Gawronnek Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 Wychodzi na to, że tak i nie, na przesunięcie jest 1 minuta, na wibracje nie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 (edited) @Gawronnek dzięki za sprawdzenie, bo u mnie na forum padło takie zapytanie. A osobiście nie mam tego urządzenia. Edited September 26, 2018 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAss25 Posted September 29, 2018 Share Posted September 29, 2018 Jak przestawic date i godzine w gniazdku? W statystykach pokqzuje mi ze mamy sierpien. A w obecnym zuzyciu pokazuje godzine przesunieta o 6 do przodu. Nie pomaga zmiana strefy.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 29, 2018 Share Posted September 29, 2018 Statystyki miesięczne pokazuje całe miesiące, wrzesień trwa więc go nie ma. W dziennych na pewno masz dobrą datę? Niestety godzinowych chyba się nie da przestawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAss25 Posted September 29, 2018 Share Posted September 29, 2018 Statystyki miesięczne pokazuje całe miesiące, wrzesień trwa więc go nie ma. W dziennych na pewno masz dobrą datę? Niestety godzinowych chyba się nie da przestawić. Byc moze jest tak jak mowisz tylko ze ja w sierpniu nie mialem wtyczki. Mam ja ok tydzien Faktycznie dzienne statystyki pokazuja ok.Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 30, 2018 Share Posted September 30, 2018 Krótko jeszcze o czujniku drgań, miałem ustawioną czułość na High, niestety oba i w domu i w aucie włączały się co jakiś czas bez wyraźnego powodu. Dziwne, bo na delikatne pukania nie reagowały. Przestawiłem teraz na Medium i po obserwuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrzejDud Posted October 1, 2018 Share Posted October 1, 2018 Witam Mam małe pytanko. 2 urządzenia tzn. Gateway v2 i Purifier 2 dodaję w aplikacji w j. angielskim (próbowałem polski i default również) i mają nazwy domyślne w ang. Po dodaniu sceny niby jest ok jednak po ponownym wejściu w automation mam wykrzykniki przy tych scenach a w "środku" urządzenie ma zamiast ang jakieś chińskie krzaczki i przez to jest info, że urządzenia nie znaleziono. Sceny nie działają. Wczoraj np. miałem tak, że działało i w scenach były nazwy ang (lub te które ustawiłem). Dzisiaj ponownie krzaczki i wykrzykniki. Czujniki drzwiowe, ruchu, przycisk, kamerka DaFang, czujnik temperatury, wycieku wody i switch do gniazdka tego problemu nie mają. Np. scena: IF single press (switch) THEN enable arming mode (gateway) czy IF door open THEN Purifier off nie działają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelGawel Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Witam was sledze temat od początku bo tez jak wy lubię gadżety i nowinki . Zestaw smart home spisuje się super mam czasami kłopoty ze wylogowuje mnie z mi home ale powiadomienia i tak dostaje tak ze nie jest zle. Mam do was prośbę i pytanie zacznę od tego ze w kuchni zrobiłem sobie załączane radio przez smart gniazdko i czujkę po 2 minutach off jeśli nie wykryje ruchu To samo chciałbym zrobić w toalecie ale ze jestem z betonu tu zaczyna się problem... nie mam tutaj gniazdka wiec bezprzewodowa czujka + jakie radio/głośnik mógłbym z nią sparować aby tak samo jak wcześniej po wykryciu ruchu załączało się na danej stacji np. vox fm a po 2 minutach off... Co 2 głowy to nie jedna wiem ze jesteście mi w stanie pomoc. urzadzonko/radio/głośnik najlepiej z bateria i było by super jeśli mógłbym np podłączyć do niego powerbank Dziekuje i pozdrawiam serdecznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 2, 2018 Share Posted October 2, 2018 Bateryjnie nie ogarniesz. Xioami musiałoby mieć jakieś radio na baterie które by działało z Mi Home. Można by zrobić to bez smart home Być musiał użyć kontaktron który zamykał by obwód radia na baterie. https://allegro.pl/kontaktron-cylindryczny-czujnik-otwarcia-i7586998461.html Wszystko byś musiał zarobić tak, ze jak zablokujesz drzwi to zamknie obwód Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelGawel Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Dziękuję Ci za pomoc trochę mnie zmartwiłeś a żadne radio z xiaomi nie paruje się z mi home? może jakiś z tych inteligentnych głośników? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 (edited) Otwórz aplikacje Mi Home, kliknij + dodawanie nowych urządzeń wybierz dodawanie ręczne i tam jest pełna lista urządzeń Mi Home. Tylko pamiętaj radio na baterie Edited October 3, 2018 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 Radia WiFi nie można już kupić. Zamawiałem ze 3 razy na Ali i za każdym razem anulowali mi zamówienie Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelGawel Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 No faktycznie trudno cos znalezc a ten duzy cos jakby soundbar hmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted October 3, 2018 Share Posted October 3, 2018 A może po prostu coś w ten deseń : https://allegro.pl/radio-lazienkowe-z-czujnikiem-ruchu-i7142985431.htmlJa mam w łazience z Tchibo. Nie ma już w ofercie. No i zasilane z zasilacza, ale to pewnie łatwe do przeróbki. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
PawelGawel Posted October 4, 2018 Share Posted October 4, 2018 Dzieki rozwarze taka opcje ale wolalbym cos z troszke wiekszego a nie jakies pierdki mam czule uszy hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
dokixi Posted October 6, 2018 Share Posted October 6, 2018 Mam pytanie a nie znalazłem wątku xiaomi domoticz więc piszę tutaj. Wszystko mi działa pod aplikacją na komórce - sceny, włączenie/wyłączenie gniazdka i itd. Widzę wszystko prawidłowo w domoticzu ale jakby tylko w trybie read only. To znaczy jak kliknę na gniazdko to robi się w domoticzu ON ale w rzeczywistości prąd nie płynie. Podobnie z wireless switch robię click ale zero efektu. To prawidłowe zachowanie? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
stelcik Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 Czy ktoś z Was posiada Xiaomi Door Lock? Wersja S2 wygląda super, tylko zastanawiam się jak z montażem np. w drzwiach Dierre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zarok Posted October 9, 2018 Share Posted October 9, 2018 Czesc koledzy mam taki problem, dostałem właśnie yeelighty 2, podłączyłem, dodałem do konta wszystko Ok, usunąłem gniazdka które sterowały lampami na rzecz żarówek. teraz pojawił sie problem ze scenami, te sceny które nie maja dodnego powiadomienia Na tel. nie działają. tak samo z lampka z bazy działająca w ciemności na czujnik ruchu, nie włącza się tu niestety nie mogę Dodać wysyłania wiadomości zreszta po co ona by mi była w nocy. jakies pomysły co zrobić żeby ładnie działało.tak jak wcześniej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
creep Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 Witam, zamówione z GearBest żarówki Yeelight wylądowały na celnym i teraz do odprawy wymagana jest deklaracja zgodności CE. Niestety Yeelight nie odpowiada na maila, samego dokumentu nie znalazłem w sieci (są do innych urządzeń Xiaomi/Yeelight). Muszą mieć tę deklarację bo sprzedają te żarówki w Europie na Amazonie (UK oraz DE) ale stamtąd też brak odpowiedzi. Może ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLU Posted October 11, 2018 Share Posted October 11, 2018 (edited) Cześć! Dotychczas jestem szczęśliwym posiadaczem odkurzacza i oczyszczacza od Xiaomi. Zamówiłem również czujnik temp. z wyświetlaczem (https://allegro.pl/czujnik-temperatury-i-wilgotnosci-xiaomi-i7609306632.html). W niedalekiej przyszłości chciałbym trochę to rozbudować. W planach mam montaż klimatyzacji, więc chcę dokupić po czujniku temp. do każdego pokoju, czujniki na okna oraz AC gateway (chciałbym utworzyć sceny w Mi Home > w zależności od temp. w pokoju i stanu okien itd. włączać/wyłączać klimatyzację). Ale... jak to Xiaomi, jest tyle różnych wersji, że rozbolała mnie głowa. W związku z tym, mam kilka pytań: 1. Który czujnik temp. oraz otwarcia okien jest lepszy? Aqara (kwadratowy) czy Mijia (okrągły)? Słyszałem, że lepszy jest Aqara. Aqara: https://www.gearbest.com/access-control/pp_626702.html?wid=1433363 / https://www.gearbest.com/access-control/pp_626703.html?wid=1433363 Mijia: https://www.gearbest.com/living-appliances/pp_344665.html?wid=1433363 / https://www.gearbest.com/alarm-systems/pp_009129108813.html?wid=1433363 2. Jeśli Aqara to pewnie ten AC gateway: https://pl.aliexpress.com/item/2018-Xiaomi-Gateway-3-Aqara-Air-Conditioning-Companion-Gateway-illumination-Detection-Function-Work-With-Mi-Smart/32909374378.html ale w specyfikacji widzę, że jest tam 3500W i 16A. A jeśli klima będzie np. 5kW i 13,5A? No i czy będzie działać z Mi Home czy jest inna apka do tego? 3. W celu podłączenia tego u nas w PL to ładna się wieżyczka robi, bo gniazdko w ścianie > adapter > gateway > adapter > wtyczka klimy... Ale czytałem, że do AC trzeba jakiś specjalnych adapterów, bo bolce są szersze niż do normalnego gniazdka?! Prawda to? Cytując opinię znalezioną na necie (pisowania oryginalna): " You will need a 16amp power socket for this. Its dimension is totally different from 10amps Type I plugs. The pins are not only bigger but they are also further apart - meaning it wont fit any adaptors." Pomocy! Dzięki!! Pozdrawiam, Kuba Edited October 11, 2018 by KLU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Oba urządzenia Aqara działają z Gateway Xiaomi. Rożnica w termometrach to to ze Aqara mierzy dodatkowo ciśnienie. W czujkach chyba już nie ma różnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwo Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 6 godzin temu, KLU napisał: ale w specyfikacji widzę, że jest tam 3500W i 16A. A jeśli klima będzie np. 5kW i 13,5A? No i czy będzie działać z Mi Home czy jest inna apka do tego? Nie przekraczaj maksymalnej obsługiwanej mocy bo nie będzie działać. Wszystko będzie w Mi Home 6 godzin temu, KLU napisał: Ale czytałem, że do AC trzeba jakiś specjalnych adapterów, bo bolce są szersze niż do normalnego gniazdka?! Prawda to? Prawda, chińskie wtyczki do klimy mają o kilka milimetrów szersze rozstawy niż ich zwykłe wtyczki do urządzeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLU Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 OK, wiele się wyjaśniło. Dzięki! Macie może jakąś aukcję, gdzie można kupić taki adapter na ten większy wtyk 16A (albo firmę/model przejściówki)? Przejrzałem mnóstwo aukcji i widzę tylko te z mniejszym rozstawem bolców. Pzdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBE97400 Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Mam problem z powiadomieniami dzwonka. Ustawione jak na obrazu powiadomień na telefonie brak. Co jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Powiadomienie lubią świrować. Mi ostatnio przychodzą bez problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomiq75 Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 U mnie też ostatnio powiadomienia działają OK Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Cześć. Jest jakiś sposób aby sterować np. Ogrzewaniem danfosa scenami z mi home? Integracja z domoticzem? Czy są jakieś inne kompatybilne z mi home przełączniki do światła którymi można sterować? Mam płytki na ścianie w łazience i nie chce tego kuć żeby zmieścić włącznik kwadratowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Cześć. Jest jakiś sposób aby sterować np. Ogrzewaniem danfosa scenami z mi home? Pisałem o tym ok. rok temu w tym wątku. Poszukaj. Rozwiązanie do dziś działa Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 10 minut temu, Browcofil napisał: Pisałem o tym ok. rok temu w tym wątku. Poszukaj. Rozwiązanie do dziś działa Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Czy to jest to rozwiązanie z podłączaniem głowic kablem do gniazdek xiaomi? Czy coś mieszam? Zależy mi na bezprzewodowej opcji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted October 13, 2018 Share Posted October 13, 2018 Tak, właśnie to. Na lepsze nie trafiłem, ale też nie interesowałem się później. Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOmki Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 Panowie, szybkie pytanko. Jakie jest najtańsze urządzenie (BT+WIFI) żeby spiąć sensor z bluetooth z bramką ? Kupiłem Flora Xiaomi Monitor, ale obsługa ich tylko w telefonie po BT mija się z celem. Wiem że BT+WIFI ma na pewno duża lampa sufitowa - plafon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_009981882806.html?wid=1433363 https://www.gearbest.com/smart-lighting/pp_1686703.html?wid=1101231 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tOmki Posted October 15, 2018 Share Posted October 15, 2018 (edited) W sumie są 2 modele tej kamery:SXJ01ZM - posiada BTSXJ02ZM - nie posiada BT Poczytajcie Customer Questions & Answers na:gearbest.com/ip-…363Raz piszą że ma BT, raz że nie ma. Jeszcze to:What's the differences between these 2 versions?The new version improves the camera's functionality, adds the AI humanoid smart detection function, and supports true real-time two-way talk; but lack of the bluetooth gateway, WDR/BSI function, and it no longer supports 5G network as the previous one.Zatem wycofali tą starszą wersję ze sprzedaży, a nowa jest wykastrowana m.in. z bramki bluetooth Edited October 15, 2018 by tOmki Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdrianA Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Pytanie Xiaomi Gateway działa z Google Home? Lepiej Gateway V2 czy V3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 Nie działa Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts