barto123 Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 (edited) Nie mogę odblokować bootloadera. Tak, wiem: TUTORIAL. Tyle, że u mnie widocznie się tego NIE DA zrobić, bo MiFlash Unlock wiadomo wyświetla przy 50%, że się nie zgadzają konta (a się zgadzają), TunnelBear nic nie daje, a dev romu nie mogę niczym wgrać. Wybaczcie irytację,ale jestem w tym zielony i kompletnie nie wiem co mam robić. Wersja 7.2 stable (więc podobno od tej wersji w górę nie ma na tej wersji obowiązku wgrywania dev'a) EDIT: wersja dokładnie to global, 7.2.3.0 (LHOMIDA), czyli rozumiem że potrzebuję chińskiego dev'a, żeby odblokować bootloader, jednak ani XiaoMiFlash, ani MiFlash mi nie chcą wykryć telefonu (chociaż XiaoMiFlash wcześniej wykrył, ale dev się nie zainstalował, nie wiedzieć czemu), a MiPCSuite też wyświetla jakieś "couldn't cośtam" :/ Edited August 30, 2016 by barto123
refel Posted August 30, 2016 Posted August 30, 2016 http://en.miui.com/thread-259525-8-1.html, choć pewności nie mam, sam się teraz z tym męczę...
refel Posted August 31, 2016 Posted August 31, 2016 (edited) Pobierz sterowniki z strony miui, potem fastboot\adb (np. z tutoriala acida, masz w tym dziale) odpal go i wpisz "adb devices", jak Ci się pokaże twoje urządzenie to jesteś w domu. Potem wpisz " adb reboot edl" i urządzenie przejdzie w tryb download(chyba) potem przez mi flash wgraj chińskiego deva, ale też pobierz najlepiej z miui.com . U mnie to zadziałało, daj znać jak u Ciebie Edited August 31, 2016 by refel
Kyubi Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Poczekaj, ja dopiero po około 10 dniach od dostania pozwolenia mogłem bez problemu odblokować bootloader
Nezumi Posted September 19, 2016 Posted September 19, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Recommended Posts