Pekka Pajkonen 0 Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Telefon Mi Max 4/128 dotarł do mnie wczoraj, więc mam soft zainstalowany przez producenta. Aby urządzenie uczynić funkcjonalnym chciałem zainstalować kilka aplikacji z google store, więc zainstalowałem sklep zgodnie z instrukcją znalezioną na forum. Podczas pobierania aplikacji z GP, pojawia się komunikat, że aplikacja nie może być pobrana bo jest błąd [DF-DLA-15]. Czy ma ktoś jakieś rozwiązanie? Link to post Share on other sites
Damian799 18 Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 Ja bodajże uruchomiłem telefon ponownie i google zaczęło ale i tak miui polska zainstaluj Link to post Share on other sites
Pekka Pajkonen 0 Posted August 27, 2016 Author Report Share Posted August 27, 2016 Wiem, czekam na możliwość odblokowania, znaczy SMSa od Xiaomi, że mogę odblokować BL, a trwa to podobno nawet około 10 dni. A ponieważ wczoraj dostałem sprzęt tak, że ten, no... Link to post Share on other sites
trek96 0 Posted August 27, 2016 Report Share Posted August 27, 2016 53 minuty temu, Pekka Pajkonen napisał: Wiem, czekam na możliwość odblokowania, znaczy SMSa od Xiaomi, że mogę odblokować BL, a trwa to podobno nawet około 10 dni. A ponieważ wczoraj dostałem sprzęt tak, że ten, no... Zaraz po weekendzie dostaniesz sms-a także spokojnie Link to post Share on other sites
Duduś 0 Posted September 26, 2016 Report Share Posted September 26, 2016 Do wszystkich mających ten sam problem. Ja mam takie samo urządzenie i miałem ten sam problem. Rozwiązanie: (w moim przypadku jedyne skuteczne). 1. Może obyć się bez tego punktu, ale najlepiej najpierw, to zrobić: usunąć konto Google oraz aplikacje Google Play Store, Google Play services i ewentualnie chiński instalator usług Google i wszystkie związane z Google: (Google Play Books itp.) Oczywiście zainstalować te aplikacje ponownie, ale bez dodatkowych (Google Play Books itp.) i konto założyć ponownie. Ustawienia -> Zainstalowane appki -> [wybieramy powyższe i usuwamy] Instalujemy od nowa, konto zakładamy od nowa. 2. Włączamy normalnie Sklep Google. 3. Najlepiej ustawić w Sklepie Play auto aktualizacje w każdym czasie, nie zależnie od Wi-Fi. trzy paski w lewym górnym rogu -> ustawienia -> prawdopodobnie pierwsza rubryka -> prawdopodobnie druga opcja 3. Wyłączamy (wyrzucamy z włączonych aplikacji) Sklep Play. 4. Ustawiamy aby ekran nam się nigdy nie blokował. Ustawienia -> Blokownie ekranu i hasło -> Uśpienie -> Nigdy 5. Włączamy Wi-Fi albo transwer mobilny (w przypadku transweru mobilnego musimy mieć ustawiony brak limitów, ale to już gdzie indziej jest opisane). 6. Gwóźdź programu: Włączamy normalnie Sklep Play i nie robimy nic, czekamy 10 minut. Nic się nie będzie działo (na pierwszy rzut oka, prawdopodobnie Sklep Play się wtedy aktualizuje i to jest kluczem do rozwiązania tego problemu.) 7. Wyłączamy (wyrzucamy z włączonych aplikacji) Sklep Play. 8. Włączamy normalnie ponownie. Powinno wszystko działać. W razie pytań pisać, powinienem odpowiedzieć. W moim przypadku ten sposób zadziałał a nie działał żaden inny, nie wiem czy zadziała u każdego, powinien. Link to post Share on other sites
Recommended Posts