyk, więc ryzyko podróbki chyba pomijalne? Jedyne czym się różnią to producent oraz o 0,1 Wh różnica wg opisu.

Stara bateria - SONY

IMG_20160904_090912.jpg

Nowa bateria - LG

IMG_20160904_090938.jpg

• 3 weeks later...

Zobacz mój  post "

Też miałem ten problem i problemem była właśnie bateria która wyglądała na dobrą bo też się ładowała jak u Ciebie.

Dzisiaj wymieniłem baterię na nową i wszystko działa jak należy ale zanim doszedłem do tego że to właśnie wina baterii to zdążyłem kupić "nową płytę główną, ekran, przyciski volume/power, kabel anteny, taśmę usb do płyty głównej"  prawie skompletowałem drugi telefon i na końcu jak kupiłem baterię to dopiero wtedy się okazało że to była właśnie jej wina bo telefon wtedy zaczął wreszcie normalnie działać,

Więc nic nie kombinuj tylko kupuj nową baterię bo to tylko i wyłącznie jej wina.

Dokładnie kupiłem taką baterię na AliExpress

https://pl.aliexpress.com/item/Original-NOHON-Battery-BM31-For-Xiaomi-3-M3-Mi3-3000mAh-High-Capacity-Replacement-Batteries-With-Retail/32629740861.html?spm=2114.13010608.0.95.KyT1b9

Edited by soulfly777kris

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...