woj_ciech 0 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 Hej, Zastanawiałem się ostatnio nad procesem weryfikacji i testów aktualizacji MIUI. Mamy sporo urzadzeń na których system MIUI Polska działa; czy przed wydaniem aktualizacji nowy system testowany jest bezpośrednio na kazdym urzadzeniu czy też testy przeprowadzane są na użytkownikach i wedle ich komentarzy później naprawiane? Interesuje się tym ponieważ zastanawiałem się nad sensem aktualizaowania mojego telefonu. Mam na nim system sprzed miesiąca i wszystko działa poprawnie, nie ma niczego do czeog mógłbym sie przyczepić. Kolejne aktualizacje wychodza i łatają błedy, które pojawiają sie na innych urzadzeniach a u mnie nie ma co łatać. Łączę te dwa wątki, ponieważ jeśli system testowany jest bezpośrednio na każdym urzadzeniu, to mógłbym aktualizowąc system z nadzieją, że coś zostanie wykonane lepiej albo będzie działać szybciej. Jeśli jednak nowości nie są wcześniej sprawdzane na konkretnych urządzeniach to istnieje szansa, że coś zacznie działać gorzej, a aby zrobić rollback chyba wymagany jest wipe (dobrze myslę?). Jesli temat się gdzies pojawił to poprszę o link, sam nie znalazłem nic podobnego. Pozdrawiam, Link to post Share on other sites
fredek 354 Posted August 30, 2016 Report Share Posted August 30, 2016 1 godzinę temu, woj_ciech napisał: Jesli temat się gdzies pojawił to poprszę o link, sam nie znalazłem nic podobnego. Ale czy to działa to nie mam pojęcia. Link to post Share on other sites
woj_ciech 0 Posted August 30, 2016 Author Report Share Posted August 30, 2016 @fredek, właśnie też to znalazłem. Daje to trochę informacji, że testy na urzadzeniach sa przynajmniej w inicjatywie, ale nie daje pełnego obrazu sytuacji. Link to post Share on other sites
Recommended Posts