FromWP Posted November 25, 2016 Share Posted November 25, 2016 Tak to to samo, koledzy połączyli siły i wydają razem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DKFeniks Posted November 26, 2016 Share Posted November 26, 2016 Może ktoś mi powiedzieć co to są za pliki i czy je mogę usunąć na MIUI Global. Aplikacja mab Plik res.zip Reklamy Xiao Mi's Log Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarbin Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Dostałem w nocy zgody, czy dla zwykłego użyszkodnika jest sens się pakować w xiaomi.eu dev, czy lepiej instalować stable i mieć święty spokój? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 Instaluj xiaomi.eu dev, wersja 6.11.24 czyli ostatnia po poprawkach jest ok Co do świętego spokoju, to zwyczajnie sobie poczytaj np. w niedzielę czy wersja wydawana w nocy z czwartku na piątek jest ok i jak nikt się na nic nie spłacze a będą jakieś ciekawe zmiany to sobie zaktualizujesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 41 minut temu, yarbin napisał: >stable >święty spokój Jedno z drugim się wyklucza Jako zwykły użytkownik przesiadki nie żałuję. Trochę to problematyczne, ale uważam, że warto było się pomęczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 1 godzinę temu, yarbin napisał: Dostałem w nocy zgody, czy dla zwykłego użyszkodnika jest sens się pakować w xiaomi.eu dev, czy lepiej instalować stable i mieć święty spokój? Jak wyżej. Nie ma takiej zależności: stable=spojój, dev=błędy i problemy. Oba równania fałszywe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarbin Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 OK, czyli po prostu nie rzucać się na nową wersję od razu, tylko poczekać na spokojnie na recenzje tych odważniejszych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 27, 2016 Share Posted November 27, 2016 1 godzinę temu, yarbin napisał: OK, czyli po prostu nie rzucać się na nową wersję od razu, tylko poczekać na spokojnie na recenzje tych odważniejszych. Tych odważniejszych są tu dziesiątki, więc szybko ew. problemy są tu upubliczniane. Warto poczekać tak do niedzieli powiedzmy, często w weekend jest wrzucana wersja poprawiona w stosunku do piątkowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawo24 Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Witam.jaki jest zainstalowany Global room w tym telefonie od razu po zakupie?Czy jest do wersja stabile,czy dev? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Nikt ci na to nie odpowie. W oficjalnej polskiej dystrybucji global stable. Od chińczyków różnie, jeden montuje syf, drugi betę, trzeci stable, czwarty miui polska, piąty china stable i jakąś nakładkę spolszczającą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarbin Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 No i na koniec wgrywania recovery został z napisem "fastboot", co z tym mogę zrobić, bo na nic nie reaguje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 9 minut temu, yarbin napisał: No i na koniec wgrywania recovery został z napisem "fastboot", co z tym mogę zrobić, bo na nic nie reaguje? Przytrzymać dłuuugo power. Prawdopodobnie nic ci się nie wgrało. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarbin Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Dzięki Wam raz jeszcze dobre dusze, wszystko wgrane i śmiga aż miło! Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 10 godzin temu, pawo24 napisał: Witam.jaki jest zainstalowany Global room w tym telefonie od razu po zakupie?Czy jest do wersja stabile,czy dev? Dlaczego piszesz "room"? Skąd to wziąłeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 Pewnie gdzieś przeczytał że trzeba jakiś root wgrać. Sam nie wie po co, ale jak fachowcy kazali wgrywać to wgrywa... A czy root czy room to chyba nie istotne za bardzo, martwić się zacznie jak ucegli. Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 1 godzinę temu, latet napisał: Dlaczego piszesz "room"? Skąd to wziąłeś? Od ROM wziął. Polacy tak mają, że często wszystkie takie nazwy piszą przez dwa O Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 1 godzinę temu, Blom napisał: Od ROM wziął. Polacy tak mają, że często wszystkie takie nazwy piszą przez dwa O Nie wiem czy często. Np. w życiu nie widziałem, aby ktoś napisał CD-ROOM Anyway – tępić to trzeba. Tępmy to ostro. Proszę! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 28, 2016 Share Posted November 28, 2016 @latet a ja to widziałem setki razy, niestety Wiem, że to karygodne ale pocieszę cię... native speakerzy języka angielskiego w ogóle nie zwracają uwagi na błędy. Gdyby każdy anglik miał na to patrzeć, to chyba by osiwieli i oszaleli tuż po 10 r.ż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 (edited) Orientuje się ktoś czy Redmi 3S obsługuje WiFi powyżej 72 Mbps? Edited November 29, 2016 by Radius 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
retronix Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 16 hours ago, yarbin said: No i na koniec wgrywania recovery został z napisem "fastboot", co z tym mogę zrobić, bo na nic nie reaguje? Wgrało Ci się TWRP na stałe?możesz do niego zawsze wejść? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 33 minuty temu, retronix napisał: Wgrało Ci się TWRP na stałe?możesz do niego zawsze wejść? U mnie to jest losowe. Tzn. TWRP jest wgrane na pewno, ale wchodzenie do niego, to już jak rzut kostką. Jak się trafi "6", to wejdzie, ale częściej nie wchodzi. Zabawna przypadłosć modelu RM3s. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarbin Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Szczerze, to nie wiem, wgrałem, raz skorzystałem i tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 7 godzin temu, latet napisał: Zabawna przypadłosć modelu RM3s Raczej uszkodzenie jakiejś partycji lub danych. I to nie jest normalne ale ciężko coś takiego zdiagnozować i naprawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deggial Posted November 29, 2016 Share Posted November 29, 2016 Orientuje się ktoś czy Redmi 3S obsługuje WiFi powyżej 72 Mbps?Skoro ma "n" to raczej do 300 Mbps.Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radius Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 11 godzin temu, Deggial napisał: Skoro ma "n" to raczej do 300 Mbps. Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka Sprawdzałem na kilku routerach z różnymi ustawieniami i nic. Na innych urządzeniach jest przynajmniej 150 Mbps. Najwyraźniej poszli po kosztach, bo z tego co pamiętam to w MI4C miałem właśnie tyle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barticf Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Możecie na najnowszym global dev usuwać widgety lub przenosić ikony aplikacji ? Bo nie mogę, żadnej ikony przenieść ani usunąć widgeta Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 30, 2016 Share Posted November 30, 2016 Jak sobie wejdziemy w Ustawienia -> Launcher i zaznaczymy "Siatka ekranu blokady" to nie W innym przypadku przenosimy i kasujemy co chcemy 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ccool Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 (edited) Witam czy ktoś mi moze powiedzie gdzie ustawic PIN karty SIM wymienilem na nowa -i nie ma pinu i nie moge znalezc w ustawieniach Edited December 1, 2016 by Ccool Literówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deggial Posted December 1, 2016 Share Posted December 1, 2016 Ustawienia-Dodatkowe ustawienia-Prywatność-Blokada karty SIM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yarbin Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 Czy blokada reklam włącza się sama po instalacji dodatków, czy trzeba ją gdzieś uruchomić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted December 2, 2016 Share Posted December 2, 2016 @yarbin Nic nie trzeba uruchamiać, blokada reklam polega na podmianie pliku hosts. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 witam. dlaczego w telefonie nie moge "odpowiadac"na tym forum? szare pole i nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 33 minuty temu, mikidar napisał: szare pole i nic. W przeglądarce? A zalogowałeś się? 1/3 postów piszę z przeglądarki w telefonie, zazwyczaj tej wbudowanej, ale z chromem też nie ma problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deggial Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 5 minut temu, FromWP napisał: W przeglądarce? A zalogowałeś się? 1/3 postów piszę z przeglądarki w telefonie, zazwyczaj tej wbudowanej, ale z chromem też nie ma problemów. A ja z Chroma i abla bez problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MistGun Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) Witam. Może to zabrzmi trochę głupio, lecz nie rozumiem do końca wszystkich parę słów, jak ROM, bootloader, recovery, soft czy TWRP, i do za co one odpowiadają, a nigdzie nie widziałem wyjaśnień tego. Edited December 20, 2016 by MistGun Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts