Jump to content

Słaba jakość dźwięku w nagraniach video

Recommended Posts

Wersja MIUI: MIUI 8 6.8.18
Numer wersji dostępny w Ustawienia -> Informacje o telefonie -> Wersja MIUI

Posiadany smartfon: MI5
Jaki smartfon posiadasz?

Jakim użytkownikiem jesteś? początkującym
Początkujący / zaawansowany / Z długim stażem

Opis znalezionego błędu

Bardzo słaba jakość dźwięku w nagraniach video. Mikrofon bardzo czuły  do ok 1 m. Wszystko co dalej (np podczas nagrania koncertu) bardzo słabo słyszalne i kiepskiej jakości. Nie wiem jak było na poprzednich wersjach MIUI bo nie testowałem. Pytanie czy to wina softu czy telefonu?

Logcat
Jeśli napotkałeś FC (Force Close), koniecznie wstaw logcat!

• 1 month later...
  • 3 months later...

Od tygodnia jestem posiadaczem Redmi 3S i mam to samo. Na zagranicznym forum MIUI odnalazłem podobny wątek. Okazuje się, że jest to powszechny problem związany z odszumianiem (dzwiek jest nagrywany pod kątem prowadzenia rozmowy). Xiaomi nie reaguje na posty i raporty od kilku miesięcy. Problem rozwiązał jeden z użytkowników. Trzeba bawić się w rootowanie. Link do wątku: http://en.miui.com/thread-348078-1-1.html

• 2 weeks later...
Dnia 3.01.2017 o 18:03, ratmaniak napisał:

Od tygodnia jestem posiadaczem Redmi 3S i mam to samo. Na zagranicznym forum MIUI odnalazłem podobny wątek. Okazuje się, że jest to powszechny problem związany z odszumianiem (dzwiek jest nagrywany pod kątem prowadzenia rozmowy). Xiaomi nie reaguje na posty i raporty od kilku miesięcy. Problem rozwiązał jeden z użytkowników. Trzeba bawić się w rootowanie. Link do wątku: http://en.miui.com/thread-348078-1-1.html

Odpowiedni, działający fix jest w MIUI EU dev od 7.1.5

3 godziny temu, ratmaniak napisał:

W telefonie mam wgrane MIUI global 8.1. Czy mogę jeszcze coś z tym zrobić? 

Przesiąść się na "EU". Masz teraz konkretny powód, namacalną korzyść :)

Możesz też próbować wgrać ten fix na Globala (potrzebny root).

Rozumiem, że ta przesiadka wiąże się ze sformatowaniem telefonu? Nie wiem czy opłaca się to robić tylko z powodu jednego problemu. A nóż rozwiążą to z następna aktualizacją... Są jakieś istotne różnice między wersją Global i EU?

1 godzinę temu, ratmaniak napisał:

Rozumiem, że ta przesiadka wiąże się ze sformatowaniem telefonu? Nie wiem czy opłaca się to robić tylko z powodu jednego problemu. A nóż rozwiążą to z następna aktualizacją... Są jakieś istotne różnice między wersją Global i EU?

Nie rozwiążą, mogę się złożyć ;) Problem jest zgłaszany od wielu miesięcy. Xiaomi ma to gdzieś. Oni raczej nigdy tego typu rzeczy nie poprawiają, w każdym razie nie pamiętam takiego precedensu. Za to potrafią popsuć coś, co działało dobrze i już więcej tego nie naprawić (przykłady: OIS i FPS na Mi5).

Główne różnice to właśnie tego typu poprawki. Więcej info tutaj:

https://miuipolska.pl/o-romie-miuipolska/

Tak, przesiadka z Global na EU wymaga zrobienia full wipe, najlepiej MiFlash-em.

Edited by latet

1 godzinę temu, ratmaniak napisał:

Ok. Poczytałem.. Wychodzi na to, że ma sens taka przesiadka.. A czy znajdę gdzieś rzeczowy poradnik jak to zrobić?

Znajdziesz, na stronie, na której właśnie jesteś (miuipolska.pl). Aż się roi od nich.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...