Yamakasi Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 (edited) Witam,od kilku dni klawisze głośności po naciśnięciu zaczęły mi strasznie trzeszczeń,przyjrzałem się klawiszom i zobaczyłem takie oto wybrzuszenie- Tylko od strony ekranu,nie wiem czy tak fabrycznie ma być,czy z moim egzemplarzem się coś stało,ma ktoś coś takiego? Da się to jakoś odgiąć?:P Edited September 1, 2016 by Yamakasi Link to comment Share on other sites More sharing options...
s4kron Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Żadnego wybrzuszenia być nie powinno, spróbuj delikatnie to dogiąć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamakasi Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 Gdy odginam wraca to do pozycji wyjściowej.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Nie da się dogiac bez ściągania obudowy. Trzeba ściągnąć, wyprostować belkę i założyć. Typowa wada tego modelu. Ch... materiał obudowy. Z Mi5 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamakasi Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 Nie kwalifikuje się to na gwarancje,prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eristoff Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 ja tak właśnie wygiąłem jak zdejmowałem obudowę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Nie kwalifikuje się to na gwarancje,prawda? Moim zdaniem samoczynnie to się nie dzieje. Także ja czasem przyjmuję to na gwarancję jak mi to zgłasza jakiś Hiszpan czy Francuz który ni w ząb po angielsku. To już zamiast tłumaczyć im, że nie bardzo to pod gwarancję to każe im wysłać i tak. Z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 (edited) 15 godzin temu, Acid napisał: Moim zdaniem samoczynnie to się nie dzieje. Dokładnie. U mnie coś takiego powstało (trochę mniejsze) z obu stron, na podobnej wysokości po tym, jak telefon został "ściągnięty z biurka" gdy wstawałem od biurka i fotel zaczepił o podłączony kabel USB... A pech chciał, że akurat wyciągnąłem telefon z twardego etui, żeby włożyć kartę SD na zrobienie kopii. Edited September 2, 2016 by musek Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp1204 Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 U mnie dzisiaj też pojawiło się wybrzuszenie z dwóch stron u góry i z jednej strony u dołu telefonu. Udało mi się je w miarę naprostować jedynie przy wgnieceniu u dołu trochę się też ten plastik wygiął ale jego się boję ruszać żeby nie pękł. Teraz metalowa część obudowy jest w miarę ok, tylko ten dolny plastik skrzypi teraz bo minimalnie nie przylega. Da radę w Polsce kupić tą tylną obudowę czy trzeba z Chin sprowadzać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 W Polsce nie widziałem. Na allie za chyba coś koło 13 dolców widziałem Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Ale sciageles ją? Bo przez założeniem wyprostuj krawędzie do środka tak jakby i załóż. Z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sp1204 Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 Tak, ściągałem obudowę i wyginałem, bez ściągnięcia nie było mowy żeby to naprostować. Metalowa część jest teraz ok, tylko po prawej stronie u dołu ten plastik też trochę się wygiął podczas upadku telefonu i on trochę nie przylega i skrzypi, może się do tego przyzwyczaję i nie będzie przeszkadzać a jak nie no to zamówię kiedyś tą obudowę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrk87 Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Dnia 9/1/2016 o 14:05, Acid napisał: Nie da się dogiac bez ściągania obudowy. Trzeba ściągnąć, wyprostować belkę i założyć. Typowa wada tego modelu. Ch... materiał obudowy. Z Mi5 Pro Jaka by była cena za taką usługę u Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted September 7, 2017 Share Posted September 7, 2017 Pisz na micenter.pl zgłoszenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts