aero Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 Jakby się chciało telefon sprzedać to wystarczy się wylogować z konta Xiaomi czy coś jeszcze trzeba zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 @aero Wchodzisz na https://i.mi.com/ i odpinasz telefon z konta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 6, 2016 Share Posted November 6, 2016 20 minut temu, cukru napisał: @aero Wchodzisz na https://i.mi.com/ i odpinasz telefon z konta. Wystarczy też w samym telefonie, wyloguj, poprosi o hasło i po kłopocie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
aero Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 (edited) Czy odblokowany root może wpływać na większe zużycie baterii? Bo za szybko lecą % a nic nie ma niepokojącego w użycie baterii. Chyba że to przez zwiększoną czułość mikrofonu gdy się rozmawia. Edited November 7, 2016 by aero Link to comment Share on other sites More sharing options...
hawkwodzu Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Możecie sprawdzić jaki macie pobór danych przez OS Services przy włączonych danych pakietowych? U mnie dziennie wychodzi ponad 25 mb i właściwie ten proces cały czas coś wysyła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Brak takiego wpisu w statystykach użycia danych... także 0. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Też tego nie mam , a wszystkie "Aplikacje systemowe" pobrały mi w tym miesiącu 20MB, a w tym jest wszystko czyli usługi googla, mapy, usługi Xiaomi itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew2 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Jak kiedyś pisałem na forum czy niema problemów z internetem bo chcę kupić telefon to wszyscy zapewniali że internet chodzi świetnie a teraz jak zakupiłem telefon to piszecie że każdy ma problem z EDGE no i ja też go mam bo bardzo rzadko przełącza się na 3G i 4G. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 5 minut temu, Andrew2 napisał: Jak kiedyś pisałem na forum czy niema problemów z internetem bo chcę kupić telefon to wszyscy zapewniali że internet chodzi świetnie a teraz jak zakupiłem telefon to piszecie że każdy ma problem z EDGE no i ja też go mam bo bardzo rzadko przełącza się na 3G i 4G. Ja nie mam żadnych problemów, czyli nie każdy. Momentalnie wraca do LTE (Play). Transfery też ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew2 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 ktoś się orientuje kiedy ma wyjść nowa wersja Global Stable >?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 20 minut temu, Andrew2 napisał: ktoś się orientuje kiedy ma wyjść nowa wersja Global Stable >?? Już wyszła 8.0.5 i 8.0.8, ale dostają tylko nieliczni przez ota bo to na razie bety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrew2 Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 Aha dzięki za info !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krss32 Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Jakie są wersje telefonu Redmi 3s? Wiem tylko o wersji international obsługującej LTE800 oraz tej wcześniejszej bez tej częstotliwości. Oprócz tych dwóch są jeszcze jakieś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 3 godziny temu, krss32 napisał: Jakie są wersje telefonu Redmi 3s? Wiem tylko o wersji international obsługującej LTE800 oraz tej wcześniejszej bez tej częstotliwości. Oprócz tych dwóch są jeszcze jakieś? Każda z nich ma też różne warianty jeśli chodzi o ilość pamięci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deggial Posted November 12, 2016 Share Posted November 12, 2016 Wersje są tak na prawdę 2 (nie biorąc pod uwagę pamięci) 2016030 tzw. Chińczyk i 2016031 tzw. International lub Global. Co prawda x-kom twierdzi, że oni mają wersję jeszcze inną z innym taktowaniem procesora, co jest bzdurą (dlatego u nich wersja 3/32) jest 200 zł droższa Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobe720 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Mam pytanie czy MIUI 8 ma wbudowanego antywirusa w nakładkę??? Jest taka apka jak bezpieczeństwo i tam jest opcja Antywirus, i nawet coś skanuje :] Link to comment Share on other sites More sharing options...
meccaryn Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Tak, jest wbudowany AV. Baza m.in. od Avasta. Jak dla mnie to bzdura i niepotrzebne zużywanie zasobów smartfona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
areq1987 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 1 godzinę temu, meccaryn napisał: Tak, jest wbudowany AV. Baza m.in. od Avasta. Jak dla mnie to bzdura i niepotrzebne zużywanie zasobów smartfona. Można wyłączyć zeby nie skanował podczas pobieraia plików itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubala94 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 Jak zrobić backup w TWRP ? ;p Na Redmi 3s jeszcze tego nie robiłem. To znaczy wiem jak, ale co odznaczyć przy backupie bo mam zaznaczone domyśle Boot , System, Data,(wiadomo) ale jeszcze jest Recovery, Cache, Cust,EFS,Persist. Chcę zrobić kopię, bo zamierzam wgrać MIUI Polska 6.11.3 z 5 listopada (szkoda , że nie ma jak narazie najnowszego 6.11.10 dla 3s) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 2 minuty temu, Kubala94 napisał: Jak zrobić backup w TWRP ? ;p Na Redmi 3s jeszcze tego nie robiłem. To znaczy wiem jak, ale co odznaczyć przy backupie bo mam zaznaczone domyśle Boot , System, Data,(wiadomo) ale jeszcze jest Recovery, Cache, Cust,EFS,Persist. Chcę zrobić kopię, bo zamierzam wgrać MIUI Polska 6.11.3 z 5 listopada (szkoda , że nie ma jak narazie najnowszego 6.11.10 dla 3s) Uwzględnić w kopii to spokojnie możesz wszystkie składniki, tylko nie wiem czy przy ew. przywracaniu tej kopii bezpieczne (i sensowne) będzie wybranie ich wszystkich (ale wybór będziesz mieć wtedy, więc teraz możesz uwzględnić wszystko śmiało). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubala94 Posted November 13, 2016 Share Posted November 13, 2016 (edited) Ok, dzięki za pomoc A jak wgram nowszą wersje MIUI Polska to moje dane się zachowają czy nie? Gdzieś już o tym czytałem ale teraz nie jestem pewien. Edited November 13, 2016 by Kubala94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krss32 Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 (edited) Dnia 12.11.2016 o 07:30, Deggial napisał: Wersje są tak na prawdę 2 (nie biorąc pod uwagę pamięci) 2016030 tzw. Chińczyk i 2016031 tzw. International lub Global. Co prawda x-kom twierdzi, że oni mają wersję jeszcze inną z innym taktowaniem procesora, co jest bzdurą (dlatego u nich wersja 3/32) jest 200 zł droższa Rozumiem, że te dwie wersje różnią się tylko tą jedną częstotliwością LTE, tak? Na chińczyku można postawić Global rom? Edited November 14, 2016 by krss32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted November 14, 2016 Share Posted November 14, 2016 Można wrzucić global na chinczyku. Częstotliwości jest więcej niż o jedną więcej, ale nie są używane w PL Wysłane z mojego Redmi Pro przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz5891 Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Koledzy pytanie. GPS wyłączony a co jakiś czas pojawia mi się ta ikonka, gdy włączę GPS a za chwilę wyłączę ikonka znika. Czyżby jakaś apka usilnie chciała dostać informacje o moim położeniu? Jak to sprawdzić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
neron Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 (edited) witam. zastanawiam się nad zakupem tego telefonu w wersji 3/32 i tu kilka pytań. obecnie posiadam honora 6, ale z racji tego iż potrzebuję telefonu na dwie karty mój wybór padł na redmi 3s international. - jak szybko działa telefon, czy procesor jest wystarczający, czy przy działaniu w tle kilku aplikacji telefon muli? Edited November 16, 2016 by neron Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Ja mam 3/32 i dla mnie wystarczający, w tle messenger, whatsapp, google maps, bliki i allegro, alieexpres i spotify. Fakt przy tej konfiguracji bateria leci, ale nic się nie wyłącza i nie muli. Procesor i grafika też jest wystarczająca, CSR i RR3 chodzi na średnich/full detalach. W wersji 3/32 na xiaomi.eu masz na start wolne 1.8GB RAMu więc można poszaleć. @mariusz5891 to jest chyba lokalizacja google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DKFeniks Posted November 16, 2016 Share Posted November 16, 2016 Witam zainstalowałem aplikację S Health i mam problem, telefon nie liczy kroków. Każdy inny telefon mi liczył kroki. W czym może być problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikidar Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Hej,czy czasem nie ma błędu w opisie? Adreno 405? Czy oby napewno czy jest w redmi 3s adreno 505? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Qualcomm podaje 505, a oni chyba najlepiej wiedzą co produkują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Czy wersja 2/16 nadaje się dla nastolatki do FB, Mess, Zdjęcia, Inst, YT itd...? Jak Tam wasze doświadczenia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 7 minut temu, Eragon napisał: Czy wersja 2/16 nadaje się dla nastolatki do FB, Mess, Zdjęcia, Inst, YT itd...? Jak Tam wasze doświadczenia ? Moje doświadczenia są takie, że to jest pytanie do nastolatki i jej koleżanek - o to jaki sprzęt "wypada" a jaki "nie wypada" mieć w tym środowisku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eragon Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 @latet Nie, nie, nie. Nie o to pytam. Oczywistym jest że 3S będzie lepszy od większości Szajsungów, Eldżików, HTC'eków... budżetowych. Tylko po prostu zastanawia mnie, czy te 2GB RAM są wystarczające na takie dziewczęce potrzeby. Bo słychać że niby nie... ale oczywiście są to opinie Pro userów. A dla śmiertelników... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blom Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 Wystarczy. A jakby ubijało, to zakłódkuje i po bólu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Redmi3s PRO Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 17 minut temu, Eragon napisał: @latet Nie, nie, nie. Nie o to pytam. Oczywistym jest że 3S będzie lepszy od większości Szajsungów, Eldżików, HTC'eków... budżetowych. Tylko po prostu zastanawia mnie, czy te 2GB RAM są wystarczające na takie dziewczęce potrzeby. Bo słychać że niby nie... ale oczywiście są to opinie Pro userów. A dla śmiertelników... Nie pro userów, tylko realnie myślących, co znają się na rzeczy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted November 19, 2016 Share Posted November 19, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Eragon napisał: @latet Nie, nie, nie. Nie o to pytam. Oczywistym jest że 3S będzie lepszy od większości Szajsungów, Eldżików, HTC'eków... budżetowych. Tylko po prostu zastanawia mnie, czy te 2GB RAM są wystarczające na takie dziewczęce potrzeby. Bo słychać że niby nie... ale oczywiście są to opinie Pro userów. A dla śmiertelników... Ja wciąż w codziennym uzytkowaniu jako podstawowy telefon mam poczciwego Redmi Note LTE z 2 GB RAM i 8 GB storage - i przysięgam – nie odczuwam, że to jest mało RAM. Nic mi niczego samo nie ubija. Nie pamiętam ani jednego takiego przypadku. Co nie znaczy, że nie wierzę, że niektórym coś ubija. Redmi 3s 2/16 (dla córki) testuje "na boku" od kilku tygodni i nie zauważyłem niczego niepokojącego w tym zakresie, no ale to są głownie testy GPS, nawigacji, jakości rozmów, jakości zdjęć i filmów – nie przeładowałem telefonu ciężkimi grami czy znaną z zasobożerności apką Facebook. Telefon ma raczej dobre opinie, myślę, że są duże szanse, że córka będzie zadowolona. Jak się ew. pojawią jakieś konkretne problemy, to pisz, to pomożemy zaleźć konkretne rozwiązania. Z drugiej strony, wiem, że osoby nieletnie potrafią bez opamiętania instalować co popadnie, a potem jest płacz... No ale co zrobić. Edukować, edukować... Edited November 19, 2016 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts