homman Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 filip możesz mieć problem jak masz router LTE. Co ciekawe takie routery mają np max 32 mac. W porównaniu gdzie kazdy router ma 256 mac. Ogólnie routery typu b315 itp są kiepskie. Ilość wysyłanych danych przez urządzenia xiaomi jest minimalna. Mój cały smart dom śle ok 32 bajty /s. A samo przesyłanie obrazu przez kam to już 100KB/s Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted February 4, 2018 Share Posted February 4, 2018 I tu jest ten haczyk.. Dobra, pod co najlepiej podłączyć? B528 czy b315 ewentualnie netiaspot? Kolejność jest równa, odległości od lampy, paska, o w przyszłości żarówek. B528 jest w odległości metra, reszta piętro niżej, betonowy strop itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 (edited) Ja mam właśnie b 315 i 2 żarówki, gatewaya i wszystko hula bez przycinki Edited February 5, 2018 by Dziadunia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Ja również mam B315s-22 i net LTE od Orange (APN z VPN Orange) i nei mam jakiś tam problemów. 3 żarówki RGB gniazdko z USB listwa zasilająca 3+3 dwa gateway Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppage Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Czy ktoś zamieniał oryginalny zasilacz od Yeelight Led strip albo Yeelight Bedside Lamp na taki z polską wtyczką? Ewentualnie czy wiecie gdzie można dostać przedłużkę kabla pasującą do tej końcówki która wchodzi w ledy i lampkę? (końcówka coś ala do starej ładowarki od Noki) Oryginalny kabel jest za krótki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Przyszła do mnie żarówka RGB i ehh, myślałem że będzie lepsza .. Wydaje jakieś dziwne piski, nie świeci aż tak mocno .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gravis Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Fakt mogłaby świecić mocniej, ale pisków to moja nie wydaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted February 5, 2018 Share Posted February 5, 2018 Tu nie chodzi o moc,zresztą wiadomo 600lm nie jest to dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Dafang. Bardzo głośny silnik. Wywrotowa. Dużo dziur więc nie nadaje się na zewnątrz gdzie np 720p obrotowe mam i dają radę. Małe kąty widzenia i obrotu. Za to dużo funkcji smart. Śledzenie za człowiekiem. I wiele opcji if coś to coś. Kam ma mocowanie na bagnet jak aparat. Wiec po zakupie uchwytu można ją zamocować na ścianę. Dobra kam jak ktoś szuka obrotowej na stolik.O co chodzi z tymi dziurami? Chcę zastosować ją na zewnątrz i teraz mam dylemat, bo ogólnie to zgadzam sie z twoim opisem kamer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Pewnie chodzi o to, że ma dużo potencjalnych nieszczelności przez które może się dostać woda, para itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Czyli która kamerka jest najlepsza do instalacji na zewnątrz? Od razu bym link do niej poprosił Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Nie skojarzyłem, faktycznie ma dużo dziur:) Dla mnie to nie przeszkadza bo będzie na zewnątrz pod dachem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 1 godzinę temu, filipO21 napisał: Czyli która kamerka jest najlepsza do instalacji na zewnątrz? Od razu bym link do niej poprosił Według homman Ta https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_615275.html lub ta https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_633879.html ewent. ta https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_693217.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 A ktoś testował jak to działa przy ujemnych temp? Ta: Xiaomi mijia Smart 720P WiFi IP Camera Pan-tilt Version max - 10. Pozostałe 0 stopni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoro Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Dnia 27.01.2018 o 23:30, homman napisał: 1. USUŃ SCENE I DODAJ. Wracam do tematu czujnika ruchu. Kupiłem sobie kolejny identyczny czujnik i ten drugi w tych samych scenach działa poprawnie. Gdy jest ruch i ciemno wywołuje scenę. Gdy go podmienię na pierwszy czujnik - sceny się nie uruchamiają. Przejrzałem logi czujników i w tych samych warunkach oświetleniowych, gdy ustawię czujniki jeden obok drugiego ten działajacy czujnik pokazuje 0 lux, a ten niedziałający 3-30 LUX. Mogę coś z tym zrobić? Skalibrować go jakoś? Ewentualnie jakaś reklamacja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 (edited) Witam wszystkich Pytanie o możliwości kloców xiaomi (Zigbee). Chciałbym w pomieszczeniu (łazienka) skonfigurować radio internetowe - gateway + human body sensor - czy przy pomocy tych dwóch elementów uda mi się skonfigurować scenariusz: po wejściu do łazienki gra konkretna stacja, a np 30 sekund po wyjściu radio się wyłącza? Zdaję sobie sprawę że aby mieć polskie stacje trzeba lekko dnsowo zhakować gateway. Jak z jakością dźwięku w gateway? Daje radę? Edited February 6, 2018 by maciejka104 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 3 godziny temu, ik`ey napisał: A ktoś testował jak to działa przy ujemnych temp? Ta: Xiaomi mijia Smart 720P WiFi IP Camera Pan-tilt Version max - 10. Pozostałe 0 stopni. Yi ants 720p -działała całą poprzednią zimę bez problemu jednorazowo było nawet -20 Aqara Smart Gateway(zigbee) -działa od wczoraj (w nocy było -10) Mijia 1080p (nie obrotowa z bluetooth i 5GHz) -na zewnątrz tej zimy, działała bez problemu mrozy były max -10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoro Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Uda ci się to wykonać bez problemu, ale jakość dźwięku dla mnie jest nie do zaakceptowania. Gateway to się nadaje tylko jako syrena alarmowa i dzwonek do drzwi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
iborkim Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 29 minut temu, jojoro napisał: Mogę coś z tym zrobić? Skalibrować go jakoś? Ewentualnie jakaś reklamacja? Ja bym reklamował. (przy zakupie w chinach i płaceniu paypalem jest to do wykonania) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 (edited) 38 minut temu, jojoro napisał: Uda ci się to wykonać bez problemu, ale jakość dźwięku dla mnie jest nie do zaakceptowania. Gateway to się nadaje tylko jako syrena alarmowa i dzwonek do drzwi. OK. Dzięki za uwagę nt dźwięku. W takim wypadku pytanie - czy gateway ma wyjście np jack? Ewentualnie czy istnieje jakieś urządzenie Zigbee które moge użyć jako źródło dźwięku? Xiaomi superduper radio internet Edited February 6, 2018 by maciejka104 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 OK. Dzięki za uwagę nt dźwięku. W takim wypadku pytanie - czy gateway ma wyjście np jack? Ewentualnie czy istnieje jakieś urządzenie Zigbee które moge użyć jako źródło dźwięku? Xiaomi superduper radio internet Jest radio WiFi. Nie wiem jak działa, dopiero do mnie leci. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejka104 Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 5 minut temu, Browcofil napisał: Jest radio WiFi. Nie wiem jak działa, dopiero do mnie leci. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka To: https://www.gearbest.com/other-consumer-electronics/pp_337826.html Szukałem info czy można tym radiem sterować gatewayem ... ale nie znalazłem :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Kupiliście radio bez sensu. To radio ma tylko stacje takie jak gateway czyli kombinowanie z serwerami. Droższa wersja ma BT Z dziurami chodzi o Dziury porty i śrubki rdza będzie jak nic. Z 720p obrotową na zewnątrz obrotową nic się nie dzieje. Port usb ci skryje kabelek micro USB. A port karty SD masz pod plastikiem w normalnym położeniu (jest pod obiektywem kam i kam musi patrzeć max do góry by się odsłonił). Dodatkowo mocowanie w zestawie. Dissasambly xiaofanga: https://www.unifore.net/product-highlights/disassemble-cheapest-xiaomi-isc5-1080p-wi-fi-camera.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted February 6, 2018 Share Posted February 6, 2018 Kupiliście radio bez sensu.To radio ma tylko stacje takie jak gateway czyli kombinowanie z serwerami. Wiem, w gateway ustawiłem, co chciałem, to i tu ustawię Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylwo Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 20 godzin temu, filipO21 napisał: Czyli która kamerka jest najlepsza do instalacji na zewnątrz? Od razu bym link do niej poprosił Jest kamera Xiaomi outdoor camera, ale nie zawsze jest dostępna i kosztuje ok 300 zł. https://xiaomi-mi.com/ip-cameras/xiaomi-yi-smart-waterproof-camera-outdoor-edition-1080p/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) Lecz nie trybi chyba z mi home także lipa z nią. Na amazonie jest dostępna cały czas. https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss/262-9140526-0488154?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias%3Daps&field-keywords=YI+Outdoor+Security+Camera Edited February 7, 2018 by Dziadunia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adalbertus Posted February 7, 2018 Share Posted February 7, 2018 (edited) Gdyby ktoś potrzebował nowej bramki to jest na nią fajna cena w Gearbest, na dodatek z darmową przesyłką z polskiego magazynu. Z kodem GuoNian002 za 24.99 USD. Edited February 7, 2018 by Adalbertus Niepoprawny link Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted February 8, 2018 Share Posted February 8, 2018 (edited) Przyszła brama, podpięłem czujniki temperatury oraz gniazdko xiaomi. Przy gniazdku jest brak wykresu, tylko aktualny pobór prądu, znowu czujnik temperatury pokazuje 18,2C i nie więcej ani mniej .. Ktoś coś? Problemem jest zasięg bramy ? Ten czujnik jest piętro niżej, i oddzielony kilkoma murowanymi ścianami. Dodatkowo aplikacja po aktualizacji co chwila wywala błąd... Aplikacja wywala już trochę rzadziej, natomiast nie działają sceny z Lampą i Paskiem LED połączone z czujnikiem ruchu bądź smart switchem.. Jakiś pomysł dlaczego? Edited February 8, 2018 by filipO21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 1.Czujnik pokazuje zużycie supkowe w ciagu dni. 2.Mozesz miec za daleko czujnik tmp. On łapie max 10 15m. 3. Pokaz sceny to ci powiemy co zle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filipO21 Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) Czujnik temperatury już działa, faktycznie odległość 6-7m + 3 ściany z cegły to za dużo. Switch zaczął dzialac, jak zrobiłem grupę yeelight.. Ale wciąż aplikacja potrafi wywalić błąd, i że przestała działać... EDIT: Jak powiększyć zasięg działania Bramy? Mieszkam w domku, na parterze jest brama, i nie ma problemu z zasięgiem na 1 pietrze, bezpośrednio nad bramą, ale już pokój obok i niestety jest problem .. To samo z czujnikiem temperatury - 5/6m od bramy w linii prostej jest ok, przeszkody takie jak meble i nie ma problemu, ale już 6-7m w drugą stronę - 3 ściany nośne + schody betonowe i zasięgu brak. Edited February 9, 2018 by filipO21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Duża prośba do posiadaczy taśmy LED (yeelight). Jaka jest jej szerokość? Będę musiał dać do nawiercenia otwór w szkle, żeby ją przeciągnąć. Z góry dzięki MI 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoro Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Mam włącznik z 2 przyciskami. Próbuję zrobić coś takiego, że po włączeniu górnego światła wyłącza mi lampę stojącą oraz sceny odpowiedzialne za włączanie tej lampy czujnikami ruchu. Natomiast po wyłączeniu oświetlenia górnego z powrotem włącza mi sceny dla czujnika ruchu. Teraz mam to zrobione tak że: Na włączenie światła mam if click lewy przycisk to 1. tun on górne światło 2. Turn off lampa 3. Wyłączanie scen czujnika ruchu Na wyłączenie górnego światłą mam: if click lewy przycisk to 1. tun off górne światło 2. Włączanie scen czujnika ruchu Analogicznie mam dla prawego przycisku i dwóch naciskanych jednocześnie. Problem jest wtedy gdy włączę światło prawym przyciskiem, potem lewym przyciskiem a następnie wyłączę światło któryś z przycisków. Wtedy górne światło jest zapalone (powiedzmy połowa świateł) i co naturalne włączają się sceny od czujnika ruchu i lampka stojąca się zapala. Może @Lector masz pomysł na jakiś algorytm który to ominie? Niestety nie mogę użyć w przypadku tego czujnika ruchu InDark. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 (edited) 3 godziny temu, jojoro napisał: Analogicznie mam dla prawego przycisku i dwóch naciskanych jednocześnie. Problem jest wtedy gdy włączę światło prawym przyciskiem, potem lewym przyciskiem a następnie wyłączę światło któryś z przycisków. Wtedy górne światło jest zapalone (powiedzmy połowa świateł) i co naturalne włączają się sceny od czujnika ruchu i lampka stojąca się zapala. Może @Lector masz pomysł na jakiś algorytm który to ominie? Niestety nie mogę użyć w przypadku tego czujnika ruchu InDark. Co znaczy "analogicznie"? Masz takie same sekwencje ustawione dla każdej kombinacji klawiszy? Jakich żarówek używasz i czy masz je zgrupowane? Edited February 9, 2018 by Browcofil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adalbertus Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Duża prośba do posiadaczy taśmy LED (yeelight). Jaka jest jej szerokość? Będę musiał dać do nawiercenia otwór w szkle, żeby ją przeciągnąć. Z góry dzięki MI 4 Taśma ma szer. 10 mm i wys. 3 mm. Na końcu taśmy jest jednak plastikowa nakładka, która ma szer. 13 mm i wys. 6 mm. Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted February 9, 2018 Share Posted February 9, 2018 Czy ktoś zakładał polską wtyczkę do przewodu od oczyszczacza? Przewody są oznaczone kolorami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts