gadoma1 Posted August 20, 2016 Share Posted August 20, 2016 Wersja MIUI: MIUI 8 6.8.18Numer wersji dostępny w Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Wersja MIUI Posiadany smartfon: MI5Jaki smartfon posiadasz? Jakim użytkownikiem jesteś? początkującymPoczątkujący / zaawansowany / Z długim stażem Opis znalezionego błędu Bardzo słaba jakość dźwięku w nagraniach video. Mikrofon bardzo czuły do ok 1 m. Wszystko co dalej (np podczas nagrania koncertu) bardzo słabo słyszalne i kiepskiej jakości. Nie wiem jak było na poprzednich wersjach MIUI bo nie testowałem. Pytanie czy to wina softu czy telefonu? LogcatJeśli napotkałeś FC (Force Close), koniecznie wstaw logcat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
roberto999 Posted October 1, 2016 Share Posted October 1, 2016 (edited) U mnie też bardzo słaba jakość dżwięku wideo oraz na dyktafonie. Co można zrobić? Edited October 1, 2016 by roberto999 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratmaniak Posted January 3, 2017 Share Posted January 3, 2017 Od tygodnia jestem posiadaczem Redmi 3S i mam to samo. Na zagranicznym forum MIUI odnalazłem podobny wątek. Okazuje się, że jest to powszechny problem związany z odszumianiem (dzwiek jest nagrywany pod kątem prowadzenia rozmowy). Xiaomi nie reaguje na posty i raporty od kilku miesięcy. Problem rozwiązał jeden z użytkowników. Trzeba bawić się w rootowanie. Link do wątku: http://en.miui.com/thread-348078-1-1.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Dnia 3.01.2017 o 18:03, ratmaniak napisał: Od tygodnia jestem posiadaczem Redmi 3S i mam to samo. Na zagranicznym forum MIUI odnalazłem podobny wątek. Okazuje się, że jest to powszechny problem związany z odszumianiem (dzwiek jest nagrywany pod kątem prowadzenia rozmowy). Xiaomi nie reaguje na posty i raporty od kilku miesięcy. Problem rozwiązał jeden z użytkowników. Trzeba bawić się w rootowanie. Link do wątku: http://en.miui.com/thread-348078-1-1.html Odpowiedni, działający fix jest w MIUI EU dev od 7.1.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratmaniak Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 W telefonie mam wgrane MIUI global 8.1. Czy mogę jeszcze coś z tym zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 3 godziny temu, ratmaniak napisał: W telefonie mam wgrane MIUI global 8.1. Czy mogę jeszcze coś z tym zrobić? Przesiąść się na "EU". Masz teraz konkretny powód, namacalną korzyść Możesz też próbować wgrać ten fix na Globala (potrzebny root). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratmaniak Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Rozumiem, że ta przesiadka wiąże się ze sformatowaniem telefonu? Nie wiem czy opłaca się to robić tylko z powodu jednego problemu. A nóż rozwiążą to z następna aktualizacją... Są jakieś istotne różnice między wersją Global i EU? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 (edited) 1 godzinę temu, ratmaniak napisał: Rozumiem, że ta przesiadka wiąże się ze sformatowaniem telefonu? Nie wiem czy opłaca się to robić tylko z powodu jednego problemu. A nóż rozwiążą to z następna aktualizacją... Są jakieś istotne różnice między wersją Global i EU? Nie rozwiążą, mogę się złożyć Problem jest zgłaszany od wielu miesięcy. Xiaomi ma to gdzieś. Oni raczej nigdy tego typu rzeczy nie poprawiają, w każdym razie nie pamiętam takiego precedensu. Za to potrafią popsuć coś, co działało dobrze i już więcej tego nie naprawić (przykłady: OIS i FPS na Mi5). Główne różnice to właśnie tego typu poprawki. Więcej info tutaj: https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/ Tak, przesiadka z Global na EU wymaga zrobienia full wipe, najlepiej MiFlash-em. Edited January 12, 2017 by latet Link to comment Share on other sites More sharing options...
ratmaniak Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 Ok. Poczytałem.. Wychodzi na to, że ma sens taka przesiadka.. A czy znajdę gdzieś rzeczowy poradnik jak to zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 12, 2017 Share Posted January 12, 2017 1 godzinę temu, ratmaniak napisał: Ok. Poczytałem.. Wychodzi na to, że ma sens taka przesiadka.. A czy znajdę gdzieś rzeczowy poradnik jak to zrobić? Znajdziesz, na stronie, na której właśnie jesteś (miuipolska.pl). Aż się roi od nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doki Posted January 17, 2017 Share Posted January 17, 2017 Mam też problemy z mikrofonem a siedzę na EU od nowości, więc bym się nie zapędzał z tym cudownym fixem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts