Wojtas82 Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 22 godziny temu, mich2406 napisał: Witajcie, kliknąłem na telefonie aktualizuj do najnowszej wersji 8.1.1.0 przez OTA, telefon się zrestartował i już nic nie da się zrobić. Przy próbie właczenia na chwilę wskakuje logo MIUI i telefon się wyłacza. Po podłaczeniu do zasilacza miga czerwona dioda, ktoś pomoże co się stało? U mnie było identycznie. Naprawiłem Miflashem. Zdjęcia poszły w p.... Ehhh Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erlo17 Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 56 minut temu, Wojtas82 napisał: U mnie było identycznie. Naprawiłem Miflashem. Zdjęcia poszły w p.... Ehhh U mnie wszystko ok, wszystko śmiga aż miło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 7 godzin temu, mrgoldfinger napisał: Dzisiaj zaktualizowałem telefon do 8.1.1.0 poprzez OTA. Nie wiem, czy to tylko wrażenie, czy też nie, ale wydaje mi się, że telefon zaczął wolniej się ładować niż przed aktualizacją. Czy ktoś może również zauważył coś takiego u siebie? Nie zauważyłem różnicy z czasem ładowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mazurak7 Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 1 godzinę temu, Horpah napisał: dziwne bo u mnie nie ma żadnego problemu, Radeon v. 3.2 Bezpośrednia instalacja po pełnym wipe i wgraniu stable powodowała bootloop, jednak wyczyściłem dalvik i cache, wgrałem RadonKenzo i wszystko działa jak należy z wyjątkiem czytnika linii papilarnych, bo mam Goodix, prawie wszystko co jest mi potrzebne działa na stable właśnie z wyjątkiem czytnika. Cóż... coś za coś Link to comment Share on other sites More sharing options...
rubajticos Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 Nie wydaje Wam się, że bateria działa krócej po aktualizacji najnowszej? Za to zasięg jakby lepszy. W miejscu gdzie nie miałem nigdy teraz 2 kreski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Manganometryczny Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Dnia 16.12.2016 o 14:12, mich2406 napisał: Witajcie, kliknąłem na telefonie aktualizuj do najnowszej wersji 8.1.1.0 przez OTA, telefon się zrestartował i już nic nie da się zrobić. Przy próbie właczenia na chwilę wskakuje logo MIUI i telefon się wyłacza. Po podłaczeniu do zasilacza miga czerwona dioda, ktoś pomoże co się stało? Miałem ten sam problem, "na szczęście" miflash nie pozwolił mi zmienić softu, ciągle błędy wyskakiwały. Przypadkiem trafiłem na rozwiązanie, przynajmniej u mnie zadziałało. Zawsze miałem problemy z aktualizacjami OTA. TWRP nie chciał instalować samych aktualizacji i zawsze musiałem ściągać cały rom i instalować go przez TWRP. Ściągnąłem ten rom 8.1.1.0 i też nie udało się zainstalować, objawy identyczne, logo MI i wyłączenie telefonu.Rozwiązanie: wchodzisz w fastboot i odblokowujesz bootloadera( miałem wcześniej odblokowanego ale ta aktualizacja go zablokowała widocznie), telefon się resetuje i wisi na logo MI, wyłączasz go, znów wchodzisz w fastboot i instalujesz TWRP przez konsolę na komputerze, wchodzisz w recovery i instalujesz jeszcze raz ten rom i powinno działać, nic mi się nie skasowało z telefonu, ustawienia pozostawały, tapeta, aplikacje itp. Jakby co to uściślę jak to zrobić bo nie jestem najlepszy w tłumaczeniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrom87 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 (edited) Ja także zaktualizowałem ostatnio tel z 8.0.6.0 do 8.1.10. Efekt? Pojawiło się kilka problemów, których na starszej wersji nie było. 1) Przestała mi działać ikona Ustawień. Wykonałem czystą instalację i dalej to samo. 2) Nie mam opcji ustawień "Preferowany typ sieci: 2G/3G/LTE" - dla drugiej karty SIM (dla pierwszej te ustawienia są) 3) Pierwszą kartę SIM mam domyślnie ustawioną na 2G, ale jak połączę się do sieci WiFi to na pasku powiadomień sieć zmienia się na "4G". Po wyłączeniu WiFi wszystko wraca do normy (2G). Ma ktoś tak? Wczoraj znalazłem dostępną wersję 8.1.4.0 (link) ale rozwiązała ona jedynie problem 1). Edited December 18, 2016 by piotrom87 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 23 minuty temu, piotrom87 napisał: Ja także zaktualizowałem ostatnio tel z 8.0.6.0 do 8.1.10. Efekt? Pojawiło się kilka problemów, których na starszej wersji nie było. 1) Przestała mi działać ikona Ustawień. Wykonałem czystą instalację i dalej to samo. 2) Nie mam opcji ustawień "Preferowany typ sieci: 2G/3G/LTE" - dla drugiej karty SIM (dla pierwszej te ustawienia są) 3) Pierwszą kartę SIM mam domyślnie ustawioną na 2G, ale jak połączę się do sieci WiFi to na pasku powiadomień sieć zmienia się na "4G". Po wyłączeniu WiFi wszystko wraca do normy (2G). Ma ktoś tak? Wczoraj znalazłem dostępną wersję 8.1.4.0 (link) ale rozwiązała ona jedynie problem 1). Mi wszystko działa jak trzeba wgrywałem 8.1.1.0 miflash. 2) jest tyko trzeba ustawić internet na 2 kartę sim i wtedy te opcje są. 3) moim zdanie to tylko błąd graficzny w ustawieniach -> informacja o karcie sim po włączaniu wifi typ sieci zmienia się na IWLAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Czy po najnowszej aktualizacji ota w ustawieniach macie nadal dodaj odcisk palca ....Bo ja nie mam po wejściu w ustawienia dodaj odcisk palca zamiast dodać odcisk jest dodaj wzór. Czy wam też zniknęła ta opcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted December 19, 2016 Share Posted December 19, 2016 Czy po najnowszej aktualizacji ota w ustawieniach macie nadal dodaj odcisk palca ....Bo ja nie mam po wejściu w ustawienia dodaj odcisk palca zamiast dodać odcisk jest dodaj wzór. Czy wam też zniknęła ta opcja A nie trzeba pierw dodać wzór a potem odcisk?Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 (edited) 2 godziny temu, bogusz89 napisał: A nie trzeba pierw dodać wzór a potem odcisk? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka A ty jak masz ?? Edited December 20, 2016 by mara44 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertwb71 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 Czy zauważyliście jakby bateria szybciej uciekała ? dodam że po aktualizacji przez OTA nie robiłem FAKTORY RESET . poza tym prędkość przesyłu spadła i w 4G oraz WI-FI LTE- ok 6 Mb/s WI-FI 10 Mb/s wysyłanie . reszta działa ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 1 godzinę temu, Robertwb71 napisał: Czy zauważyliście jakby bateria szybciej uciekała ? dodam że po aktualizacji przez OTA nie robiłem FAKTORY RESET . poza tym prędkość przesyłu spadła i w 4G oraz WI-FI LTE- ok 6 Mb/s WI-FI 10 Mb/s wysyłanie . reszta działa ok. Zdecydowanie bateria słabiej trzyma niż na poprzedniej wersji romu Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrom87 Posted December 20, 2016 Share Posted December 20, 2016 U mnie akurat bateria trzyma nieco lepiej niż na 5.1. Ale ogólnie sama stabilność tej aktualizacji do 6.0 jest słaba. Czasem są FC w aplikacjach Wiadomości, Telefonu, Internetu, Google Play itd. Niekiedy też telefon zaliczy samoczynny restart. Wcześniej na 5.1 nie było żadnych problemów. Reinstalowałem software przez MiFlash i nic się nie zmieniło. Jak na tak długi czas oczekiwania na 6.0 (gdzie część telefonów innych producentów dostała juz 7.0) uważam że dostaliśmy mocno niedopracowany firmware. Mam nadzieję że przyszłe aktualizacje naprawią wszystko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robertwb71 Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 20 godzin temu, piotrom87 napisał: U mnie akurat bateria trzyma nieco lepiej niż na 5.1. Ale ogólnie sama stabilność tej aktualizacji do 6.0 jest słaba. Czasem są FC w aplikacjach Wiadomości, Telefonu, Internetu, Google Play itd. Niekiedy też telefon zaliczy samoczynny restart. Wcześniej na 5.1 nie było żadnych problemów. Reinstalowałem software przez MiFlash i nic się nie zmieniło. Jak na tak długi czas oczekiwania na 6.0 (gdzie część telefonów innych producentów dostała juz 7.0) uważam że dostaliśmy mocno niedopracowany firmware. Mam nadzieję że przyszłe aktualizacje naprawią wszystko. Zgadzam się z opinią o stabilności i FC wczoraj telefon dał mi popalić więc faktory reset z pełnym czyszczeniem bez przywracania ustawień 2 x i jakby lepiej , zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli chodzi o odcisk palca to pytał przy uruchomieniu po czyszczeniu, ustawienia też działają łącznie z funkcją administratora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 1 godzinę temu, Robertwb71 napisał: Zgadzam się z opinią o stabilności i FC wczoraj telefon dał mi popalić więc faktory reset z pełnym czyszczeniem bez przywracania ustawień 2 x i jakby lepiej , zobaczymy co będzie dalej. Jeżeli chodzi o odcisk palca to pytał przy uruchomieniu po czyszczeniu, ustawienia też działają łącznie z funkcją administratora. Możesz mi powiedzieć jak masz w ustawieniach jak chcesz dodać odcisk palca ....Bo ja jak wchodzę w ustawienia dodaj odcisk palca jak to potwierdze to każe mi narysować wzór z tego co pamiętam to w poprzednim Romie było napisane żeby przycisnąć palec do czytnika linii papilarnych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebeek Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 (edited) 45 minut temu, mara44 napisał: Możesz mi powiedzieć jak masz w ustawieniach jak chcesz dodać odcisk palca ....Bo ja jak wchodzę w ustawienia dodaj odcisk palca jak to potwierdze to każe mi narysować wzór z tego co pamiętam to w poprzednim Romie było napisane żeby przycisnąć palec do czytnika linii papilarnych. Przecież najpierw musisz podać wzór/pin hasło którego użyjesz " w razie w" i dopiero można dodać odcisk palca. Edited December 21, 2016 by Sebeek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 U mnie bateria trzyma podobnie jak przed aktualizacją. Zauważyłem tylko że aplikacja Internet pojawia się jako uruchomiona w analizie baterii, więc poszukałem w uprawnieniach i wyłączyłem uruchamianie w tle. Na minus zaliczam brak sygnalizacji czerwoną diodą o niskim poziomie baterii. Poza tym system działa stabilnie, nic się nie wiesza i nie miałem żadnego restartu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R11 Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Z tego co pamiętam to przy 10% moga czerwona dioda Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManiekMI Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 U mnie z kolei po aktualizacji bardzo wolno działa galeria. Mam problemy z powiększaniem zdjęć, a niekiedy po 3-4 ''przesunięciach'' kolejnych zdjęć aplikacja się zacina i wywala komunikat ''aplikacja galeria nie reaguje. Czy chcesz ją zamknąć?'' Na plus jest wykonywanie zdjęć z hdr. Wydaję mi się, że robione są szybciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
malimalinello Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 A może wyczyszczenie telefonu i przywrócenie ustawień fabrycznych rozwiąże wasze problemy? Pamiętam, że w tym roku była duża aktualizacja i bateria mi strasznie leciała (m.in. telefon nie wchodził w deep sleep). Pomógł reset telefonu i instalacja wszystkich aplikacji od zera. Po prostu coś się zesrało podczas aktualizacji i cały czas był problem z baterią. Efekt? Zamiast 4h SOT 7-8h:) sprawdźcie moje rozwiązanie. Ja na razie zostaje przy przedostatniej wersji, na tą 1,3 GB poczekam jeszcze trochę. Nie chcę znowu mieć problemu z baterią i się denerwować... Wysłane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 Pro za pomocą Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tass Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 Mi bateria zdecydowanie trzyma krócej, ale nie na standby ale podczas obliczeń, czyli mam muzyke w tee, lub ogrywam co jakiś czas na pare min jakąś gierke. Czasem restart pomaga, i czerwona dioda zapala się na 9%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted December 24, 2016 Share Posted December 24, 2016 Po instalacji przez fastboot/edl działa wam dobrze wszystko na wersji z androidem 6? Jak bateria się sprawuje po zainstalowaniu przez fastboot/edl? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil Kupiec Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Korzysta ktoś z systemowej automatycznej kopi zapasowej? Mam ustawioną cotygodniową kopie i za każdym razem po wykonaniu kopi ikony niektórych aplikacji nie są na swoim miejscu oraz klawiatura SwiftKey zmienia się na klawiaturę google. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kagaw Posted December 26, 2016 Share Posted December 26, 2016 Ja już nie korzystam. Podobne objawy, dodatkowo aplikacje bankowe wymagały ponownej autoryzacji. Wysłane z RMN3pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 Po instalacji przez fastboot/edl działa wam dobrze wszystko na wersji z androidem 6? Jak bateria się sprawuje po zainstalowaniu przez fastboot/edl?Działa dobrze, chociaż bateria trzyma tylko 2-3 dni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel978 Posted December 28, 2016 Share Posted December 28, 2016 2 godziny temu, hardy napisał: Działa dobrze, chociaż bateria trzyma tylko 2-3 dni. Zainstalowałem niedawno i dla mnie i tak lepiej niż inne np. xiaomi.eu. Jedyne co to raz jak ładowałem to słabo ładowało na co restart pomógł a tak to nieźle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted December 29, 2016 Author Share Posted December 29, 2016 (edited) Czy w najnowszym global stable, jest dodana możliwość edycji siatki pulpitu? Bo zastanawiam sie na jaki ROM przejśc z Nougata. Czy na miuipolska, czy na global dev a może na global stable? W globalu podobają mi się aktualizacje OTA no i ponoć bateria lepiej trzyma niż w miupolska Edit: zdecydowałem się na global stable, pobieram je ładuje na kartę sd. Po czym wchodzę w twrp formatuje telefon, restartuje twrp, instaluje ROM global stable( bez żadnych błędów) po czym resetuje telefon i tak po 30 minutach dalej wisi na logo MI. Na próbę instaluje również global dev i dalej to samo. GRRR pomoże mi ktoś? bo nie mogę nic zrobić:( rn3pro Edited December 29, 2016 by mihail1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accuface93 Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 na MIUI 8.1.1.0 nie zawsze dochodzą SMSy do znajomych - sieć PLAY. Ma ktoś taki problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bielku Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 2 hours ago, Accuface93 said: na MIUI 8.1.1.0 nie zawsze dochodzą SMSy do znajomych - sieć PLAY. Ma ktoś taki problem? Zapraszam i nie polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
massek Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 na MIUI 8.1.1.0 nie zawsze dochodzą SMSy do znajomych - sieć PLAY. Ma ktoś taki problem?Na większości romów miałem ten problem...czy to wersja stabilna czy dev zawsze było to samo. Ciężka sprawa ogólnie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mara44 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 Mi wszystko dochodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accuface93 Posted December 30, 2016 Share Posted December 30, 2016 5 godzin temu, massek napisał: Na większości romów miałem ten problem...czy to wersja stabilna czy dev zawsze było to samo. Ciężka sprawa ogólnie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka To się tyczy długich wiadomości. Zauważyłem, że jak włączę i wyłączę tryb samolotowy to wiadomości automatycznie się wysyłają. Bawiłem się nawet zmienianiem typu sieci z 4g na 2g ale nic to nie zmieniło. Wcześniej raczej nie miałem problemów na poprzednich romach..piszę "raczej", bo nie wysyłałem wiadomości xD Zacząłem nagle, bo messenger zaczął mnie wk.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mihail1 Posted December 31, 2016 Author Share Posted December 31, 2016 To się tyczy długich wiadomości. Zauważyłem, że jak włączę i wyłączę tryb samolotowy to wiadomości automatycznie się wysyłają. Bawiłem się nawet zmienianiem typu sieci z 4g na 2g ale nic to nie zmieniło. Wcześniej raczej nie miałem problemów na poprzednich romach..piszę "raczej", bo nie wysyłałem wiadomości xD Zacząłem nagle, bo messenger zaczął mnie wk..Na większości romów miałem ten problem...czy to wersja stabilna czy dev zawsze było to samo. Ciężka sprawa ogólnie. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu TapatalkaDokladnie u mnie tez jest ten problem, tyczy sie dlugich smsow. Odbiorcy po prostu nic nie dostaja. Mam telefon w Njurn3pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafalpolo Posted December 31, 2016 Share Posted December 31, 2016 Może coś z ustawieniem MMS? Dużo programów konwertuje dłuższe smsy na mmsy bo taniej. Np jak posiadacie dwie karty i jedna jest na tel/sms a druga tylko na dane to nie uda się wysłać mmsa.z tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts