mihail1 21 Report post Posted November 14, 2016 a żeby funkcja find device działała, to musi być gps cały czas włączony?Funkcja GPS nie musi być cały czas włączona, wystarczy Lokalizacja z oszczędnością bateriirn3pro Share this post Link to post Share on other sites
krzyci81 8 Report post Posted November 14, 2016 10 godzin temu, kapiS napisał: Ssy zniknęły chyba przez backup forum, więc wrzucę jeszcze raz. Opcje programistyczne są w dodatkowych ustawieniach. U mnie nie ma opcji programistycznych w Dodatkowych ustawieniach... Share this post Link to post Share on other sites
rubajticos 4 Report post Posted November 14, 2016 Musisz kliknąć kilkukrotnie w "wersja MIUI". Wtedy się pojawią. 1 Share this post Link to post Share on other sites
whiro 8 Report post Posted November 14, 2016 Dnia 13.11.2016 o 18:50, Yamakasi napisał: Muszę się z wami czymś podzielić,bo dzisiaj się bardzo miło zaskoczyłem.Załadowałem telefon do 100% i obserwowałem zużycie baterii i doznałem szoku. Telefon posiadam już kilka miesięcy i zazwyczaj czas pracy na włączonym ekranie wahał się od 5 do 6,5 h...ale dzisiaj padł mój rekord((jeżeli chodzi o sot) Nie wiem co tak wpłynęło na zachowanie telefonu ale podejrzewam,że ostatnia aktualizacja na 8.0.6.0 global. Albo też odznaczenie opcji - zapobieganie przypadkowemu użyciu telefonu w kieszeni,która i tak nie działa... Ja na global dev mam coś takiego jak tryb kieszonkowy. Ma to być włączone? Share this post Link to post Share on other sites
Pistachio 3 Report post Posted November 14, 2016 Witam posiadam wersje V8.0.4.0.LHOCNDG_v8-5.1 jestem dość świeży w temacie gdzie znajdę jakiegoś linkacza do wersji V8.0.6.LHOCNIDG ? Share this post Link to post Share on other sites
michal.kazulo 0 Report post Posted November 15, 2016 Telefon kupiłeś w Polsce?Raczej nie masz miui polska tylko jakiś syf.Wgraj global i będzie okWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalkamam MIUI Global 6.11.13 sorry za błąd Telefon kupił em na azecomWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
krzyci81 8 Report post Posted November 15, 2016 11 godzin temu, rubajticos napisał: Musisz kliknąć kilkukrotnie w "wersja MIUI". Wtedy się pojawią. Zgadza się, dzięki Share this post Link to post Share on other sites
whiro 8 Report post Posted November 15, 2016 8 godzin temu, Pistachio napisał: Witam posiadam wersje V8.0.4.0.LHOCNDG_v8-5.1 jestem dość świeży w temacie gdzie znajdę jakiegoś linkacza do wersji V8.0.6.LHOCNIDG ? Masz OTA. Wejdź w program aktualizacje i tam pod wi fi sprawdzaj . Share this post Link to post Share on other sites
Pistachio 3 Report post Posted November 15, 2016 51 minut temu, whiro napisał: Masz OTA. Wejdź w program aktualizacje i tam pod wi fi sprawdzaj . no i właśnie jak kliknę aktualizację nic się nie dzieje , jak wejde w prawym górnym i wezmę z Xiaomi.eu to taki czarny pasek na dole że mam naj aktualiniejszą i z ustawień z aktualizacji także wyskakuje że posiadam najnowszą Share this post Link to post Share on other sites
norz 4 Report post Posted November 15, 2016 Dobra. Ustawiłem konto xiaomi, wszystko bez oszczędzania energii i aplikacje typu Facebook msg. Mam 77% baterii i ponad 2h sot. Wszystko tj.wifi i dane komorkowe aktywne. Mam nadzieję że będzie te 8h wieczorem.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
zientas 20 Report post Posted November 15, 2016 mam MIUI Global 6.11.13 sorry za błąd Telefon kupił em na azecomWysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu TapatalkaSzkoda że global nie ma takiego oznaczeniaCoś jest na mieszane.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
whiro 8 Report post Posted November 15, 2016 Nic nie jest na mieszane. Ma global dev. Ja też mam taką. To wersja na marshmallow. Zwykły global stable jest na lollipop 8,0,6. Jak masz global to powinno być ota. Trzeba być pod wi fi żeby sprawdzać. Share this post Link to post Share on other sites
Matf 40 Report post Posted November 15, 2016 Cytat Witam posiadam wersje V8.0.4.0.LHOCNDG_v8-5.1 jestem dość świeży w temacie gdzie znajdę jakiegoś linkacza do wersji V8.0.6.LHOCNIDG ? Przecież nie ma V8.0.6.LHOCNIDG. Najnowsza to V8.0.5.0 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=96564 Share this post Link to post Share on other sites
Pistachio 3 Report post Posted November 15, 2016 4 minuty temu, Matf napisał: Przecież nie ma V8.0.6.LHOCNIDG. Najnowsza to V8.0.5.0 https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=96564 Różnica w I nie wiem od czego zależy mówię że jestem trochę świeży, a ss stronę albo dwie temu w tym temacie 1 Share this post Link to post Share on other sites
Matf 40 Report post Posted November 15, 2016 9 minut temu, Redmi2 napisał: A właśnie, że jest! Może on posiada global i pyta się o global? Taka wersja jest Version: V8.0.6.0.LHOMIDG (MIUI8) Size: 1.2G Sent from my MI 4LTE using Tapatalk On teraz posiada v8.0.4.0 co znaczy, że ma Cina Stable (pewnie xiaomi.eu) więc nie dziwię się, że nie ma w OTA możliwości aktualizacji do najnowszego Global Stable, czyli v8.0.6.0. 13 minut temu, Pistachio napisał: Różnica w I nie wiem od czego zależy mówię że jestem trochę świeży, a ss stronę albo dwie temu w tym temacie Czemu piszesz, że masz 8.0.4.0 china, a na zdjęciu najnowszy Global? Share this post Link to post Share on other sites
Pistachio 3 Report post Posted November 15, 2016 Nie wiedziałem że wersja Xiaomi.Eu jest wersją china, a poza MiuiPolska to z globalem i pianką na XRN3P trzeba pewnie poczekać? Share this post Link to post Share on other sites
Pistachio 3 Report post Posted November 15, 2016 no dobra a jak zainstaluje miui polska dla swojego rn3p wersje 6.11.3 - to aktualizacje prze TWRP czy ota normalnie? bo w aktualnej wersji drażni mnie że w przeciągu tygodnia 3x tak z d*py bluescreen'a sobie strzelił i to nie że był obciążony czy coś raz w trakcie czytania czegoś na stronie raz jak robiłem coś w exelu i raz na messangerze :/ Share this post Link to post Share on other sites
whiro 8 Report post Posted November 15, 2016 (edited) 1 godzinę temu, Redmi2 napisał: Bzdura! Od kiedy to global lub china wychodzi w niedziele? Nie ma ani china ani global 6.11.13 Nawet bedac w beta team global nie miałby 6.11.13. Co najwyzej mógł się pomylić z 6.11.3! No i druga sprawa co ma piernik do wiatraka global beta 6.11.3 do wersji stable 8.0.6.0? Majac dev na tel przez ota nie dostanie stable i odwrotnie tez nie. Zeby przejsc trzeba zrobić update z romu w formacie zip przez updater lub miflash z romem fastboot. Jaki zwykly rom? A to co beta to jest niezywkła? A jest stable zwykły i niezwykły? No i nie trzeba miec wifi aby pobrac i zainstalowac ota, jest cos takie jak ustawienia updatera. Sent from my MI 4LTE using Tapatalk Nie rozumiem po co te nerwy. Pultasz się jakbyś miał ból żołądka. Gdzie bzdury.? Nie zwróciłem nawet uwagi że fakt 6.8.3 a tu już nerwy. Ja np nie wiem że 13 to niedziela. Byłem wtedy w pracy. A zwykły niezwykły? Określenie jak każde inne. Niezwykły bo beta? Bo na mm a nie lizaku.? Interpretuj jak chcesz. Ale się nie goraczkuj. A dziwne by było żeby ota zrobiło z dev na stable. Może jeszcze na blackberry os? Ja napisałem że jak ma global to powinien mieć ota nie napisałem nigdzie że ze stable zrobi się dev czy china. Edited November 15, 2016 by whiro Dopisanie mysli Share this post Link to post Share on other sites
Fe22 0 Report post Posted November 15, 2016 Ja w swoim telefonie mam soft 8.0.5.0, żonie zainstalowałem 8.0.6.0 i dziwną sprawą jak dla mnie jest fakt, że nowsza wersja (8.0.6.0) ma starszy poziom poprawek zabezpieczenia androida 8.0.5.0 - z 1 października 2016 8.0.6.0 - z 5 września 2016 Ktoś coś na ten temat? Share this post Link to post Share on other sites
norz 4 Report post Posted November 16, 2016 Teraz dopiero jest ok. Ustawiłem konto xiaomi i włączyłem synchronizację.Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites
rubajticos 4 Report post Posted November 16, 2016 Powiedzcie mi Panowie taką rzecz. Widzę u Was na zrzutach, że kiedy wyłączony ekran to telefon nie jest wybudzony. U mnie praktycznie cały czas jest wybudzony. Ustawienia zrobiłem takie jak kolega wyżej polecał. Wszystko napewno jest w porządku? Share this post Link to post Share on other sites
kapiS 11 Report post Posted November 16, 2016 1 godzinę temu, rubajticos napisał: Powiedzcie mi Panowie taką rzecz. Widzę u Was na zrzutach, że kiedy wyłączony ekran to telefon nie jest wybudzony. U mnie praktycznie cały czas jest wybudzony. Ustawienia zrobiłem takie jak kolega wyżej polecał. Wszystko napewno jest w porządku? coś ci wakelockuje. sprawdź wakelock detectorem co. Share this post Link to post Share on other sites
rubajticos 4 Report post Posted November 16, 2016 Coś takiego wyszło Share this post Link to post Share on other sites
krzyci81 8 Report post Posted November 16, 2016 1 godzinę temu, rubajticos napisał: Coś takiego wyszło Witam, ja również chciałem sobie sprawdzić tym programikiem, ale nie wychodzi mi tak jak innym - tylko tak, jak widać na moich screenach. Wiecie może dlaczego? Share this post Link to post Share on other sites
rubajticos 4 Report post Posted November 16, 2016 Musisz pobrać dodatek do Chrome na komputerze i odpowiednie sterowniki kliknij w link nad 'I don't need this app' i tam powinno być wyjaśnione Share this post Link to post Share on other sites
krzyci81 8 Report post Posted November 16, 2016 9 minut temu, rubajticos napisał: Musisz pobrać dodatek do Chrome na komputerze i odpowiednie sterowniki kliknij w link nad 'I don't need this app' i tam powinno być wyjaśnione No ale chcę przecież sprawdzić smartfona a nie kompa... Share this post Link to post Share on other sites
rubajticos 4 Report post Posted November 16, 2016 Ale aplikacja potrzebuje roota. Ty go nie masz i trzeba się połączyć z komputerem Share this post Link to post Share on other sites
rubajticos 4 Report post Posted November 17, 2016 Zauważyłem, że bardzo długo jest Chrome w użyciu. Byłem tam zalogowany do Facebooka, już się wylogowałem. Ten czas powoduje chyba tajemniczy Icing. Czy ktoś wie co to jest? Wogóle dobrze ja analizuje te dane? Share this post Link to post Share on other sites
Drakoon34 57 Report post Posted November 17, 2016 Polecam odblokowanie roota i greenify. To skutecznie działa na drenaż baterii. Wysłane sową pocztową z Xiaomi Redmi Note 3 Pro Share this post Link to post Share on other sites
rubajticos 4 Report post Posted November 17, 2016 Spróbuję jeszcze przywrócić ustawienia fabryczne. Skoro u innych działa to dobrze to i u mnie musi Share this post Link to post Share on other sites
Matf 40 Report post Posted November 17, 2016 Jak przechodzę z xiaomi.eu stable na xiaomi.eu dev, to muszę robić jakieś wipe w recovery? Share this post Link to post Share on other sites
Matf 40 Report post Posted November 18, 2016 Tak w ogóle, to ile bateria wam trzyma na wersji stabilnej od xiaomi.eu? Share this post Link to post Share on other sites
R11 8 Report post Posted November 19, 2016 Matf też chcę przejsc bo chyba na globalu za szybko nie będzie 6andka Share this post Link to post Share on other sites
Guest fanxiaomi Report post Posted November 20, 2016 Witam, czy mogę wgrać ponowne global stable na global stable bez odblokowywania bootloadera? Czy ta instrukcja wystarczy: http://en.miui.com/a-234.html Share this post Link to post Share on other sites
muszateq 32 Report post Posted November 20, 2016 Witam, czy mogę wgrać ponowne global stable na global stable bez odblokowywania bootloadera? Czy ta instrukcja wystarczy:http://en.miui.com/a-234.html Po co wgrywać to samo co już masz ?Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka Share this post Link to post Share on other sites