Lector Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 (edited) Sprawa załatwili admini, już mam PW i poodpisywałem na problemy ze Smart Home. Jaki komunikator? Edited September 30, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 Messenger/komunikator, synonimy prywatnych wiadomości. Najważniejsze że już wszystko naprawione. Tapnięte z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted September 30, 2017 Share Posted September 30, 2017 (edited) Właśnie dostałem maila od GB że kamerkę mi wysłali. Jestem na telefonie i coś mi się zdaję że podali mi zły numer paczki, bo chyba jest taki sam jak mi bandów które zakupiłem i były wysłane wcześniej. Edited September 30, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumpel_ Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 @homman a czy mógłbyś zdradzić jak masz zrobione włączenie/wyłączenia alarmu na przycisk u siebie? W jednym z postów pisałeś, że rozwiązałeś to w ten sposób: " naciśnięcie przytrzymanie naciśnięcie = blokwanie o rozblokowywanie alarmu. " Za żadne skarby nie mogę tego u siebie zrobić. Włączam/wyłączam aktualnie z telefonu, ale to byłoby wygodniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Jak sobie poradziliście z żarówkami podczas zaniku prądu? U mnie po przywróceniu zasilania świecą cały czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 (edited) W białej Yeelight w pluginie trzeba włączyć Automatic state saving. Spoiler Edited October 1, 2017 by wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 (edited) Dnia 1.10.2017 o 18:00, wolf napisał: W białej Yeelight w pluginie trzeba włączyć Automatic state saving. Dzięki. Zadziałało:) taonięte przy użyciu SM-G935F Edited October 12, 2017 by mrosi po co przewalasz cały cytowany post, wraz z obrazkami...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted October 1, 2017 Share Posted October 1, 2017 Przez zapętlanie ktoś tu pisałał jak tworzyć grupy Na zasadzie tworzysz scene 2 szybkie naciśnięcia = alarm A nad nią piszesz długie naciśnięcie > wywołanie powyższej sceny. Wtedy długie naciśnięcie uruchamia scene a kolejne 2 szybkie naciśnięcia włączają alarm. Dodatkowo przycisk można brać ze sobą nie ma problemu z odłączeniem go od gatewaya. Czyli przycisk np możesz wziąć ze sobą do pracy wrucić i połączy się błyskawicznie z gatewayem. Natpomiast piry i inne akcesoria mają z tym problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bati Posted October 2, 2017 Share Posted October 2, 2017 Dnia 1 października 2017 o 18:00, wolf napisał: W białej Yeelight w pluginie trzeba włączyć Automatic state saving. Ukryj treść Ja w Yeelight RGB mam to zaznaczone i zawsze po zaniku prądu żarówka mi się pali ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 @bati ja niestety nie mam RGB, tu musieliby się wypowiedzieć jej posiadacze. Możesz jeszcze wypróbować opcje poniżej: Set default state, tzn. ustawić b. niskie natężenie światła i kliknąć w ten przycisk. Po powrocie zasilania żarówka powinna świecić ustawionym wcześniej natężeniem. Taki półśrodek, ale zawsze coś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Pytanie do posiadaczy przycisków Mijia Switch i Aqara Switch: - czy mają te same funkcje (z tego co pamiętam okrągły ma pojedynczy klik, podwójny klik i dłuższe przytrzymanie), - który subiektywnie wygodniej się używa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lector Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 (edited) Aqara ma tylko pojedynczy klik. Edited October 3, 2017 by Lector Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Jeszcze się upewnię, Lector to co napisałeś dotyczy tego przycisku? Spoiler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciejwr Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 37 minut temu, wolf napisał: Jeszcze się upewnię, Lector to co napisałeś dotyczy tego przycisku? Tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
wolf Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonBiznesmen Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 No to dosyć słabo, chyba będę musiał w takim wypadku zakupić ten starszy przycisk, cały czas byłem przekonany że mają takie same funkcjonalności Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kazim.k Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Ja w Yeelight RGB mam to zaznaczone i zawsze po zaniku prądu żarówka mi się pali ...Ja mam taką samą żarówkę i mam to zaznaczone o teraz po zaniku prądu żarówka się nie zapala. Wcześniej się zapalała.taonięte przy użyciu SM-G935F Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Z racji iż jest coraz zimniej mam pytanie. Czy jest jakakolwiek elektroniczna głowica do grzejnika działająca z xiaomi? Np. Przez ifttt? Jak to jest z danfoss i ich głowicami? Szukam sposobu na sterowanie grzejnikami i regulowanie temperatury. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJAVA Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Też o tym myślę, jak zrobić aby było fajnie i raczej "nie drogo". W przypadku Danfos`a to wydatek około 200 zł za 1 głowicę i do tego zakup USB stick`a z-Wave (jeśli ktoś nie ma to jeszcze RPi). Na chwilę obecną stawiam wszystko na Home Assistant i będę myślał co dalej. Może Xiaomi wypuści w końcu głowicę na ZigBee i problem sam się rozwiąże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Też o tym myślę, jak zrobić aby było fajnie i raczej "nie drogo". W przypadku Danfos`a to wydatek około 200 zł za 1 głowicę i do tego zakup USB stick`a z-Wave (jeśli ktoś nie ma to jeszcze RPi). Na chwilę obecną stawiam wszystko na Home Assistant i będę myślał co dalej. Może Xiaomi wypuści w końcu głowicę na ZigBee i problem sam się rozwiąże.Kilka postów wyżej pisałem, że zamówiłem z Ali głowicę sterowaną elektrycznie (230V) i spróbuję to zestawić ze Smart gniazdkiem i czujnikiem temp. Rozwiązanie trochę paździerzowe, ale przetestuję i dam znać Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJAVA Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Jest to jakieś wyjście, tylko że trzeba mieć blisko kaloryferów gniazdka Oczywiście wyjdzie to dużo taniej niż Danfos. Będę czekał na rozwój sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Browcofil Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 (edited) Cytat Jest to jakieś wyjście, tylko że trzeba mieć blisko kaloryferów gniazdka Oczywiście wyjdzie to dużo taniej niż Danfos. Akurat tak się u mnie szczęśliwie składa. Ten kawałek, co do kaloryfera brakuje puszczę w listwie. Edited October 4, 2017 by Browcofil Link to comment Share on other sites More sharing options...
djtonka Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 Są też po BT za 17 euro firmy Eqiva Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJAVA Posted October 4, 2017 Share Posted October 4, 2017 BT odpada, albo Wi-Fi albo inne Zigbee lub z-Wave Link to comment Share on other sites More sharing options...
koles142 Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Czy każde urządzenie z protokołem zigbee będzie pracowało normalnie z xiaomi? Czy xiaomi to limituje i gateway widzi tylko „swoje” urządzenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZJAVA Posted October 5, 2017 Share Posted October 5, 2017 Widzi tylko swoje urządzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppage Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Przyszła mi dziś ta kamerka: https://pl.aliexpress.com/item/Original-Xiaomi-Mijia-Smart-IP-Camera-1080P-2-4G-5-0G-Wifi-Wireless-130-Wide-Angle/32821557866.html?spm=a2g17.10010108.1000016.1.47d632ba0SL6qR&isOrigTitle=true I pojawił się problem, mianowicie jeżeli telefon jest podłączony pod te samo wi-fi co kamera to działa super. Jednak po odłączeniu sie z wifi i przejście na internet z sieci telefonicznej mogę już tylko zmieniać ustawienia czy dostawać powiadomienia z czujki ruchu, ale przy próbie obejrzenia obrazu (podglądu live) pojawia się komunikat w stylu "Couldn't oper camera -90, try again later". Sprawdzone na dwóch telefonach.. to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppage Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 ok poraziłem sobie, zmieniłem serwer na ten z dwoma krzaczkami i na tym dziala, na singapurskim nie dziala Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted October 7, 2017 Share Posted October 7, 2017 Czujniki wilgotności i temperatury po 5.59 USD + przesyłka od 0.1 USD z kodem PLAQARAhttps://m.gearbest.com/access-control/pp_626702.html?utm_source=tt_deWysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 (edited) Też kupiłem ogólnie polecam stronę https://www.pepper.pl/search?q=xiaomi tam widać promocje najszybciej niż gdzie indziej Ustawione tylko na wyszukiwanie xiaomi i odświeżam stronkę 2 razy dziennie. Na innych wykle jest wieczorem albo już po takich 1 dniowych promocjach. Edited October 8, 2017 by homman 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phil_ips Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Też kupiłem ogólnie polecam stronę https://www.pepper.pl/search?q=xiaomi tam widać promocje najszybciej niż gdzie indziej Ustawione tylko na wyszukiwanie xiaomi i odświeżam stronkę 2 razy dziennie. Na innych wykle jest wieczorem albo już po takich 1 dniowych promocjach.Warto jeszcze odwiedzać cebula.online Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 Dostałem dzisiaj nową obrotową kamerę 1080p Dafang, wrzuciłem zdjęcia na FB i Twittera. Od spodu gwint jak w kamerach sportowtych Fajna nowa opcja, sledzenie obiektow. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 @Mielcar Zaciekawiłeś mnie bo do tej pory na zdjęciach nie było tej dziury. Co masz na myśli śledzenie obiektów. Porób zdjęcia apki jak możesz. Interesuje mnie czy jest ustawianie miejsca na obrazie gdzie ma wykrywać ruch jak MIJA. Czy jest możliwość przesuwania paska czasu jak w mija lub ants. A takiej opcji nie ma w kwadraciaku. I czy działa na zasadzie jak kwadraciak czy jak inne. Tzn w kwadraciaku albo nagrywa wykrywany ruch i od razu powiadamia albo nie nagrywa i nie powiadamia. Mija/ ants zawsze nagrywa wykryty ruch na kartę. Natomiast powiadamia nas lub nie w zależności od ustawienia. No i że jednak jest ładowarka w zestawie. I że kam ciągnie aż 2A. Wszystkie inne 0,5 lub 1A. Dzięki za odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mielcar Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 (edited) 3 godziny temu, homman napisał: @Mielcar Zaciekawiłeś mnie bo do tej pory na zdjęciach nie było tej dziury. Co masz na myśli śledzenie obiektów. Porób zdjęcia apki jak możesz. Interesuje mnie czy jest ustawianie miejsca na obrazie gdzie ma wykrywać ruch jak MIJA. Czy jest możliwość przesuwania paska czasu jak w mija lub ants. A takiej opcji nie ma w kwadraciaku. I czy działa na zasadzie jak kwadraciak czy jak inne. Tzn w kwadraciaku albo nagrywa wykrywany ruch i od razu powiadamia albo nie nagrywa i nie powiadamia. Mija/ ants zawsze nagrywa wykryty ruch na kartę. Natomiast powiadamia nas lub nie w zależności od ustawienia. No i że jednak jest ładowarka w zestawie. I że kam ciągnie aż 2A. Wszystkie inne 0,5 lub 1A. Dzięki za odpowiedzi. Śledzi obiekt który się przemieszcza. Dodałem na twittera filmik na szybko. Potem odpowiem na resztę pytań. Znalezliscie juz jakies fajne uchwyty z gwintem aby przymocowac do sciany? Edited October 9, 2017 by Mielcar Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 (edited) https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20171009102145&SearchText=camera+wall+mount Od 1,7$ mozna cos ciekawego znaleźć. Właśnie jeszcze jedno pytanie mi przyszło. Widzę że masz 720* 360* mije. Jak obraz jednej vs drugiej. Obstawiam że 720 będzie lepsza. Bo to jest jak xiaofang budżetówka. Czy którąś kamerę xiaomi można ustawić tak żeby po właczeniu była skierowana na coś a nie zawsze na środek (logo mija). 1080 360* ma np programowane sceny. Czyli ustawiam sobie scenę np sofa i kamera jedzie mi na sofę biurko jedzie na biurko Ale po właczeniu zawsze i tak jest na środku. Edited October 9, 2017 by homman Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts