grzesiekbu Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Witam wszystkich , nie sądziłem że i mi przyjdzie pisać tutaj o pomoc ale cóż człowiek uczy sie całe życie a dzisiejszy problem mnie przerósł. Tak więc do rzeczy. Windows 10. Wcześniej wszystkie sterowniki działały, działało ADB, Fastboot, Miflash i inne cuda. Chciałem zainstalować poprzez TWRP 6.8.30 beta MM od razu dodając do "drzewka" SU, Xposed oraz Atmos. Wszystko przebiegło ok jednak po restarcie pokazało się jedynie logo MI na moment i zaczęła migać czerwona dioda. Nie mogę wejsć do TWRP. Mogę wejść do Fastboota. Problem jednak jest taki że komputer przestał rozpoznawać telefon. W menadżerze urządzeń wyświetla się cytuje "Nieznane urządzenie USB (żądanie deskryptora urządzenia nie powiodło się)... Czy to podczas mrugającej diody (wtedy komp wyszukuje co chwilę urządzenie i powiadamia o tym że nie może zainstalować urządzenia). Zdjąłem klapkę odłączyłem baterię - nie pomogło, to samo w "test point" - nie może zainstalować urządzenia i zawsze taka sama informacja w Menadżerze urządzeń. Czy ma ktoś może pomysł czy od razu pozostaje mi pomoc (mam nadzieję) @Acid.. Z góry dzieki ogromne za propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czeslavo Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Próbowałeś resetować kompa? Po resecie spróbuj innego kabla i zmień port usb Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted August 31, 2016 Author Share Posted August 31, 2016 sprawdzane wiele razy nie rozumiem po prostu dlaczego nagle nie znajduje telefonu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 (edited) Uruchom ponownie komputer z wymuszeniem instalacji sterowników bez podpisu - powinno zadziałać. Miałem kiedyś podobny przypadek z kompletnie martwym Lenovo Vibe P1 Pro - pomogło. Edited August 31, 2016 by Zexon72 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted August 31, 2016 Author Share Posted August 31, 2016 nie dziala po prostu nic wlacznie z innym komputerem. Wyglada to tak jakby komputer nie odczytywal wogole telefonu - nie rozpoznawal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zexon72 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Grzegorzu, jak coś, to podeślij mi go - lubię takie ciężkie przypadki i w większości zakończone sukcesem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted August 31, 2016 Author Share Posted August 31, 2016 na razie trafil do ludzi z fosstech dzisiaj go podrzucilem ale oni tez nie mieli tegiej miny po godzinie walki z nim- nie widza go komputery. jak cos bede sie odzywal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Mam telefon od tygodnia ale jak widzę na forum ile problemów ludzie mają z tymi telefonami to aż się włos na głowie jeży. Trzymam kciuki za uratowanie telefonu i będę śledził temat. Miałem podobny problem wisiał na logo MI z tym że mogłem wejść do twrp wgrywanie programów nie pomagało a rozwiązanie okazało się tak proste że aż głupie, po instalacji programy nie dałem "uruchom system" tylko wycofałem się do "menu głównego" twrp i dałem po prostu wyłącz telefon odczekałem chwilę i sam poprzez naciśnięcie power uruchomiłem go i tak się udało go włączyć dziwne..... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 (edited) @grzesiekbu miałem to samo, masz gg? Pomogę. Sam walczyłem z tym kilka godzin. Trzeba wypróbować każdą możliwość. http://pcsuite.mi.com/ zainstaluj, zresetuj komputer. Podpowiem tylko tyle: Musisz wejść w tryb edl przez fastboota lub metodą test point. Wyłącz weryfikację podpisów sterowników - ta opcja powoduje rozłączanie i podłączanie telefonu. Po wyłączeniu weryfikacji problem znika. Zainstaluj sterownik QDLoader HS-USB -Powinien sam się zainstalować jeśli masz wyłączoną weryfikację podpisów sterowników. Jak wyłączyć weryfikację sterowników? Start > Zasilanie > shift + uruchom ponownie > rozwiąż problemy > opcje zaawansowane > ustawienia uruchamiania > Uruchom ponownie Wyłącz wymuszanie podpisów sterowników. Jak już się połączysz z kompem to pobierz jakiś global czy china czy jaki tam chcesz Odpal MiFlash i zainstaluj. Gotowe. Oczywiście instalację przeprowadzasz przez tryb EDL. Jeśli to nic nie da, sprawdź inne kable usb, inne porty, inny komputer na innym systemie (najlepiej win 7 x64) Ewentualnie spróbuj zainstalować sterownik ręcznie http://cloud.xiaomitips.com/utility/Qualcomm_Drivers_QDLoader.zip Edited August 31, 2016 by Daviteusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kesi Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Dzisiaj zaliczyłam bricka podczas wgrywania nowego romu i walczyłam z nim pół dnia. U mnie podobnie nie było możliwości wejścia do recovery, jedynie fastboot. Dodatkowo mam zablokowany bootloader, więc MiFlash sypał na zmianę czterema różnymi błędami podczas moich prób. Pomógł mi bardzo ten filmik: Pamiętaj żeby zainstalować aktualną wersję MiFlash, wszystkie sterowniki, QDLoader HS-USB itd. Trzymam kciuki i mam nadzieję, że chociaż trochę pomogłam. Jeśli potrzebujesz dokładniejszego info krok po kroku to daj znać. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 Panowie dzieki za rady. zamawia mnie jeszcze jedno o którym pisałem czy może ktoś tak miał. Myślałem że to reakcja na podłączenie usb ale również podczas ładowania zamiast zielonej badz żółtej diody mruga czerwona. Nic innego. Boje się trochę że poszła płyta główna. Spróbuję dzisiaj badz jutro jeszcze postawić windowsa na czysto i jeszcze raz sterowniki dać chociaż tak jak pisałem nigdy z nimi nie mialem problemów ,nie mam nic doinstalowanego na komputerze i nic nie zmieniałem a z tydzień wczesniej normalnie wracalem fastbootem z cm13. Jesli to nie pomoże to albo Acid albo bardzo drogi świecący przycisk do papieru.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 1 godzinę temu, grzesiekbu napisał: drogi świecący przycisk do papieru.. A próbowałeś wprowadzić go w tryb EDL (download) np kombinacją klawiszy? Jakby się udało to może w tym trybie by go wykryło i Miflashem rom fastboot. Tu masz link do poradnika w którym jest link do video: http://xiaomitips.com/guide/how-to-put-redmi-note-3-into-edl-mode/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kesi Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 Spróbuj pobrać jeszcze MiPhoneManager - może zaciągnie jakieś sterowniki. W Windows 10 zmień weryfikację podpisu cyfrowego w sterownikach (punkt 2): Postaraj się go wprowadzić komendą lub kombinacją klawiszy w tryb EDL. Na to jest kilka sposobów, ale może jakiś zadziała.Jeśli chodzi o odłączenie baterii to robiłeś tak jak tutaj? http://xiaomitips.com/guide/how-to-unbrick-redmi-note-3-snapdragon-best-solution/ Masz zainstalowane QDLoader HS-USB? Wcześniej w trybie EDL telefon był widoczny jako port w menadżerze urządzeń? Po wprowadzeniu go w tryb fastboot wykrywa Ci go komendą fastboot devices czy totalnie nic? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiekbu Posted September 1, 2016 Author Share Posted September 1, 2016 Moi drodzy właśnie idzie miflash. okazalo sie ze padlo gniazdo usb. Nie wiadomo dlaczego uleglo awarii. Tak się składa ze mam drugie wiec wymieniłem je dzisiaj i teraz uwsga ciekawostka. Komp nie widzi telefonu ale widzi go miflash i miunlock. Jednym słowem jestem urstowsny. Mysle ze takiego problemu jeszcze nikt nie miał. Podczas wgrywania padlo gniazdo usb i tylko ładowało nie przesyłało danych z i do kompa. dziękuję wszystkim za dobre rady i mam nadzieje ze juz kombinować zbyt dużo nie będę ....moze tydzień wytrzymam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 1 godzinę temu, grzesiekbu napisał: ....moze tydzień wytrzymam. Ja tydzień wytrzymuję i nawet nie root-uję. dasz radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted September 1, 2016 Share Posted September 1, 2016 @grzesiekbu, ta dioda co migała na czerwono to był tryb diagnostyczny. Jeśli byś odpalił tryb edl to tak samo miga tylko że w kompie widać inną nazwę sterownika i mozna się pomylić • Tapatalk • Redmi Note 3 Pro • Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts