110karolus Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 (edited) Witam, kilka dni temu zamówiłem Mi4c. Sprawdziłem status paczki na stronie dhla i pisze mi ''paczka tymczasowo zatrzymana''. Czy oznacza to, że zostanie nałożony Vat, cło lub coś z tych rzeczy? Edited August 24, 2016 by 110karolus Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 26 minut temu, 110karolus napisał: Witam, kilka dni temu zamówiłem Mi4c. Sprawdziłem status paczki na stronie dhla i pisze mi ''paczka tymczasowo zatrzymana''. Czy oznacza to, że zostanie nałożony Vat, cło lub coś z tych rzeczy? To może być zatrzymanie do naliczenia dodatkowych opłat. Gdybyś kupił w ibuygou i wykupił ubezpieczenie "antyVAT", sklep zwróciłby Tobie te koszty. W przypadku zakupu w innych sklepach to niestety "ryzyko" kupującego. Podatek VAT to 23% wartości zakupu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
110karolus Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 18 minut temu, mrosi napisał: To może być zatrzymanie do naliczenia dodatkowych opłat. Gdybyś kupił w ibuygou i wykupił ubezpieczenie "antyVAT", sklep zwróciłby Tobie te koszty. W przypadku zakupu w innych sklepach to niestety "ryzyko" kupującego. Podatek VAT to 23% wartości zakupu. Wykupiłem ubezpieczenie anyVAT. A i jeszcze jedno, czytałem też gdzieś że powinien do mnie zadzwonić ktoś z dhla w celu wysłania czegoś na maila, a jeśli nie zadzwoni to dostane list z poleceniami. Czy to prawda i mam czekać na takowy list? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 8 minut temu, 110karolus napisał: Wykupiłem ubezpieczenie anyVAT. A i jeszcze jedno, czytałem też gdzieś że powinien do mnie zadzwonić ktoś z dhla w celu wysłania czegoś na maila, a jeśli nie zadzwoni to dostane list z poleceniami. Czy to prawda i mam czekać na takowy list? Nie ma takiej reguły. Zwykle, choć nie zawsze, jeśli zostaną naliczone dodatkowe opłaty, kurier dzwoni z pytaniem, czy odbiorca uiści dopłatę odbierając paczkę. Jeśli nie zgodzisz się, paczka wróci do sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
110karolus Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 3 minuty temu, mrosi napisał: Nie ma takiej reguły. Zwykle, choć nie zawsze, jeśli zostaną naliczone dodatkowe opłaty, kurier dzwoni z pytaniem, czy odbiorca uiści dopłatę odbierając paczkę. Jeśli nie zgodzisz się, paczka wróci do sklepu. A co w wypadku, gdy nie jest podany mój numer telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Przed chwilą, 110karolus napisał: A co w wypadku, gdy nie jest podany mój numer telefonu? Przecież odpowiedź jest oczywista. W takim przypadku, kurier będzie kontaktował się z pod numer podany przy zamówieniu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
110karolus Posted August 24, 2016 Author Share Posted August 24, 2016 3 minuty temu, mrosi napisał: Przecież odpowiedź jest oczywista. W takim przypadku, kurier będzie kontaktował się z pod numer podany przy zamówieniu. No tak, ale ze mnie warzywo...dziękuje bardzo za pomoc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts