Recommended Posts

Hej, po dwóch dniach użytkowania nowego MI4c zauważyłem że nie działa w nim kompas. Sam czujnik magnetyczny jest sprawny (widać to sprawdzając przez diagnostykę w ustawieniach i w aplikacji Sensors Multitool, wyniki się pokrywają). Nic nie dają obroty wokół osi ani kręcenie ósemek w pomieszczeniu czy na dworze, nadal nie udaje się skalibrować ani wbudowanej ani zewnętrznej aplikacji kompasu. GPS i żyroskop działają, nie działa za to też poziomica w aparacie.

Odczyt osi Z gdy telefon leży ekranem do góry ok. -110, gdy leży ekranem w dół ok. -20.

Problem pojawia się na wersjach xiaomi.eu dev 6.8.18, 6.1.7, na romie Mokee z 7 sierpnia, sprawdzałem chyba też na wersji stabilnej xiaomi.eu 8.0.1.
Próbowałem też flashowania przez fastboot plików persist.img z różnych wersji xiaomi.eu, nic to nie zmieniło.
Nie mam pokrowca z magnesem, jedynie silikonowe etui (zdjęcie go też nie pomaga), na ekranie folia, nie sprawdzałem czy zdjęcie jej by pomogło, wątpię żeby miała tak duży wpływ.

Ktoś byłby w stanie pomóc?

Screenshot_2016-08-25-16-14-53-725_com.android.camera.png

Screenshot_2016-08-25-16-23-10-094_com.miui.compass.png

Screenshot_2016-08-25-16-36-00-596_com.miui.compass.png

Screenshot_2016-08-25-16-42-03-272_com.wered.sensorsmultitool.png

Edit:
Zauważyłem że nie zmieniają się odczyty dla żyroskopu, musi to oznaczać awarię sprzętu, czy może to być wina systemu?

Edited by szal.jaro

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.