Jump to content

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj zainstalowałem wersję 8.0.1.0 od xiaomi.eu. Jak narazie działa dobrze. Jak dalej to się okaże. Nowe ficzery też na plus. Płynność działania i może ciut lepsza jak w 7.5.

• Like 1
Posted

Dzisiaj otrzymałem aktualizacje przez OTA do wersji 7.5.4.0 lecz przy około 40% pobierania coś się zepsuło i aktualizacja już nie wyskakuje. Wersja 7.5.4.0 ściągnęła się jednak cała bo znajduje się w pliku downloaded_room lecz gdy chcem ją zainstalować przez zainstaluj z pliku .zip wyskakuje " Nie można zweryfikować pliku aktualizacji ".

Wersja miui 8 stable jest już na xiaomi.eu ale przy instalacji z  pliku .zip wyskakuje to samo " Nie można zweryfikować pliku aktualizacji ". Na forum en.miui niektórzy otrzymali już aktualizacje OTA do miui8 na redmi note 3 pro.

Posted

a ja zainstalowałem i nie mogę zlikwidować powiadamiania o nieodebranych połączeniach i sms-ach na ekranie blokady ;(

W opcjach mam nieaktywne i w aplikacji Kontakty i Dialer też...ma ktoś może jakiś pomysł?

Posted
22 minuty temu, krzyci81 napisał:

a ja zainstalowałem i nie mogę zlikwidować powiadamiania o nieodebranych połączeniach i sms-ach na ekranie blokady ;(

W opcjach mam nieaktywne i w aplikacji Kontakty i Dialer też...ma ktoś może jakiś pomysł?

zainstalowałeś z xiamomi.eu czy dostałeś przez OTA? Masz odblokowanego bootloadera?

Posted
45 minut temu, Riscer napisał:

zainstalowałeś z xiamomi.eu czy dostałeś przez OTA? Masz odblokowanego bootloadera?

Samo się zainstalowało, nic nie ściągałem z zewnątrz

Posted

Ja mam powiadomienie przez OTA i się zastanawiam czy warto ....Może ktoś się wypowie jak to działa czy są jakieś bugi 

• Like 1
Posted

Czy jest ktoś w stanie mi powiedzieć, czy MIUI 8 jest spolszczone? I czy jeśli jest, to całkowicie? :) 

• Like 1
Posted

@Zinn Od xiaomi.eu w 99.9% bo są jakieś dwie pozycje po angielsku, ale to nic wielkiego.

Co do reszty to bug z obracaniem ekranu w ciemności nadal występuje. Bateria trzyma tak samo. Wydajność taka sama, a nawet lepsza.

Posted
2 godziny temu, Big00s napisał:

@Zinn Od xiaomi.eu w 99.9% bo są jakieś dwie pozycje po angielsku, ale to nic wielkiego.

Co do reszty to bug z obracaniem ekranu w ciemności nadal występuje. Bateria trzyma tak samo. Wydajność taka sama, a nawet lepsza.

Nie mogę się zgodzić co do baterii - przed aktualizacją po pełnym naładowaniu w panelu sterowania pokazywało 3 dni działania, teraz po wyjeciu ładowarki 1 dzień i 9 godzin... zobaczymy jak to będzie w praktyce. I jeszcze co mi przeszkadza-na ekranie blokady pojawia się info o nieodebranych polaczeniach. O ile nieprzeczytane sms-y zlikwidowałem przez całkowite wyłączenie powiadomień, o tyle w opcjach dialerach pomimo wyłączenie powiadomień i tak się pojawiają. Mega irytujące jak dla mnie!

Posted

A wie ktoś może czemu wczoraj miałem opcje żeby zaktualizować do 8, a teraz mi pokazuje 7.3.7? Restartowalem tel i parę razy sprawdzalem czy sie nie pokazało :c  Czyzbym zmarnował swoją jedyna szanse? XD

PS:@Big00s dzięki :D

• Sad 1
Posted (edited)

Mam wersje 7.5.3.0  czemu nie dostałem jeszcze aktualizacji przez OTA?

Problem chyba rozwiązany ściągnąłem aktualizację z tąd: http://goo.gl/MYkA7R (ta wersja jest akurat żeby przejść z wersji 7.5.3.0 do miui8)  i zainstalowałem w aktualizacjach z pliku .zip i jak na razie coś się instaluje

Edited by Riscer
Posted (edited)
3 godziny temu, Riscer napisał:

Mam wersje 7.5.3.0  czemu nie dostałem jeszcze aktualizacji przez OTA?

Problem chyba rozwiązany ściągnąłem aktualizację z tąd: http://goo.gl/MYkA7R (ta wersja jest akurat żeby przejść z wersji 7.5.3.0 do miui8)  i zainstalowałem w aktualizacjach z pliku .zip i jak na razie coś się instaluje

Też mam MIUI Global 7.5 (stabilna) 7.5.3.0(LHOIMDE) i też brak aktualizacji. Czy po zainstalowaniu z tego linku co wrzuciłeś, był reset wszystkich aplikacji i ich danych? Miałeś jakieś problemy w trakcie instalacji, czy żadnych? I jak rozumiem jest to już android 6.0, czy wciąż 5.1?

Edited by kamilq05
literówka
  • Like 1
Posted
@krzyci81 trzeba obserwować jak bateria się ma na 8.0.1. Ja mam ustawione minimalne taktowania dla procesora na 400Mhz w Kernel Adiutor. To trochę pomaga wytrwać dłużej na jednym ładowaniu.
  • Like 2
Posted
2 godziny temu, kamilq05 napisał:

Też mam MIUI Global 7.5 (stabilna) 7.5.3.0(LHOIMDE) i też brak aktualizacji. Czy po zainstalowaniu z tego linku co wrzuciłeś, był reset wszystkich aplikacji i ich danych? Miałeś jakieś problemy w trakcie instalacji, czy żadnych? I jak rozumiem jest to już android 6.0, czy wciąż 5.1?

Nie było resetu aplikacji i danych; bez żadnych problemów; android 5.1. Na androida 6.0 ruszają dopiero beta testy i musiałbyś się zarejestrować jeśli chcesz brać w nich udział.

Posted (edited)

Jeśli ktoś ma wersję 7.3.7 global stable i wciąż nie dostał aktualizacji - tutaj jest link do ręcznego jej pobrania, aby później wrzucić przez updatera. ;)

Aktualizacja

UWAGA! Prawdopodobnie jest to update dla wersji 3/32GB i może nie zadziałać na 2/16!

Edited by Veriael
Posted (edited)
23 minuty temu, Veriael napisał:

Jeśli ktoś ma wersję 7.3.7 global stable i wciąż nie dostał aktualizacji - tutaj jest link do ręcznego jej pobrania, aby później wrzucić przez updatera. ;)

Aktualizacja

dzięki ziąąąą :-D

edit.

Po ponownym uruchomieniu pasek aktualizacji od razu jest na 100 % i tel się resetuje i bootuje normalnie na 7.3.7

Edited by pawel924
Posted (edited)
52 minuty temu, pawel924 napisał:

dzięki ziąąąą :-D

edit.

Po ponownym uruchomieniu pasek aktualizacji od razu jest na 100 % i tel się resetuje i bootuje normalnie na 7.3.7

Ja ogólnie mam wolny internet i dopiero za jakiś czas spróbuję zaktualizować. Problem może tkwić w tym, że masz model z 2gb ramu i 16gb pamięci wewnętrznej. Za kilkadziesiąt minut napiszę jak przeszła aktualizacja w moim przypadku.

@Edit

U mnie śmiga. ;)

Edited by Veriael
  • Like 1
Posted
7 godzin temu, zinn napisał:

A wie ktoś może czemu wczoraj miałem opcje żeby zaktualizować do 8, a teraz mi pokazuje 7.3.7? Restartowalem tel i parę razy sprawdzalem czy sie nie pokazało :c  Czyzbym zmarnował swoją jedyna szanse? XD

PS:@Big00s dzięki :D

Mam tak samo..Jak to rozwiązać?

Posted
18 minut temu, Accuface93 napisał:

Mam tak samo..Jak to rozwiązać?

O ile masz wersję 3/32GB to możesz ściągnąć z mojego linku. :P

Posted
12 minut temu, Veriael napisał:

O ile masz wersję 3/32GB to możesz ściągnąć z mojego linku. :P

Dokładnie taką mam, dam znać jak działa dzięki :)

Posted
Przed chwilą, Accuface93 napisał:

Dokładnie taką mam, dam znać jak działa dzięki :)

Nie musisz się denerwować jak będzie trzeba długo czekać, u mnie zeszło dobre pół godziny. ;)

Posted
35 minut temu, Veriael napisał:

Nie musisz się denerwować jak będzie trzeba długo czekać, u mnie zeszło dobre pół godziny. ;)

Było tak jak napisałeś, ale działa :D Mam nadzieję, że będzie lepiej niż gorzej :)

Posted
7 minut temu, Accuface93 napisał:

Było tak jak napisałeś, ale działa :D Mam nadzieję, że będzie lepiej niż gorzej :)

U mnie ponad tysiąc punktów w Antutu więcej, więc pod względem wydajności mogę każdemu polecić. Kwestią względną pozostaje wygląd... Chyba nie przyzwyczaję się do tej belki powiadomień. ;P Jest dziwna... A szczególnie ta szczelina na jej środku.

Posted
1 minutę temu, Veriael napisał:

U mnie ponad tysiąc punktów w Antutu więcej, więc pod względem wydajności mogę każdemu polecić. Kwestią względną pozostaje wygląd... Chyba nie przyzwyczaję się do tej belki powiadomień. ;P Jest dziwna... A szczególnie ta szczelina na jej środku.

Da się to zmienić w ustawieniach powiadomień.."Wygląd powiadomień i przełączników>oddzielne". Była to pierwsza rzecz, która mnie zirytowała i którą zmieniłem :)