homman Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 @ gawronek i kazim Przycisk aqary ma 1 klik a xiaomi ma 3 opcje klik, długie przyciśniecie, dwa szybkie kliknięcia. Tyle różnic jest. I żaden sprzęt aqary nie działą z gatewayem V1.0. Tak ze trochę to nie tak jak piszesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBiznesmen Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 @ gawronek i kazim Przycisk aqary ma 1 klik a xiaomi ma 3 opcje klik, długie przyciśniecie, dwa szybkie kliknięcia. Tyle różnic jest. I żaden sprzęt aqary nie działą z gatewayem V1.0. Tak ze trochę to nie tak jak piszesz.Przycisk Aqary ma klik i dwa szybkie klikniecia Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruski Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Nowa ZEWNĘTRZNA kamera od YI Niestety nie współpracuje z mi home :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 @DonBiznesmen czyli przycisk Aqara ma obecnie dwie funkcję, bez długiego przyciśnięcia. Tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBiznesmen Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 [mention=40477]DonBiznesmen[/mention] czyli przycisk Aqara ma obecnie dwie funkcję, bez długiego przyciśnięcia. Tak?Tak, nie udało mi się wywołać długiego przyciśnięcia i nie ma takiej opcji przy tworzeniu scen.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Nowa ZEWNĘTRZNA kamera od YI Niestety nie współpracuje z mi home :/ Na szczęście IMO.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Tak, nie udało mi się wywołać długiego przyciśnięcia i nie ma takiej opcji przy tworzeniu scen.Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu TapatalkaDzięki za odpowiedźtaonięte przy użyciu SM-G935F Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Jest aktualizacja mi home. Mniej krzaków.Dalej nie działa kamera Dafang.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
milenium17 Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Hmm myślałem że u mnie tylko nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Na cebuli kody na żarówkę xiaomi philips białą i switcha.Odpowiednio 7.11 US i 4.11US. Ktoś to zamawiał będzie?Opyla się?Nie będzie problemów? https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Mijia-Aqara-Smart-Home-WIFI-IP-Camera-p-1210980.html?rmmds=search Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 UWAGA UWAGA NA ZAPALS JEST LAMPKA PHILIPS XIAOMI biurkowa za 35$ z okazji 11.11 Sam kupowałem niedawno jeszcze po 50$. Lampka ma tylko 1 wadę. Nie da się włączyć samej lampki tylnej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 20 godzin temu, Dziadunia napisał: Ktoś to zamawiał będzie?Opyla się?Nie będzie problemów? https://www.banggood.com/Original-Xiaomi-Mijia-Aqara-Smart-Home-WIFI-IP-Camera-p-1210980.html?rmmds=search Ciekawa sprawa z tą kamerą. Z opisów funkcji wynika, że będzie miała także funkcję gatewaya i będzie można dodawać do niej subdiwajsy, a jednocześnie będzie mogła pełnić rolę wzmacniacza dla "normalnego" gatewaya. Jeśli tak faktycznie będzie to ponieważ zaczynam się zbliżać do kresu możliwości mojego gatewaya można będzie pomyśleć o zakupie takiej kamery i wprowadzeniu np. stref dla czujników Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Było na chwilę dostępne w MiHome, ale teraz zniknęło Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Czołem. Pytanie techniczne. Powiedzmy, że do wtyczki Zigbee podłączyłem zwykłą lampę stojącą, wtyczka przełączona na off. Czy w przypadku braku prądu wtyczka nie zresetuje ustawień i tym samym nie przełączy się na „on”? I jeszcze pytanie z innej beczki. Jak wygląda sprawa VAT. Większość rzeczy kupuje w GB - wysyłka „priority line” i nie ma problemu, niestety zestaw Smart Home nie ma tej opcji... wiec pewnie szansa jest duża.MI4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Witam. Parę stron wcześniej pytałem o oświetlenie. Zapytam znowu Chodzi o to, że zastanawiam się, czy nie kupić np. 2 żarówek zamiast planowanych 3 i pasków LED, z czego jeden Xiaomi w wersji RGB, aby się go fajnie dało sparować i tworzyć w pokoju ładny klimacik przez aplikację. Całe oświetlenie ma służyć jako dodatkowe do pokoju. Problem polega na tym, że ów pasek LED jest drogi. Dużo taniej mogę zakupić jakiejś innej marki, ale wtedy zaś nie będzie parowania przez aplikację. No i pytanie czy warto. Bo z jednej strony drogo, a z drugiej obsługa oświetlenia przez 2 apki.... hmmmm. O jedną za dużo . Kolejne pytanie to o oprawę. Myślicie, że wsadzenie żarówek w taki klosz to dobry pomysł? http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00037980/ Nie chcę aby światło było jakieś zbyt kierunkowe, a tutaj takowe właśnie dostanę. Miał ktoś kiedyś z takim kloszem do czynienia? Mleczny kolor nie stłumi żarówki RGB? Jak ktoś ma jakiś lepszy a podobny cenowo pomysł to proszę o podzielenie się nim Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppage Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 dostępna już wersja mi home 5.0.7 na apk mirror Link to comment Share on other sites More sharing options...
KLIFord Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 5.0.7 brak nadzwyczajnych zmian ale pojawiło się więcej jakoś krzaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 (edited) 9 godzin temu, czesiek napisał: Czołem. Pytanie techniczne. Powiedzmy, że do wtyczki Zigbee podłączyłem zwykłą lampę stojącą, wtyczka przełączona na off. Czy w przypadku braku prądu wtyczka nie zresetuje ustawień i tym samym nie przełączy się na „on” MI4 Zależy od tego ustawienia: Zapamiętuje stan sprzed zaniku napięcia. Z wykorzystaniem smart gniazdka mam podłączone oświetlenie sufitowe w salonie i podszawkowe w kuchni. Co do VAT, to u mnie zestaw przeszedł bez. Zamawiałem z Ali. Ale na to nie na reguły. Możesz co najwyżej zamówić elementy osobno. Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Edited November 3, 2017 by Browcofil Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 (edited) 4 godziny temu, Browcofil napisał: Co do VAT, to u mnie zestaw przeszedł bez. Zamawiałem z Ali. Ale na to nie na reguły. Możesz co najwyżej zamówić elementy osobno. Dzięki za wyjaśnienie :-)W takim razie zacznę kompletować pojedynczo.Jeszcze tylko prośba o potwierdzenie czy gateway z linku poniżej jest tym najnowszym? https://m.gearbest.com/living-appliances/pp_344667.html Edited November 3, 2017 by mrosi nie ma to jak zacytować post nad Twoim, przewalając go wraz z obrazkiem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Raczej tak, ma radio internetowe to na pewno druga wersja jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bati Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Matpol ja mam taki żyrandol w pokoju tyle że rozmiar większy. Mam w nim zwykłą ledową żarówkę 23W i jest bardzo widno, myślę że RGB trochę zniknie bo ją klosz stłumi i jest dużo słabsza. Jako oświetlenie dekoracyjne to spoko Link to comment Share on other sites More sharing options...
matpol7 Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Oświetlenia jako dekoracyjne chcę używać tak, żeby nie paliło się to główne, a to dekoracyjne dla relaksu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Macie jakieś problemy z aplikacją Gearbestu? Nie mogę podejrzeć trackingu paczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 Macie jakieś problemy z aplikacją Gearbestu? Nie mogę podejrzeć trackingu paczek. Użyj polskiej aplikacji alipaczka.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu TapatalkaDzisiaj zamontowałem na zewnątrz kamerę Yi Ant 720p. Użyłem takiej obudowy, która prawie że jest plug& play. Musiałem jedynie zeszlifować to oczko, które jest w środku szybki i wywiercić nowy otwór na kabel usb. Koszt 7.80 USD na aliexpress.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 4, 2017 Share Posted November 4, 2017 (edited) 1 godzinę temu, Phil_ips napisał: Użyj polskiej aplikacji alipaczka. Używam ale nie mogę podejrzeć numeru trackingu żeby wpisać numer do Ali. Edited November 4, 2017 by Dziadunia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denro Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Witam, Planuję kupić zestaw czujników do drzwi i okien z zamiarem sprzężenia z oczyszczaczem powietrza. Znalazłem dwie wersje mi i aqara: https://www.gearbest.com/access-control/pp_626703.html?wid=21&lkid=11417459 https://www.gearbest.com/smart-light-bulb/pp_257677.html?wid=21&lkid=10304301 Którą wersje mam kupić? Gubię się z ich rozwiązaniami smart, ponieważ produkty się dublują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 W przypadku tych czujników nie ma różnicy w konfiguracji, są tylko w wyglądzie. Ja mam te ze znaczkiem Mijia i mogę je polecić, ale jeśli masz nowy Gateway, to możesz kupić trochę tańsze Aqara.Tapnięte z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilJankowski Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) Dnia 4.11.2017 o 16:46, Phil_ips napisał: Dzisiaj zamontowałem na zewnątrz kamerę Yi Ant 720p. Użyłem takiej obudowy, która prawie że jest plug& play. Musiałem jedynie zeszlifować to oczko, które jest w środku szybki i wywiercić nowy otwór na kabel usb. Koszt 7.80 USD na aliexpress. Jak kamera radzi sobie nocą jak jest włączone podświetlenie ir ? Nie odbija się od szkła obudowy? Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edited November 6, 2017 by mrosi Po co przewalasz cały cytowany post, łącznie z obrazkami...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Odbija się. Muszę dokonać małego tjuningu. Fabrycznie obudowa ma pierścień zabezpieczający oczko kamery przed odbijaniem się podczerwieni. Ponieważ mimo wszystko obudowa była delikatnie zbyt płytka trzeba było zeszlifować tenże pierścień. Dlatego "uszczelnię" obiektyw gumowym simmeringiem i powinno być ok. Większym problemem za to jest tłumienie sygnału wifi przez obudowę. Ale z tym już sobie poradziłem.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Czy ktoś kupił może w Polsce podtynkową puszkę do gniazda Aqara ? Potrzebuje na wczoraj, nie chce czekać miesiąca na przesyłkę.Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Sprawdź wymiary tej:https://m.sklep.rms.pl/puszka-natynkowa-86-x-86mm-lindy-73088Nie gwarantuje, ale może spasuje.Tapnięte z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicekpicek Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) Dnia 2.11.2017 o 00:35, homman napisał: UWAGA UWAGA NA ZAPALS JEST LAMPKA PHILIPS XIAOMI biurkowa za 35$ z okazji 11.11 Sam kupowałem niedawno jeszcze po 50$. Lampka ma tylko 1 wadę. Nie da się włączyć samej lampki tylnej. Znaczy tej? Szkoda, że nie wiedziałem wcześniej że się nie da to bym nie kupił Edited November 6, 2017 by kicekpicek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadunia Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) A da ktoś linka na gearbest lub Banggood do sprawdzonych puszek pod ten przełącznik Aqary? Edited November 6, 2017 by Dziadunia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 (edited) @Gawronnek Jak masz w swojej okolicy Castoramę (może w innym tego typu też będzie) zobacz czy nie mają takich puszek https://www.castorama.pl/produkty/instalacja/instalacje-elektryczne/gniazda-i-laczniki/natynkowe/pozostale-akcesoria/puszka-ospel-akcent-natynkowa-uniwersalna-biala.html#product - powinny pasować - ale nie sprawdzałem, trzeba by zabrać włącznik i przymierzyć. Ewentualnie puszka również od Ospel'a ale seria Impresja. Chyba ze jesteś z Poznania, to mam kilka sztuk (podtynkowych z Chin) na zapas Edited November 6, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawronnek Posted November 6, 2017 Share Posted November 6, 2017 Dzięki, niestety mieszkam na zadupiu, jak będę w Łodzi to zajrzę do Castoramy Redmi Note 4X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts