BAss25 Posted September 12, 2018 Share Posted September 12, 2018 Witam.Dzisiaj dojechalo do mnie gniazdko xiaomi smart plug. Mam juz bramke i czujniki, lampe i lampke, oczyszczacz. Mam problem z ustawieniem tego gniazdka. Ani jak nie moge go zautomatyzowac. Nie dziala ustawienie timera i nie moge przede wszystkim ustawic sceny zeby podczas spadku temp. wlaczalo sie to gniazdko. Czy macie jakies pomysly jak obudzic to gniazdko? Probowalem juz ustawiac z opoznieniem ale nic nie dziala. Probowalem je uruchomic wlacznikiem sciennym ktorym uruchamiam lampe na suficie ale tez nie dalo rady i do tego rozprogramowalo mi scene wlaczania lampy i teraz tez juz nie moge ustawic (((( zadne sceny zwiazane z gniadkiem nie chodza. Mozna je wlaczyc i wylaczyc tylko. Wczesniej caly system mi smigal bez zarzutow a twraz przez to gniadko wszyatko sie sypie. Macie jakies pomysly bo mi juz rece opadaja ((((( Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Jakie gniazdko, daj linka bo już są chyba cztery modele. Może masz problem z aplikacją, poczekaj do aktualizacji (zdarzały się podobne problemy). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolson Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Witam kolegów, czy moglibyście coś doradzić w sprawie wlacznikow światła Aquara? Z tego co się orientuje to są 4 rodzaje i trochę się motam w wyborze najlepszego do domu, mieszkam w Szkocji i wiem że tutaj występują kwadratowe gniazda, ale nie jestem pewien czy podejdzie instalacja i czy nie będzie problemu z podłączeniem? Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś bardziej kumaty coś doradzić?... Pzdr i Dziękuję za pomoc Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 (edited) Jeżeli puszka Ci pasują wymiary jak pamiętam 86x86mm. Są włączniki jedno klawiszowe dwa rodzaje i dwa dwu klawiszowe. Oba dzielą się na takie które wymagają podłączenia linii N (zera - niebieski kabel), oraz na takie które działają bez N. Który wybrać wszystko zależy jaką masz instalację, jak masz w puszcze przewód neutralny to kup te pod neutralny. Mają zaletę, o której już pisałem wcześniej w tym wątku. Edited September 13, 2018 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
tolson Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Ok z tego co się orientuje to mam 3 przewody (żółty czerwony i niebieski) więc muszę szukać aquara switch neutral compatible? Sorry za lamerskie pytania Wysłane z mojego MIX 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAss25 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Jakie gniazdko, daj linka bo już są chyba cztery modele. Może masz problem z aplikacją, poczekaj do aktualizacji (zdarzały się podobne problemy).Kupilem to z tego zestawu Xiaomi Smart Home Kit Mijia Bramy (Wersja 2) Drzwi Okno Temperatury Czujnik Wilgotności Ludzkiego Ciała bezprzewodowy Przełącznik Gniazdo Zigbeehttp://s.aliexpress.com/B3eERfmi?fromSns=Copy to ClipboardDalej nie wiem jak to ogarnac Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Jeżeli nie chcą Ci działaś sceny które tworzyć np klik klawisz włącz/wyłącz gniazdko, to tak jak pisałem poczekaj na aktualizacje Mi Home. Miałem też takie problemy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAss25 Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Jeżeli nie chcą Ci działaś sceny które tworzyć np klik klawisz włącz/wyłącz gniazdko, to tak jak pisałem poczekaj na aktualizacje Mi Home. Miałem też takie problemy.A do jakiej wersji bo obecnie mam 5.4.10 i to chyba jest aktualna. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 Najnowsza jest 5.4.11 Ale czy ta przyniesie Ci poprawę, to kto to wie - loteria. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobson Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Koledzy i koleżanki, czy ta kamerka będzie ok? https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_009991451325.html?wid=1433363&lkid=15668685 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 15 minut temu, Jacobson napisał: Koledzy i koleżanki, czy ta kamerka będzie ok? W jakim sensie? Chińska wersja i na ustawionym regionie Mainland China będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyml Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 Hej, wiecie może jaki jest interwał raportowania temperatury i wilgotności przez czujnik aqara (ten kwadratowy)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobson Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Promocja jest na aplikacje zmieniająca DNS bez rootahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.andevstudioth.changednspro Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAss25 Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 Promocja jest na aplikacje zmieniająca DNS bez rootahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.andevstudioth.changednspro Tu masz za darmo https://play.google.com/store/apps/details?id=com.burakgon.dnschangerWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 (edited) Koledzy czy odkurzacz xiaomi 1 gen kupiony w pl z dystrybucji UE będzie działał z mi Home na serwerze chinskim czy wymusi zmianę serwera na europejski? Edited September 19, 2018 by koles142 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszmagiera12 Posted September 18, 2018 Share Posted September 18, 2018 Witam.Czy w aplikacji Yeelight można ustawić taką automatyzację aby żarówki zaczęły się stopniowo rozjaśniać od danej godziny po czym o danym czasie się wyłączyłyCzy może jest jakaś inna aplikacja warta uwagi?Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Dnia 16.09.2018 o 12:06, koles142 napisał: Koledzy czy odkurzacz xiaomi 1 gen kupiony w pl z dystrybucji UE będzie działał z mi Home na serwerze chinskim czy wymusi zmianę serwera na europejski? Podbijam, nikt nie wie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chanzo Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Czytalem w tym temacie, że podobno rodo wymusilo, ze serwer ma byc eu, bo odkurzacz skanuje chate, ale nie posiadam tego sprzętu, więc nie wiem na 100%. Z ciekawostek, Xiaomi-Huami wypuszcza nowy smartwatch - Amazfit Verge. Podobno ma obsługiwać Smart Home. Niestety póki co mało jest konkretów, najciekawsze zdanie jakie znalazłem w necie: "It runs Huami's Android-based Amazfit OS, and packs Xiaomi's Xiao AI assistant support, as well as, the support for Mijia app which lets you control lights, air purifiers, wall sockets, air conditioners, electric fans and other IoT devices made by Xiaomi." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Mi Home jest obsługiwane już przez Pace i Stratos. Raczej jakiejś super nowości w Verge bym się nie spodziewał. A jeśli już, to za jakiś czas pojawi się to u poprzedników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Może kogoś zaciekawi kupiłem ten czujnik https://www.gearbest.com/smart-home-controls/pp_009661787808.html?wid=1433363 , kupiłem 2 sztuki.Jeden z przeznaczeniem na duże, nie otwierane okno. Sprawdził się, nawet nie za mocne uderzenie, obojętnie w które miejsce włącza akcje, więc np. zapalenie światła w pokoju może zniechęci ewentualnego rozbijacza szyb.Drugi chciałem wykorzystać w piwnicy, ale tam nie ma zasięgu, aczkolwiek czujnik ruchu działa tam bez problemu.Dlatego wymyśliłem inne miejsce - samochód. Mieszkam na parterze i przez jedną ścianę sięga nawet powyżej 10 metrów, więc auto stojące na parkingu jest w zasięgu. Czujnik działa na uderzenie, zamknięcie drzwi czy ruch auta, więc pod domem mam autoalarm za kilka zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 @Gawronnek dobre Miałem przyjemność bawić się czymś takim od Somfy. Jak ten Aqary działa, jest jeden poziom czy kilka? Somfy działa "inteligentnie" pojedyncze uderzenie ignoruje, jakby dzieciak piłką kopnął, czy jakiś zwierzak nie zauważył szklanej przeszkody. Dopiero systematyczne szarpanie aktywuje alarm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Nie do końca wiem o co pytasz, ma 3 poziomy czułości.Nie wiem do czego to służyI reaguje na 3 rodzaje ruchu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 No to ma to jakieś opcję do ustawień Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Mam prośbę. Czy mógłby ktoś z Was sprawdzić w ustawieniach ogólnych Gateway jaką ma moc sygnału Wifi? U mnie mimo, że brama znajduje się ok. 2 metry od routera jest 10%. Przestawiałem ją w inne miejsca, ale ciągle to samo.MI 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matijas Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Około 3 metry od routera mam 63%.Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwo Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Cześć, Mam pytanie czy da się jakoś pokazać urządzenia z innego regionu? Mam urządzenia na Chińskim serwerze ale czajnik działa tylko na Europejskim. Chciałbym, żeby był widoczny razem ze wszystkimi urządzeniami. Jest jakiś sposób na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikulas Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 (edited) Dnia 16.09.2018 o 12:06, koles142 napisał: Koledzy czy odkurzacz xiaomi 1 gen kupiony w pl z dystrybucji UE będzie działał z mi Home na serwerze chinskim czy wymusi zmianę serwera na europejski? Nie będzie działać na serwerze chińskim, ale można to obejść, wystarczy stworzyć scenę ręcznie i można go bez problemu uruchamiać zdalnie poza domem. W sieci domowej polecam apkę "FloleVac" obsługuje wszystkie funkcje odkurzacza. Edited September 21, 2018 by mikulas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted September 21, 2018 Share Posted September 21, 2018 Ma może ktoś jakiś pomysł żeby po powrocie czujnika do miejsca gdzie jest zasięg nie trzeba go było ręcznie dodać? Czujnik wibracji podróżuje autem, po powrocie muszę go za każdym razem ręcznie wyszukiwać, żeby był aktywny.Mam prośbę. Czy mógłby ktoś z Was sprawdzić w ustawieniach ogólnych Gateway jaką ma moc sygnału Wifi? U mnie 2 bazy około 5-6 metrów plus 1-2 ściany sygnał 47 i 50% Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrUkleja Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Widzieliście że w aplikacji Mi Home jest już język polski?Miłe zaskoczenie Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 22, 2018 Share Posted September 22, 2018 Oj zaspałeś z tą informacją 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomas Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 Pytanko o żarówki. Czy jest sposób na ustawienie ich tak, aby przy przerwie zasilania się wszystko nie włączało???? Mam akurat te philpsa i ostatnio troche mnie to irytowało bo przerwa w zasilaniu była w nocy i wszystko świeciło jak w Belwederze Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 W philipsie niestety nie ma takiej możliwości, tez nad tym ubolewam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomas Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 A w innych żarówkach jest taka możliwość?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 23, 2018 Share Posted September 23, 2018 (edited) Yeelight można. Edited September 23, 2018 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 26, 2018 Share Posted September 26, 2018 @Gawronnek czy czujnik wibracja ma 1 minutowe opóźnienie jak czujnik ruchu? Czyli po wykryciu ruchu następną reakcje odnotuje po minucie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts