bergmen Posted September 26, 2016 Author Share Posted September 26, 2016 z lte 800MHz. Ale to raczej kwestia ROMu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Dobra ja już nie mam siły do tego telefonu, teraz się wyłączył i niechce się włączyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Oddaj ten telefon do accessories 4yo, ewidentnie coś z nim nie tak(stawiam na podróbę). Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 No to jak masz dwa i jeden działa poprawnie a drugi nie, to po prostu reklamuj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Findfox Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 I tak zrobię dzięki wszystkim za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltPL Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Zauważyłem ostatnio, że usługi Google trzymają mi długo telefon wyburzony w aktywności co powoduje zwiększone użycie baterii. Obecnie mam najnowszy oficjalny rom w wersji global. Jak ugryźć ten temat by temu zaradzić?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 @GeraltPL pewnie ci się zaktualizowały i siedzą, jak masz roota to musisz zintegrować uaktualnienie z systemem(np. przez link2sd), jak nie pomoże to na myśl przychodzi mi tylko greenify. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeraltPL Posted October 4, 2016 Share Posted October 4, 2016 Roota nie mam w tym telefonie. Mam drugi egzemplarz tego modelu i tam siedzę na xiaomi.eu. tam problemu z drenażem baterii nie ma. Zobaczę jak będzie po kolejnej aktualizacji. Jeśli nic się nie zmieni to odblokuje bootloader i zainstaluje custom rom. Liczyłem jednak, że bez tego się obejdzie ponieważ mam włączone oszczędzanie energiiWysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
byczasty Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Jaki macie czas podczas bezczynnosci jak zostawiacie telefon na noc ? U mnie za kazdym razem pobiera 10 ℅ z baterii. Czy to normalne ? Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Na MIUI 7 miałem około 3% przez noc, na 8 około 5%. Wszystko zależy od tego co działa w tle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
byczasty Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 (edited) Załączam screeny może ktoś zauważy jakieś nieprawidłowości Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Edited October 26, 2016 by byczasty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toldo Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Średni sygnał sieci na moje oko i System ciut za dużo zużywa (u mnie w granicach 20-22%). Link to comment Share on other sites More sharing options...
byczasty Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Mam wersje systemu 6.9.22 czy to moze mieć jakiś związek ?Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 (edited) Nie widzę nieprawidłowości, jakbyś miał neta przez Wi-Fi byłoby lepiej. A ja trzeci dzień uzywam mibanda2 i też jest nieźle. Wygląda na to że trochę poprawili współpracę bt. Edited October 26, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
byczasty Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Tyle ze ja przez ten czas nie korzystałem z transmisji danych sieci komórkowej tylko co najwyżej od czasu do czasu wifi jeżeli dobrze rozumiem . Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 13 minut temu, byczasty napisał: Mam wersje systemu 6.9.22 czy to moze mieć jakiś związek ? Może mieć, 6.10.13 i 6.10.20 są chyba lepsze, to co wkleiłem to 6.10.20 z ciągle sparowaną opaską. Link to comment Share on other sites More sharing options...
byczasty Posted October 26, 2016 Share Posted October 26, 2016 Okej dzięki za info w wolnej chwili zaktualizuję do nowszej Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted November 3, 2016 Share Posted November 3, 2016 To ja chyba pobiłem rekord... xiaomi.eu 6.10.27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Czy uzywanie motywu niestandardowego zmniejsza żywotność baterii??Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Chciałbym podzielić się swoimi statystykami zużycia baterii w swoim R3S i jednocześnie prosić Was o opinię, czy jest to przyzwoity wynik czy bardzo przeciętny i da się coś jeszcze "wycisnąć"? Być może widzi ktoś z Was jakieś nieprawidłowości. Dodam, że korzystam obecnie z Global 8.1, Stabilna, 8.1.1.0(MALMIDI)Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Wynik OK. Jeśli telefon byś rozładował w ciągu 24h, to screen-on-time wyniósłby >10h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Dzięki za odpowiedź. Niestety takie są statystyki, dlatego pytałem czysto orientacyjne. Zastanawiało mnie też czy normalnym jest, że telefon w nocy przy wyłączonym Internecie, na czuwaniu sieci 4G, zjada 5/6% przez około 7h. Dlatego przeczytałem kilka tematów i wydaje się to być całkiem normalne na tym ROMie. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Statystyki mojej mamy: Spoiler Spoiler Nie używa transmisji danych, tylko Wifi, przeglądarka, czasami Whatsapp, przeglądanie galerii itp. Żadnej synchronizacji poza wymuszonymi śmieciami od Google'a (co za debil wymyślił żeby w MIUI to dziadowstwo było cały czas aktywne i niemożliwe do wyłączenia). 2,5h na ekranie w 2 dni to jest tragedia, telefon zachowuje się jakby miał 2000mah, a nie 4000. I właśnie dlatego Xiaomi nie powinny wpadać w ręce przeciętnych zjadaczy chleba - to telefony dla zaawansowanych grzebaczy. ROM MIUI Global, nie pamiętam teraz która wersja, ale aktualizowany w miarę regularnie przez OTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Pozwolę się nie zgodzić z oceną. Po pierwsze, 2.5h ekranu w niemal 3dni. Ponad to, zostało tam 24%, to 1/4 akumulatora! Według mnie świetny wynik. Trzecie - moduł WiFi ciągle odpalony, mimo że nie zżera kosmicznych ilości energii - zawsze kilka (naście) procent dało by się ugrać w ciągu tych trzech dni. ScreenOnTime jest jak najbardziej w porządku. Gdybyś miał tam 6-8-10h, to telefon wytrzymywał by max 18-24h na jednym ładowaniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 (edited) Ja mam 3h na ekranie przez 3 dni w weekend na Huaweiu P8 (mój rekord to 4:38h przez 2 dni i 18h). Mocniejszy procek, ekran FullHD i 2680mAh. Ewidentnie coś jest nie tak z gospodarowaniem energią w stanie spoczynku. Edited December 19, 2016 by penguino Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Zgadzam się z Tobą, coś nie gra! W tej chwili w moim Redmi 3S na Globalu bateria się ustabilizowała. Obecnie działa 1 dzień i prawie 9h, SOT jest 6h i zostało mi jeszcze 53%, bez oszczędzania energii.Główna różnica jest taka, że telefon przez noc czuwania praktycznie nie pobiera energii. Utrata 1% jest normą, rzadko 2%.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Żeby nie być gołosłownym wrzucam kilka zrzutów, zrobionych dziś przed podłączeniem do ładowarki. Synchronizacja włączona bez przerw, dane używane były na przemian z wifi.Brak oszczędzania energii. Na wykresie widać nocne czuwanie urządzenia w sieci 4G (płaskie, poziome linie). Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) Po naładowaniu, 17h użycia (noc i dzień do popołudnia), ok. 0,5h na ekranie i zostało 84% baterii. Tak wygląda statystyka zużycia przez aplikacje: Spoiler Mapy nie były włączane NIGDY, a mimo to wyskakują powiadomienia np. że w okolicy jest mały ruch (włączyłem je, zmieniłem nieco ustawienia żeby mniej śledziły, zobaczymy czy pomoże). To jest chore co wyrabiają usługi Google'a i jeszcze bardziej chore jest, że nie można nic z tym zrobić bo jakiś chiński idiota sobie wymyślił że mają przymusowo działać cały czas u każdego. Edited December 21, 2016 by penguino Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mychemi Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 To jest screen, który zrobiłem wczoraj razem z pozostałymi, które wrzuciłem wcześniej. Jak widzisz Map nie używałem przez te 2,5 dnia i nie są ujęte w statystykach. Usługi Google Play zużyły niecałe 2%. Więc takie zużycie energii, jak u Ciebie, nie jest normalne. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) 15 godzin temu, penguino napisał: Po naładowaniu, 17h użycia (noc i dzień do popołudnia), ok. 0,5h na ekranie i zostało 84% baterii. Tak wygląda statystyka zużycia przez aplikacje: Ukryj treść To faktycznie, mama ma coś nie tak. Może ten Global stable faktycznie taki skopany jest - u mnie od listopada siedzi Xioami.eu. U mnie mapy też działają, powiadomienia o ruchu itp. Ale na wykazie ich nie widzę. Tak się składa, iż też mam 17h użycia właśnie. Spoiler Na baterię nie mogę narzekać. W ciągu dnia nie dam rady jej rozładować. Edited December 21, 2016 by meccaryn Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 To teraz małe podsumowanie z większa ilością screenshotów: Bateria non stop leci równo w dół, niemal niezależnie od tego czy telefon jest używany czy nie. MIUI 8 6.12.15. Jak do tego podejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 @penguino jak do tego podejść? Miflash, opcja clean all i postawić na nowo system. Jeśli na nowo postawionym systemie bateria też się będzie tak zachowywać na nowym, świeżym romie to znaczy, że jest uszkodzona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penguino Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Nie mam pojęcia co napisałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MiD Posted December 23, 2016 Share Posted December 23, 2016 (edited) 2 godziny temu, penguino napisał: Nie mam pojęcia co napisałeś. to się rozejrzyj po forum, zaczynając od FAQ, a później przechodząc do działu tutoriale, kompendium wiedzy redmi 3/3s to też niezły kierunek Edited December 23, 2016 by MiD Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted January 4, 2017 Share Posted January 4, 2017 Panowie w tej chwili używam romu Global 6.12.29 BETA. W telefonie dual sim z cały czas LTE i full synchronizacją, do tego połączony MiBand. Potrzebuje romu na którym bateria trzyma najdłużej. Co polecacie? ( W razie czego złożyłem już "wniosek" o odblokowanie) Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts