czesiek Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Odnośnie lampki nocnej - starszy model na bt (taką posiadam). A może byłby jakiś sposób, żeby dołączyć ją do „systemu”?MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Gdzie montujecie termometry na zewnątrz? Chyba nie może być narażony na opady?Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Gdzie montujecie termometry na zewnątrz? Chyba nie może być narażony na opady?Redmi Note 4XJa mam pod podbitką. Akurat tak mam ukształtowaną że deszcz nie nachlapie.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 15, 2017 Share Posted November 15, 2017 Ja mam mam na dolnej ramie okna 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Lector 1. Obecnie w nowym sofcie nie ma już scen typu nie ma mnie w domu, sen itd. Poza tym ok tak by się dało... U mnie jw obecnie problem z łączeniem ponownie centralki i kamera 360* 1080p mija co chwile się resetuje i kręci. Ja mam 2 kamery i czujnik tmp na tarasie i altance. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Lector 1. Obecnie w nowym sofcie nie ma już scen typu nie ma mnie w domu, sen itd. Są. Musisz "przepchnąć" w lewo chińską pogodę, widoczna w górnej części apki. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf102 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Czy u was ostatnio też nastąpiła taka zmiana, że nie trzeba już ustawiać scen i harmonogramów z przesunięciem czasowym? Od kiedy w MiHome jest serwer europejski (ja działam na chińskim) to ustawiam godzinę dla wszystkich scen według czasu polskiego i wszystko działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Czy u was ostatnio też nastąpiła taka zmiana, że nie trzeba już ustawiać scen i harmonogramów z przesunięciem czasowym? Od kiedy w MiHome jest serwer europejski (ja działam na chińskim) to ustawiam godzinę dla wszystkich scen według czasu polskiego i wszystko działa.Ja ostatnio ustawiłem wg chińskiego (na kołowrotku), a potem pokazywał się już lokalny. Ale coś się dziwne scena zachowuje. Natomiast, jak mam powiadomienie o uruchomieniu sceny, to pokazuje się na nim czas chiński (obok mam systemowy) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip.szarama1 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Ok, mam jeszcze jedno pytanie, jak wgrać nowy dźwięk do bazy wiem, problem w tym że jest pełna, jak usunąć te niepotrzebne?Redmi Note 4Xjak sie wgrywa nowy dzwiek, mozna wrzucic plik?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 jak sie wgrywa nowy dzwiek, mozna wrzucic plik?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWystarczy, że przytrzymasz wybrany plik i pojawia się opcja usunięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip.szarama1 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) 5 minut temu, KLIFord napisał: Wystarczy, że przytrzymasz wybrany plik i pojawia się opcja usunięcia no tak:), a jak wrzuci cos nowego?, w sensie plik, a nie nagranie z mikrofonu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited November 16, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 no tak:), a jak wrzuci cos nowego?, w sensie plik, a nie nagranie z mikrofonu?Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPrzewin listę ku dołowi, i znajdziesz plusik, który służy do dodania nowych dźwięków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filip.szarama1 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) 8 minut temu, KLIFord napisał: Przewin listę ku dołowi, i znajdziesz plusik, który służy do dodania nowych dźwięków. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited November 16, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) 2 minuty temu, filip.szarama1 napisał: Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk iPhone... ;-P wybacz odpadam zatem bo nie mam zielonego pojęcia. Edited November 16, 2017 by mrosi Nie ma to jak zacytować post tuż nad swoim, wraz z obrazkiem. Brawo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 wydaje mi się że gdzieś już czytałem jak nie miałem sprzętu, ale nie mogę znaleźć, czy można zastosować kombinację dotknięć przycisku (tego okrągłego) jako impuls uruchamiania sceny, np. 1 dotknięcie, długie i 2 dotknięcia uruchom scenę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 1 godzinę temu, Browcofil napisał: Są. Musisz "przepchnąć" w lewo chińską pogodę, widoczna w górnej części apki. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka U mnie nie da się przesunąć tej pogody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Tak to u mnie wygląda Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ralf102 Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 4 godziny temu, Browcofil napisał: Ja ostatnio ustawiłem wg chińskiego (na kołowrotku), a potem pokazywał się już lokalny. Ale coś się dziwne scena zachowuje. Natomiast, jak mam powiadomienie o uruchomieniu sceny, to pokazuje się na nim czas chiński (obok mam systemowy) Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka U mnie to samo, tzn. nie ma znaczenia czy ustawiam według chińskiego, czy polskiego, to ostatecznie zawsze jest ustawiony polski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfer Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 (edited) Dnia 14.11.2017 o 16:19, ppage napisał: nowa kamera z wbudowanym gatwayem już do zamówienia: https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_978606.html czy dobrze widzę bo chętnie bym ją zamówił ale czy ona nie ma mikrofonu i głośnika ? up jednak ma nie doczytałem na obrazku Edited November 16, 2017 by serfer Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 4 godziny temu, Gawronnek napisał: wydaje mi się że gdzieś już czytałem jak nie miałem sprzętu, ale nie mogę znaleźć, czy można zastosować kombinację dotknięć przycisku (tego okrągłego) jako impuls uruchamiania sceny, np. 1 dotknięcie, długie i 2 dotknięcia uruchom scenę? Rozkminiałem tą kwestie pod alarm, ale niestety się nie da. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Pisałem już jak to zrobić. Np dwa szybkie kliki - daje uruchom scene1 opóźnienie 5 sek załącz lampkę po 5 sek wyłącz lampkę W scenie dajemy np długi klik > uruchom scenę 2 opóźnienie 5 sek załacz lampkę po 5 sek wyłącz lampkę W drugiej scenie dajemy dwa szybkie kliki > i np uruchom alarm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppage Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 pytanie nt. sceny: mam scenę leave home i back home: chciałbym ustawić by w trybie back home oczyszczacz włączał się od 22 do 1 w nocy, od 4 do 6 i od 10 do 13 i tak co dzień jeżeli jest w tym trybie natomiast w trybie leave aby te automatyczne godziny były zastopowoane, macie pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ik`ey Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 pytanie nt. sceny: mam scenę leave home i back home: chciałbym ustawić by w trybie back home oczyszczacz włączał się od 22 do 1 w nocy, od 4 do 6 i od 10 do 13 i tak co dzień jeżeli jest w tym trybie natomiast w trybie leave aby te automatyczne godziny były zastopowoane, macie pomysł?A może poważać to z czujnikiem ruchu? Jest ktoś w domu to działa. Sent from my MI 5s Plus using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfer Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Dnia 14.11.2017 o 16:19, ppage napisał: nowa kamera z wbudowanym gatwayem już do zamówienia: https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_978606.html zadałem pytanie na gearbest czy ta kamera posiada RTSP oczywiście dostałem odpowiedź że nie ma myślicie że da się to z hakować tak jak na tej kwadratowej ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 zadałem pytanie na gearbest czy ta kamera posiada RTSP oczywiście dostałem odpowiedź że nie ma myślicie że da się to z hakować tak jak na tej kwadratowej ? Poszukaj na github. Tam jest koleś z Węgier, który stara się zhakować tę kamerę. Być może już mu się udało.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
serfer Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 hej zmieniłem router mam inne wifi nie widzę gatewaya i innych wszystko od nowa muszę konfigurować ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Raczej tak, miałem tak samo wczoraj Redmi Note 4X Ja mam mam na dolnej ramie okna Czyli deszcz na niego pada?Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Niewykluczone Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 @serfer A co za problem zmienic ssid i hasło na takie jak bylo w starym routerze? I wszystko będzie działać. Ma ktoś może tą nową lampkę candela light ? Ciekawa ma aku cena ok 40$. Raczej lepsza opcja niż ta lampka nocna do tej pory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Epopei z kamerą Dafang ciąg dalszy. Zarządałem od gearbest zwrotu kasy za kamerę i w sumie bez problemu zaproponowali zwrot pieniędzy albo na kartę albo na gearbest wallet z zatrzymaniem urządzenia lub wysyłkę całkiem nowej. Wygląda na to, że mają dużo reklamacji. W takim razie kupuję nową kamerę Aqara. Zobaczymy co to jest Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Czy ktoś próbował "ożenić" Google OK z Mi Home? Od jakiego czasu śledzę projekt Supla i tam zrobili sobie sterowanie głosem za pomocą apki na android Automation, plus jakiś serwer który pośredniczy między telefonem a chmurą Supli. Jest o tyle fajne ze można dodać komunikat zwrotny który nam google czyta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 7 godzin temu, homman napisał: Ma ktoś może tą nową lampkę candela light ? Ciekawa ma aku cena ok 40$. Raczej lepsza opcja niż ta lampka nocna do tej pory. Output Power: 6W Luminous Flux: 10Lm O ile waty ok,to lumeny słabe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 (edited) nie mozliwe raczej blad w opisie. I nie wiem skąd to wzieli skoro producent nie podaje. Podaję jedynie 1800k 2h ładowania przy 8 świecenia Nawet na kickstarterze nie ma info: Jedynie na geekbuing któremu bym nie ufał i na innej stronie podaja : Lumens:0.3-13lm 13lm to ma dioda.... latarka z 300lm nie jest niczym dziwnym. @Browcofil Bawiłem się pół dnia. I nic U mnie przesunięcie lewo prawo to albo pogoda albo 3 kamery i podgląd na raz. Dnia 16.11.2017 o 10:22, Browcofil napisał: Tak to u mnie wygląda Edited November 19, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkiem...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 (edited) Możliwe ale ja obstawiam,że nie ma dużo tych lumenów.Dlatego,że to świeczka XXI wieku i 6 wat ma.Na pewno nie warta tej kasy^^ Edited November 18, 2017 by Dziadunia Błędy^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 @homman a masz dodane jakieś sceny typu manual - przy dodawaniu scen masz "Complite manually" czyli sceny uruchamiane z telefonu. Jam ma ten ekran i swoje dwie sceny, wydaje mi się ze miałem tam również te które ma @Browcofil Leave home i Back home ale je wywaliłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts