Intex Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Witam. Czy jest możliwość zmiany rodzaju czcionki w "ósemce"? Jeżeli tak, to proszę o poradę, jak to zrobić. W "siódemce" wchodziłem w ustawienia, wybierałem rodzaj czcionki i wyskakiwało mi kilkanaście do wyboru. Teraz po tąpnięciu rodzaj czcionki wyskakuje mi tylko domyślna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Pewnie że jest, trzeba tylko dodać nową czcionkę przez apkę motywy. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intex Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 Sorry ale jestem na to chyba za tępy. Wchodząc w apkę motywy mam tylko to Natomiast wybierając ustawienia - wyświetlacz - krój czcionki mam to Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 W apce motywy wejdź w Offline i tam zjedź na sam dół po czym wybierz Wczytaj motyw i wskaż go na telefonie. Po tej operacji wejdź w Ustawienia - Wyświetlacz - Krój czcionki i powinieneś prócz domyślnej zobaczyć swoją. PS: oczywiście czcionkę którą chcesz ustawić (w formacie mtz) najpierw pobierasz (choćby z tego tematu) i kopiujesz gdzieś do pamięci telefonu lub na kartę sd. Jeśli po takiej operacji czcionka się nie zainstaluje lub wywali błąd o braku autoryzacji to albo zainstalujesz xposed albo jak ja założysz konto developer xiaomi dzięki któremu możesz dowolnie edytować i stosować w zasadzie każdy motyw a autoryzację przejdziesz pomyślnie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intex Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 Po wybraniu Wczytaj motyw telefon od razu przechodzi mi do pamięci telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 No i ok teraz znajdź miejsce gdzie zapisałeś pobraną czcionkę po czym zaznacz ją i na dole kliknij ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intex Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 Problem w tym, że nic mi się nie zapisuje. Przejechałem całą pamięć łącznie z ukrytymi plikami i katalogami i wszędzie pusto. Za stary jestem na te nowości. Zostanę chyba przy siódemce, ta wersja bardziej leży mi jeżeli chodzi o moje umiejętności. Dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Ale zaraz... Pobrałeś sobie jakąś czcionkę? Choćby stąd Jak nie skopiowałeś żadnej czcionki do pamięci telefonu to próżno jej szukać w plikach bo niby skąd miałaby się tam znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Intex Posted September 4, 2016 Author Share Posted September 4, 2016 Mówiłem, że jestem za tępy na to. Podejrzewałem, że muszę coś mieć pobranego, bo inaczej skąd miałoby się zainstalować ale nie chciałem nadużywać Twojego czasu. Teraz mam to o co mi chodziło. Powiedz, jaki browar pijesz i daj namiary na siebie. Dzięki wielkie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Wystarczy dzięki Nie ma za co 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts