checkmate Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Siemanko Mam pytanie do Was, użytkowników Red Rice'a. Jeżeli ktoś kupił/ma dojście do GTA San Andreas to czy możecie powiedzieć jak u Was działa ta gra? GTA samo dopasuje najlepsze ustawienia dla Was jak dacie w tych ustawieniach DISPLAY "restore defaults". Powiedzcie jak śmiga, czy klatkuje/spowalnia itd. Jeżeli ktoś ma Hongmi a chce "stestować" gta to pisać PW, jak zadziała to kupujcie Mój brat i kumpel przymierzają się do zakupu Hongmi, więc stąd te pytanie - obaj chcieliby pograć. Brat ma dylemat - Red Rice vs Mi-2s (wiadomo Mi-2s lepszy) ale jeżeli ten pierwszy podoła to kilka stówek w kieszeni przy szczupłym budżecie jak znalazł btw. na Mi-2 z Mi-Core GTA śmiga jak porąbane Z góry dziękuję za odpowiedzi, Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robbo Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Idź na kompromis i pomyśl o M2A. Jest dużo tańszy od M2S i równie szybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted December 23, 2013 Author Share Posted December 23, 2013 Dobra, ale nie chodzi tu o kompromis tylko pytam o GTA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejden Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Powiem tak. Zainstalowałem GTA SA na MI2S 32GB. Ogromny problem z optymalizacją gry. Na samsungu S3 chodzi płynnie, a ze Snappdragonem 600 w S4 i MI2S jest problem z płynnością, nawet na średnich detalach, gdy wyjdzie się w miasto. Jestem bardzo zawiedziony, że ludzie z Rockstar olali sobie tak potężny sprzęt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Sprawdzil bym to tylko jak zainstalowac 2.4 gb danych. Nawet z podobno zamieniona pamiecia w romie miuipolska i tak nie odpala z plikami na sd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejden Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Dla mnie tragiczna jest optymalizacja gry. Jak i sporo wydawców ma w d*pie optymalizację. Rockstar czy Gameloft. Szkoda. Bo na IPhone wszystko bez zacięć chodzi, a sprzęt wyraźniej gorszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
robinhopl Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Zainstalowałem GTA SA i niestety u mnie nie chodzi, po włączeniu wywala do ekranu GTA VC i III to samo Za to NFS Most Wanted czy Modern Combat 4 chodzą bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Nie pierwszy raz tak właśnie jest z GTA. GTA od VC było na konsole i Rockstar robił już potem tylko porty na PC i nigdy, żadna gra nie była poprawnie zoptymalizowana na inny sprzęt niż konsola. Zobaczycie jaka będzie afera jak wyjdzie GTA 5 na PC Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted December 24, 2013 Author Share Posted December 24, 2013 Zainstalowałem GTA SA i niestety u mnie nie chodzi, po włączeniu wywala do ekranu Uu, a jaka wersja GTA SA? Mi na 1.0.3 pokazuje czarny ekran, a gra działa na wersji 1.0.2. Współczuję że nawet na Mi-2s, oby Rockstar to poprawili, u mnie na Mi-2 śmiga super, grafika i płynność super, jedyny minus - bateria leci w oczach Zobaczycie jaka będzie afera jak wyjdzie GTA 5 na PC Wiesz co, właśnie się boję, na konsoli jest super,a czuję że nawet na potężnym kompie będzie kicha Wesołych Świąt Link to comment Share on other sites More sharing options...
robinhopl Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Uu, a jaka wersja GTA SA? Mi na 1.0.3 pokazuje czarny ekran, a gra działa na wersji 1.0.2. Współczuję że nawet na Mi-2s, oby Rockstar to poprawili, u mnie na Mi-2 śmiga super, grafika i płynność super, jedyny minus - bateria leci w oczach 1.0.2 A w GTA VC i III właśnie pokazuje się tylko czarny ekran Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athame Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Napewno masz MI2S? Przeszedłem III i VC od A do Z i nie było żadnych przycięć, lagów czy innych bugów (chyba że zdusiłem sprzęt ustawiając profil oszczędny). Jeśli masz gry w wersji "torrent edition" lub podobnej to pomaga zminimalizowanie gry (jak jest czarny ekran) i powrót do niej. Jak masz oryginała to żadne kombinacje nie są potrzebne (chociaż na dobrych piratach też podobno jest wszystko cacy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
n1tro Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 @up kolega wyżej ma red rice, i na tym modelu mu nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Skad braliscie wersje 1.0.2 bo mi 1.0.3 tez czarny ekran wywala. Inna sprawa jak na Hongmi rozwiazaliscie problem z plikami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 U mnie również czarny ekran Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 W GP niby zgodne z Hongmi Kurde kupil bym to nawet gdybym byl pewnien, ze bedzie dzialac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rejden Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Ściągnij z [...]. Jak zadziała to kup Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil10p Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Tu macie rozwiązanie problemów z GTA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2363981 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Proszę się pilnować w tej dyskusji o GTA by nie podawać linków ani nie nakłaniać do ściągania pirackich wersji gier. Pamiętajcie, że aplikację można używać pobraną z GP do 24 godzin i jeśli nie będzie chodzić pieniądze zostaną nam zwrócone. Można pisać, że są różne wersje gry ale już bez podawania źródeł skąd je można wziąć (choć i tak większość to wie...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Kupilem lecz wywala po kliknieciu offline Tu macie rozwiązanie problemów z GTA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2363981 Gdzie niby to rozwiazanie? Nie musimy zmieniac build.prop bo gra jest kompatybilna wedlug GP i da sie ja pobrac i kupic ba, nawet sie odpala tylko do pulpitu wywala. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 To może niech ktoś odpali logcat i obserwuje co się dzieje gdy apka wychodzi do pulpitu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 To może niech ktoś odpali logcat i obserwuje co się dzieje gdy apka wychodzi do pulpitu. Wg mnie za malo RAM, wyłączyć i włączyć telefon nic nie odpalać tylko gre. W np. Cod nowym tak mam. Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 No tak... 1GB ram w Hongmi. Ale w takim razie na SGS3 nie powinno działać. On też ma 1GB RAM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 No tak... 1GB ram w Hongmi. Ale w takim razie na SGS3 nie powinno działać. On też ma 1GB RAM. a popatrz na i9300 odpale gre w dowolnym momencie np. 10h po uruchomieniu systemu a w m2a musze zrobic restart zeby ja wlaczyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
bykumza Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Ja normalnie odpalam GTA SA, po nawet wiecej niz 10h po uruchomieniu systemu i gra vhodzi naprawde dobrze, lekki sciny sa, ale da sie zyc. (ROM jaki mam to ArchiDroid 2.3.2, Android 4.4.2 Kit Kat). Sent from my GT-I9300 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Panowie ale nam tu chodzi o odpalenie na Hongmi nie "eSkach" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Panowie ale nam tu chodzi o odpalenie na Hongmi nie "eSkach" Dalem kolego porównanie co sie dzieje w miui na i9300 a w m2a który jest duzooo szybszy.... Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted December 27, 2013 Author Share Posted December 27, 2013 Czyli wychodzi na to, że u mnie na Mi-2 z S4 Pro gra działa na razie lepiej niż u Was na Snapkach 600 czy nawet 800, parodia. Wczoraj dałem pograć bratu w GTA jakieś 2 godziny i mówi że nie widział przycięć czy lagów, sam chwilę po nim zagrałem i naprawdę gra działa płynnie. Acid, jak masz czas ochotę sprawdzić jak u Ciebie na Mi-2 śmiga to zobacz Coś czuję że Rockstar oleje androida po raz kolejny, masa błędów zgłaszana przez ludzi a każda ich część GTA stoi na wersji 1.0.3 i dalej nic z tym nie chcą robić. Serio, w tym momencie boję się o jakość dopracowania GTA V jak tylko wyjdzie na PC, marny port z konsol przeczuwam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Dobrze ze GTA V juz przeszedłem i nie muszę się martwić o to, że nie pogram. Ok sprawdzę SA u siebie. Edit. Ktoś mi powie dlaczego nie widzę GTA w Google Play? Tylko jakieś czity? Edit2: A już wiem. Szanowne Google/Rockstar twierdzi, że GTA jest tylko dla moich Nexusów 7... Ok skoro tak... Wysłane z Xiaomi MI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 To dziwne bo Hongmi jest kompatybilne (szkoda tylko ze i tak nie dziala)... Link to comment Share on other sites More sharing options...
checkmate Posted December 27, 2013 Author Share Posted December 27, 2013 Dobrze ze GTA V juz przeszedłem i nie muszę się martwić o to, że nie pogram. Edit. Ktoś mi powie dlaczego nie widzę GTA w Google Play? Tylko jakieś czity? Edit2: A już wiem. Szanowne Google/Rockstar twierdzi, że GTA jest tylko dla moich Nexusów 7... Ok skoro tak... No ja nie mam konsoli by zagrać w V. Rockstar widocznie nie chcą naszych pieniędzy, choć o dziwo właśnie na Hongmi idzie SA kupić mimo że na nich GTA nie działa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 29, 2013 Share Posted December 29, 2013 Na MI 2A działa super. Na ustawieniach maksymalnych troszke przycinna, na średnich jest już ok. Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Avis33 Posted December 31, 2013 Share Posted December 31, 2013 Ciekawe czy Mui poprawi rom tak aby gta san andreas na xiaomi RR śmigało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Chyba sam w to nie wierzysz co napisales... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted January 1, 2014 Share Posted January 1, 2014 Prędzej rockstar zoptymalizowaloby GTA, w sumie ich też to mało interesuje Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil10p Posted January 30, 2014 Share Posted January 30, 2014 Na RR działa GTA SA na ustawieniach średnich w pełni płynnie A nie działa wam ono przez ten mod z zamianą pamięci. Polecam wszystkim wypróbować ultimate rom z http://en.miui.com/thread-13092-1-1.html . Jest on zdecydowanie lepszy od oryginalnego. Zamiast moda z zamianą pamięci ma moda z wyborem lokalizacji instalacji aplikacji, ma face unlocka, wybór która karta sim ma służyć do czego i wiele innych, a także śmieci jak google+ czy google news , które można usunąć przed instalacją roma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts