kendi Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Właśnie dostałem moje pistons, jestem zawiedziony nie pachną jak te które kupiłem rok temu? Ktoś dostał z ibuygou perfumowane? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Białe i brązowe nie pachną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kukurydza Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 @Numb http://allegro.pl/xiaomi-piston-v2-sluchawki-dokanalowe-fv-promocja-i4947686536.html Nie wydaje mi się żeby były nieoryginalne. Zresztą nawet jeśli by były to po zakupie sprawdzasz i odsylasz. Przepisy tak się zmieniły że cwaniakowanie się nie opłaca Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 @Numbhttp://allegro.pl/xiaomi-piston-v2-sluchawki-dokanalowe-fv-promocja-i4947686536.html Nie wydaje mi się żeby były nieoryginalne. Zresztą nawet jeśli by były to po zakupie sprawdzasz i odsylasz. Przepisy tak się zmieniły że cwaniakowanie się nie opłaca Mylisz sie, sa one nie oryginalne, wiecej poczytasz tutaj: http://miuipolska.pl/forum/topic/4442-podr%C3%B3bki-xiaomi-piston-v2-na-allegro/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 (edited) @Numbhttp://allegro.pl/xiaomi-piston-v2-sluchawki-dokanalowe-fv-promocja-i4947686536.html Nie wydaje mi się żeby były nieoryginalne. Zresztą nawet jeśli by były to po zakupie sprawdzasz i odsylasz. Przepisy tak się zmieniły że cwaniakowanie się nie opłaca Dokładnie. To firma i muszą przyjąć zwrot w ciągu 14 dni, a jak wszyscy zaczną zwracać paczki i będą podawać przyczynę podróbka, szybko zrozumieją, że to nie opłacalny biznes. Co do samych słuchawek to na 100% podóbka. Edited January 19, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Prawda jest taka za 95% osob nawet nie wie ze moze to byc podrobka. Ludzie kupuja bo uznaja ze towar dobry skoro tyle osob (juz ponad 40 sprzedanych) juz kupilo. Jak ktos sie bedzie chcial zwrot to wysle kase 1, 2 osobom a na reszcie i tak zarobi krocie jak tego sprzeda tyle ile ma wystawone na aukcji czyli 1000szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 @Accessories 4 You W sumie masz racje. Bo trochę sprzedali już tych słuchawek. Druga sprawa wiele osób boi się wystawić negatywny komentarz bo sami potem dostaną negatywa. Takie jest allegro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Przypuszczam, że to nie są tyle podróbki, co produkt niepełnowartościowy .Jeśli zdjęcie na dole aukcji jest autentyczne, to widać zagniecenie wkładki (jest ta sztywna, że trzeba ostro by było ścisnąć ten kabel aby ta zagnieść), nieładnie wykończone wloty przewodów, widać lekkie zadziorki. Może ktoś kupił 1000 sztuk niepełnowartościowych i tyle. Jakbym miał możliwość posłuchania to szybko bym powiedział czy to oryginał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Białe i brązowe nie pachną. Dementuję. Mam brazowe i pachną. Kumplowi zamawiałem też brązowe i też pachniały. Więc skąd te informacje, że nie pachną? Może też bazujesz na trefnych? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Brazowe czy jak inni nazywaja zlote pachna. Biale juz nie pachna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KMBak Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Białe = srebrne? Jeśli tak - to pachną jak tralala! Ja byłem przyjemnie zaskoczony (nawet zszokowany) po otwarciu pudełka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 (edited) U mnie nie pachnialy a juz dwie sztuki otwieralem. Brazowe zawsze pachnialy. Ciekawe od czego to zalezy. Edited January 19, 2015 by tosshi2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Pierwsze złote pachniały. Następne dwa egzemplarze już nie. Wszystkie z Ibuygou. Wszystkie grają niestety podobnie. Moim zdaniem najlepsza była wersja 1, srebrna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KMBak Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 A może kurde im jakość spada. Ja odpukać ze swoich jestem bardzo zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Potwierdzam to co pisze @wasabi wszystkie graja podobnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Moje brązowe też pachną i grają pięknie. Tapnięte z Xiaomi MI3W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wasabi Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Srebrne 1 i białe to nie to samo. Srebrne to wersja 1. A białe to brązowe/złote w srebrnej obudowie plus dodatkowa gumka z trzema kołnierzykami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 No właśnie mam białe które nie pachną i zastanawiałem się po co i dla kogo ta gumka z 3kolnierzami, mi do ucha nie wchodzi Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Gumka z trzema kolnierzami sluzy do rozmow telefnicznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
xdaavi Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Ja używam normalnie tej gumki z trzema kołnierzami, bo inne mi wypadają. No i nie jest źle. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
janus Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Witam Na początek napiszę, że przeczytałem około 15 stron w tym temacie ale nie znalazłem odpowiedzi więc napiszę tutaj. Chcę kupić Pistony z ibuygou.com telefon mam biały więc myślałem nad tymi http://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphones-aluminum-alloy-version-white-5703.html ale są też brązowe czyli te http://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown-5708.html moje pytanko jest takie czy różnią się te słuchawki tylko kolorem i przełącznikami? Które waszym zdaniem lepiej kupić do białego telefonu. Słuchawek głównie do biegania bym używał razem z telefonem ale nie wykluczam, że może czasem do jazdy samochodem więc jako zestawu słuchawkowego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
X-SKLEP Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Witam Na początek napiszę, że przeczytałem około 15 stron w tym temacie ale nie znalazłem odpowiedzi więc napiszę tutaj. Chcę kupić Pistony z ibuygou.com telefon mam biały więc myślałem nad tymi http://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphones-aluminum-alloy-version-white-5703.html ale są też brązowe czyli te http://www.ibuygou.com/p-original-xiaomi-piston-earphone-updated-version-brown-5708.html moje pytanko jest takie czy różnią się te słuchawki tylko kolorem i przełącznikami? Które waszym zdaniem lepiej kupić do białego telefonu. Słuchawek głównie do biegania bym używał razem z telefonem ale nie wykluczam, że może czasem do jazdy samochodem więc jako zestawu słuchawkowego. Te z 1 linka to jest wersja 1 Te z 2 linka to jest wersja 2 ktora tez wystepuje w kolorze bialo-srebrnym tutaj: http://www.ibuygou.com/p-new-version-xiaomi-piston-headphone-available-in-silver-6220.html Jaki kolor wybrac? Kwestia gustu, tego ci nikt nie doradzi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
janus Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Kupiłem jednak te brązowe jakoś bardziej mi się podobały dzięki za szybką odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 Słuchawek głównie do biegania bym używał razem z telefonem ale nie wykluczam, że może czasem do jazdy samochodem więc jako zestawu słuchawkowego. Podczas jazdy samochodem dla własnego i innych bezpieczeństwa lepiej ich nie używaj. Wygłuszają tak bardzo, że ja nie słyszę dzwoniącego telefonu stacjonarnego, który stoi przede mną na biurku Tapnięte z Xiaomi MI3W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 Do biegania tez się raczej nie nadają - za duży efekt mikrofonowy Wysłane z mojego HM NOTE 1LTEW przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
C4rt Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Po przeczytaniu wielu opinii na temat tych słuchawek i ja dziś zakupiłem swoje Pistony v2 brown - na ibuygou za 16,99$ +5$ ubezpieczona przesyłka Paypal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudyxxx Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Tylko co to za wersja? 2.1? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted February 1, 2015 Share Posted February 1, 2015 Nie ma 2.1 ja tak nazwalem. Nowa wersja v2 ze spinka oraz innymi gumkami. Wysłane z mojego Nexus 5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
chomik Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 Do wszystkich posiadaczy...jak spisują się słuchawki na zewnątrz podczas spaceru w mieście,biegania czy jazdy na rowerze. Słychać odbicia kabla i szum wiatru? Często przeszkadzało mi to podczas aktywnego słuchania muzyki Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
igoor1983 Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 Do wszystkich posiadaczy...jak spisują się słuchawki na zewnątrz podczas spaceru w mieście,biegania czy jazdy na rowerze. Słychać odbicia kabla i szum wiatru? Często przeszkadzało mi to podczas aktywnego słuchania muzyki Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Juz gdzieś to wcześniej mówiłem- te słuchawki absolutnie nie nadają się do korzystania podczas aktywności fizycznej. Mają bardzo duży efekt mikrofonowy kabla i na słuchawkach po zewnętrznej stronie jest jakiś "odpowietrznik" wiec nawet za duży wiatr juz duje w uszach. Nadają się one do słuchania w domu i podczas spacerów oczywiście lepiej jak kabel jest gdzieś przypiety bo jak lata to nawet podczas spaceru duje. Wysłane z mojego HM NOTE 1LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
chomik Posted February 18, 2015 Share Posted February 18, 2015 Nic będę musiał poszukać czegoś innego. Gdyby ktoś z Was miał jakieś inne sprawdzone będę wdzięczny za info Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
janus Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Kurde już miesiąc a ja nadal nie mam paczki w domu. Ile z Chin wam szły słuchawki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Kurde już miesiąc a ja nadal nie mam paczki w domu. Ile z Chin wam szły słuchawki? Teraz oni maja tam wolne do konca lutego wiec mozesz dostac nawet w marcu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janus Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 Ale ja kupiłem je w styczniu dokładnie 21, myślałem że najwolniej to idzie przez kolejne kraje a z chin wychodzi dość szybko. Rozumię, że wcale tak nie jest ? ps. a niby u nas mamy za dużo świąt w roku Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosshi2 Posted February 20, 2015 Share Posted February 20, 2015 A od kogo kupiles? I jaka poczta idzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts