mahnf94 Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 (edited) Witam wszystkich serdecznie, po drugiej awarii wyświetlacza w moim Meizu MX5 zdecydowałem się na telefon od Xiaomi, a mianowicie Redmi Note 3. Telefon potrzebowałem na "już" i kupiłem go na xiaomi.com.pl. Telefon przyszedł z wgranym uprzednio oprogramowaniem MIUI POLSKA (w informacjach o telefonie w wersja MIUI to: "MIUI 7.3 od MIUIPolska 6.3.3 (rozwojowa)", a android 5.0.2 LRX22G). Chciałem wgrać najnowszą aktualizację softu, zgodnie z sugestiami z samouczka, tj pobranie pliku aktualizacji na telefon i zainstalowanie jej poprzez aplikacje Aktualizacje. Próba kończy się dwukrotnym ponownym uruchomieniem telefonu (wyświetla logo MI, później MIUI Polska), przy czym po uruchomieniu soft pozostaje w dotychczasowej wersji. Przeszukując stronę dotarłem do tego: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ , czy w celu aktualizacji muszę przeprowadzić cały opisany w tym artykule proces instalacji? Pozdrawiam Edited August 18, 2016 by mahnf94 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted August 18, 2016 Share Posted August 18, 2016 Myślisz, że jesteś tak wyjątkowy że masz inaczej? Musisz zrobić to co wszyscy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mahnf94 Posted August 18, 2016 Author Share Posted August 18, 2016 Kolego @fred zjedz snickersa bo gwiazdorzysz Nie, nie jestem wyjątkowy. Jestem nowym użytkownikiem i mylące są sprzeczne informacje w samouczku i na stronie internetowej stąd pytanie. A Twoja odpowiedź wywołała kolejne pytanie, czy w takim razie orientuje się ktoś, czy mogę zastosować ten myk: " *dla modeli z fabrycznym systemem stable od 7.1 w górę (7.2, 7.3 itd.) nie jest wymagana instalacja romu dev. Odblokowanie bootloadera jest możliwe także na tej wersji, jednak zaleca się instalację romu dev (o ile dostępny). Reguła dotyczy modeli Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, MI5 itd. "? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Faktycznie osoba nowa czytająca wpis w Samouczku może potraktować to jako zwykłą aktualizację, ale faktem jest, że zawsze po zakupie trzeba wgrać system własnoręcznie (ponieważ mimo naszego tłumaczenia nie są to nasze systemy wgrywane przez sklepy) i dopiero potem go aktualizować w sposób opisany tam, muszę to sprecyzować. A na ten moment czeka Cię (jednorazowo) cały proces z poradnika, który podlinkowałeś. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysek Posted August 19, 2016 Share Posted August 19, 2016 Odblokuj bootloadera, potem grywasz co chcesz ,co za problem , nawet masz temat jak wgrać na zablokowany bootloader Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts