januszcebulka Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Hej, To mój pierwszy post, więc witam :).Ostatnio podczas małej promocji na Banggood zakupiłem lamkę biurkową Blitzwolfa (w sumie wyszło 135zł), wybrałem Expedicted Shipping Service za 0.23zł. Później okazało się, że to DHL, paczka wyszła już z Singapuru. Teraz zastanawiam się, czy naliczą mi VAT/cło/opłaty celne itp... Z tego co czytałem to do 22 euro nic nie naliczają, chyba, że paczka jest oznakowana jako "GIFT": podobno wtedy do 45 euro nic się nie płaci. Mam rację? Czy Banggood wysyła przedmioty jako GIFT? Jeśli nie, ile naliczą dodatkowo? I jeszcze jedno: czy DHL dolicza sobie jakieś opłaty za odprawy celne? Zawsze kupowałem na Ali ;p. Link to comment Share on other sites More sharing options...
moth Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 banggood wysyła jako gift i zaniża wartość na przesyłce Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszcebulka Posted August 28, 2016 Author Share Posted August 28, 2016 @moth Dzięki, to pozwoli uniknąć cła/opłat celnych/vat ? Miał ktoś kiedyś taki przypadek ;)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Podpinam się do pytania. Jeszcze u nich nic nie zamawiałem, jestem ciekawy jak to wygląda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszcebulka Posted August 29, 2016 Author Share Posted August 29, 2016 @art12 Z trackingu widzę właśnie, że celnik przepuścił paczkę od razu, jak dostanę to wrzucę zdjęcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @januszcebulka Extra, daj znać co było na paczce! Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @moth Dzięki, to pozwoli uniknąć cła/opłat celnych/vat ? Miał ktoś kiedyś taki przypadek ? Nie patrzą na to. VAT to loteria, bez względu na deklarację wartości paczki Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts