gawin123 Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Nie wiem, czy miał ktokolwiek taki problem. W moim Xioami Redmi Note 3 pro, obudowa z lewej strony, tuż przy slocie na karty się wybrzuszyła i odstaje od ekranu. Miał ktoś taki problem, i wie czym to może być spowodowane? Skontaktowałem się już ze sprzedawcą i odsyłam telefon na gwarancje, ale jestem ciekaw czy ktoś miał podobny przypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
musek Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 (edited) Okolice tacki na karty SIM oraz okolice przycisków głośności są chyba najbardziej delikatnymi i podatnymi na odkształcenia miejscami obudowy RN3. Mój telefon przez kilka miesięcy spadł mi tylko raz, z wysokości ~50 cm na dywan - kabel USB, którym był podpięty, zaczepił się o nogę od krzesła i "pociągnął za sobą" telefon kiedy wstawałem. Pech chciał, że akurat chwilę wcześniej wyciągnąłem go z etui żeby wyciągnąć kartę pamięci... Rezultatem są właśnie delikatne (~0,5mm) wybrzuszenia przy tacce oraz przyciskach głośności. Na szczęście w etui nic nie widać i nie przeszkadza to w użytkowaniu. A z całości wniosek taki, że być może telefon spadł (może o tym nie wiesz?) albo został poddany działaniom dużej siły, np. był w ciasnej kieszeni kiedy się schylałeś? No chyba, że telefon w takim stanie wyciągnąłeś z pudełka, wtedy oczywiście masz podstawę do reklamacji. W innym przypadku - nie wróżę niestety sukcesu. Edited August 25, 2016 by musek Link to comment Share on other sites More sharing options...
gawin123 Posted August 25, 2016 Author Share Posted August 25, 2016 Dzięki za informacje. Upaść telefon, na pewno mi nie upadł, a co do ciasnych kieszeni to, żadnych innych spodni niż codziennie nie zakładam. A nie wiem jak taka szczelina może wpływać na obecność wilgotności w środku urządzenia. No tak czy siak wysyłam telefon na gwarancji, zobaczę co odpowiedzą. nie wiem czy nie ma to wpływu na odczyt danych z karty. Ponieważ jak słucham muzyki z karty to czasem, zdarza się, że przestaje grać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morcigg Posted August 28, 2016 Share Posted August 28, 2016 Też tak mialem po ladowaniu beteri Naprostowanie 50zł u Acida A ja sam ją naprostowałem mocno naciśnij trzymaj przez 20sec i jak nówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted September 26, 2016 Share Posted September 26, 2016 Witam! Ni z gruszki ni z pietruszki pojawiło się w moim RN3Pro wybrzuszenie przy slocie na karty SIM - smartfon nie upadł, nie noszę w kieszeni spodni, więc zero szans na wygięcie itp. Po prostu odłączyłem od ładowarki, trochę używałem i na moich oczach smartfon spuchł jak po zjedzeniu kilku pączków ;( Z góry przepraszam za jakość fotek, ale nie mam możliwości zrobić lepszych na chwilę obecną - zależy mi na Waszej opinii, może ktoś miał taki przypadek i wie, czy na gwarancji da się coś z tym zrobić? Boję się, że by kurz, pyłki itp. nie weszły pod ekran, bo jednak obudowa odstaje od ekranu Co to może być i jak sobie z tym poradzić? W życiu bym nie przypuszczał, że coś takiego się stanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Jeszcze jedno, czy są jakieś strony z instrukcją jak samodzielnie ściągnąć obudowę, by naprostować to wygięcie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Konradol Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 (edited) Ooo, jednak przekonałem? MacGyver podpowiada: weź coś płaskiego, wytrzymałego i podważ boki. Powoli odciągaj, zejdzie. Poszukaj też na YouTube, na pewno są poradniki. A, tackę na SIMy se wyciągnij, bo urwiesz. Edited September 27, 2016 by Konradol Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 2 godziny temu, Konradol napisał: Ooo, jednak przekonałem? MacGyver podpowiada: weź coś płaskiego, wytrzymałego i podważ boki. Powoli odciągaj, zejdzie. Poszukaj też na YouTube, na pewno są poradniki. A, tackę na SIMy se wyciągnij, bo urwiesz. Heh, dzięki wujku dobra rada Prawda jest taka, że żaden serwis nie chce się podjąć naprawy tej niedoskonałości - jak jeden mąż mówili, że serwisują smartfony, a nie zajmują się blacharką Jeszcze poszukam w innych. A jak nie, to może sam to zrobię... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted September 27, 2016 Share Posted September 27, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts