Jump to content

Redmi 3S - Podstawowe pytania dla nowego użytkownika

kubekherbaty

Recommended Posts

Instaluj xiaomi.eu dev, wersja 6.11.24 czyli ostatnia po poprawkach jest ok :-)

Co do świętego spokoju, to zwyczajnie sobie poczytaj np. w niedzielę czy wersja wydawana w nocy z czwartku na piątek jest ok i jak nikt się na nic nie spłacze a będą jakieś ciekawe zmiany to sobie zaktualizujesz.

1 godzinę temu, yarbin napisał:

Dostałem w nocy zgody, czy dla zwykłego użyszkodnika jest sens się pakować w xiaomi.eu dev, czy lepiej instalować stable i mieć święty spokój?

Jak wyżej. Nie ma takiej zależności: stable=spojój, dev=błędy i problemy.  Oba równania fałszywe.

1 godzinę temu, yarbin napisał:

OK, czyli po prostu nie rzucać się na nową wersję od razu, tylko poczekać na spokojnie na recenzje tych odważniejszych.

Tych odważniejszych są tu dziesiątki, więc szybko ew. problemy są tu upubliczniane. Warto poczekać tak do niedzieli powiedzmy, często w weekend jest wrzucana wersja poprawiona w stosunku do piątkowej.

Nikt ci na to nie odpowie. 

W oficjalnej polskiej dystrybucji global stable. Od chińczyków różnie, jeden montuje syf, drugi betę, trzeci stable, czwarty miui polska, piąty china stable i jakąś nakładkę spolszczającą.

Pewnie gdzieś przeczytał że trzeba jakiś root wgrać. Sam nie wie po co, ale jak fachowcy kazali wgrywać to wgrywa... A czy root czy room to chyba nie istotne za bardzo, martwić się zacznie jak ucegli. ;)

Niniejszy post powstał przy użyciu Redmi 3.

1 godzinę temu, Blom napisał:

Od ROM wziął. Polacy tak mają, że często wszystkie takie nazwy piszą przez dwa O :D

Nie wiem czy często. Np. w życiu nie widziałem, aby ktoś napisał CD-ROOM :-)

Anyway – tępić to trzeba. Tępmy to ostro. Proszę!

@latet a ja to widziałem setki razy, niestety :D

Wiem, że to karygodne ale pocieszę cię... native speakerzy języka angielskiego w ogóle nie zwracają uwagi na błędy. Gdyby każdy anglik miał na to patrzeć, to chyba by osiwieli i oszaleli tuż po 10 r.ż.

33 minuty temu, retronix napisał:

Wgrało Ci się TWRP na stałe?możesz do niego zawsze wejść?

U mnie to jest losowe. Tzn. TWRP jest wgrane na pewno, ale wchodzenie do niego, to już jak rzut kostką. Jak się trafi "6", to wejdzie, ale częściej nie wchodzi. Zabawna przypadłosć modelu RM3s.

11 godzin temu, Deggial napisał:

Skoro ma "n" to raczej do 300 Mbps.

Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka

Sprawdzałem na kilku routerach z różnymi ustawieniami i nic. Na innych urządzeniach jest przynajmniej 150 Mbps. Najwyraźniej poszli po kosztach, bo z tego co pamiętam to w MI4C miałem właśnie tyle.

• 3 weeks later...
5 minut temu, FromWP napisał:

W przeglądarce? A zalogowałeś się? 1/3 postów piszę z przeglądarki w telefonie, zazwyczaj tej wbudowanej, ale z chromem też nie ma problemów.

A ja z Chroma i abla bez problemów.

Witam. Może to zabrzmi trochę głupio, lecz nie rozumiem do końca wszystkich parę słów, jak ROM, bootloader, recovery, soft czy TWRP, i do za co one odpowiadają, a nigdzie nie widziałem wyjaśnień tego.

Edited by MistGun