pppppp426 Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Witam jestem nowy w miui i szukając po internecie nie udało mi się znaleźć odpowiedzi na moje pytanie. Czyli czym się różni miui 7 od miui polska? Czy może to jest to samo sam nie wiem. Z góry dziękuję za pomoc(i przepraszam jeżeli to pytanie jest głupie ale sam nie wiem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mathias Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Trochę niesprecyzowane pytanie, masz na myśli rom chiński vs nasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Tym samym, co Golf 4 od VW. A co do szukania. Masz tematy co to jest MIUI Polska. o numeracji romów. Niecała minuta i wiesz. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PeepingTom Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Niczym. MIUI 7 to numer wersji MIUI, jest on również na MIUI Polska, przy czym masz tego również konkretne aktualizacje, np. MIUI 7.3.2 czy MIUI 7.5.2 itp. (piszę tutaj numerację wersji stable), gdzie kolejne są tą samą wersją MIUI (w tym wypadku 7), tylko zaktualizowane, z nowymi opcjami i teoretycznie pozbawione przynajmniej części błędów poprzedniczki (coś jak aktualizacje do Windowsa, tylko oznaczone konkretnym numerkiem). Poza MIUI Polska (dokładniej MIUI od xiaomi.eu), są jeszcze wersje MIUI global i MIUI china. Polska wersja bazuje na tej chińskiej, tylko oczywiście pozbawiona jest wszystkich chińskich śmieci i są inne języki do wyboru. Wersja global, która również posiada język polski, niewiele różni się od xiaomi.eu, zajmuje trochę więcej miejsca, ponieważ zawiera większą liczbę języków i w sumie to tyle. Czasami zdarza się, że global ma błędy, których nie ma MIUI Polska, a czasami jest odwrotnie, ale to raczej nie takie, które uniemożliwiają komfortowe korzystanie z telefonu. Z resztą jakiekolwiek błędy mogą zdarzać się tylko pojedynczym użytkownikom, a nie wszystkim. Ogólnie zazwyczaj najwięcej problemów mają Ci, którzy najwięcej kombinują i robią wszystko po swojemu Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 23, 2016 Share Posted August 23, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts