wachlarz140 Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 (edited) Dzień dobry! Mam problem z internetem mobilnym. A dokładniej mówiąc nie łapie mi w ogóle internetu 3G ani 4G. Na innych telefonach łapie, więc to nie wina karty. Tak samo jest z kartą w T-mobile. Również brak możliwości 3G/4G. Preferowana sieć oczywiście LTE, do wyboru tylko 4 sieci 2G. W "punkcie dostępowym" nic nie zmieniałem, jest "standardowo". Nie mam jeszcze odblokowanego bootloadera. Edit: Karta jest oczywiście w pierwszym slocie. Zapomniałem dopisać. Edited August 16, 2016 by wachlarz140
musek Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Poszukaj prawidłowych ustawień punktów dostępu (APNy), dodaj je ręcznie i ustaw jako aktywne. Po ustawieniu uruchom ponownie telefon i daj znać jaki rezultat.
wachlarz140 Posted August 16, 2016 Author Posted August 16, 2016 "Prawidłowe ustawienia" jak znalazłem zawierają tylko informację*:apn: internetnumer dostępowy: *99#nazwa użytkownika: brak hasło: brakdns: dynamiczny Gdzie nie znalazłem możliwości wpisania ani "numeru dostępu" ani "dns-u". Tak czy inaczej, zrobilem nowy APN i nadal nic. Nadal pokazuje tylko możliwości z 2G. * - Zródło
s4kron Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Masz moje ustawienia z Play wszystko działa poprawnie Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
wachlarz140 Posted August 26, 2016 Author Posted August 26, 2016 Aktualizacja do MIUI 8 (albo MIUI Polska) pomaga. LTE działa. Temat do zamknięcia.
skay77 Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 ja znowu mam na odwrot nie mam 3G ale mam lte (ale tez cos slaby zasieg) i oczywiscie nie moge dzwonic (: i tu nie wiem czy tu zawinil xposed czy moja beztroska i ciekawosc i nacisniecie USA band i wlasnie od tego momentu nie moge sie przelaczyc na 3G
Guest Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 ja znowu mam na odwrot nie mam 3G ale mam lte (ale tez cos slaby zasieg) i oczywiscie nie moge dzwonic (: i tu nie wiem czy tu zawinil xposed czy moja beztroska i ciekawosc i nacisniecie USA band i wlasnie od tego momentu nie moge sie przelaczyc na 3G Mieszkasz w Stanach Zjednoczonych Ameryki ? Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
skay77 Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 slimozis dzieki za odzew poradzilem sobie dobrze ze mialem jakoms stara karte t-mobile wlozylem ja w pierwszy slot ustawilem 2/3G pochodzila z 10min wylaczylem telefon wlozylem stara karte i jakos zatrybila (niby proste a na to niewpadlem wrrr ,a co do zamieszkania mieszkam to troche w polsce to na wycieczki jezdze na ukraine postrzelac sobie a tak to irkuck
Guest Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 slimozis dzieki za odzew poradzilem sobie dobrze ze mialem jakoms stara karte t-mobile wlozylem ja w pierwszy slot ustawilem 2/3G pochodzila z 10min wylaczylem telefon wlozylem stara karte i jakos zatrybila (niby proste a na to niewpadlem wrrr ,a co do zamieszkania mieszkam to troche w polsce to na wycieczki jezdze na ukraine postrzelac sobie a tak to irkuck Serio raczej mnie to mało obchodzi tylko zastanawiało mnie po kiego ustawiasz na USA 😋 Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
skay77 Posted September 3, 2016 Posted September 3, 2016 tak z ciekawosci (: potem szukanie rozwiazania pewnie niedlugo bedzie lost imei wlasnie pobralem narzedzie i czekamy
forlog Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 (edited) Witam, jest to mój pierwszy post na tym forum wiec jeżeli coś źle wygląda to z góry przeprasza. Do sedna ... około 2 tygodnie temu zakupiłem z oficjalnej polskiej dystrybucji Xiaomi redmi note 3 pro (3/32). Jestem użytkownikiem sieci play i pomimo maksymalnego zasiegu nie mam dostępu do internetu (zazwyczaj) jednak czasami coś się przestawi i internet jest w standardzie edge więc wychodzi na to że i tak nie działa. karta sim jest świeżo po wymianie i dalej to samo. APN'y ustawione ze strony play zresztą wrzucam SS z ustawień apn i info o telefonie. da rade jakoś temu zaradzić czy telefon trzeba odesłać na gwarancje? Edited September 2, 2017 by forlog
kierzu_ Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 Jak masz ustawiony tryb sieci? Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
forlog Posted September 2, 2017 Posted September 2, 2017 Tryb? Nie rozumiem Chyba że chodzi o typ to ustawione jest preferowany LTE, zmiana na 3g całkowicie wyłącza neta
tpawel Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 Masz maksymalny zasięg ale 2g. A zasięg na pewno masz u siebie? Jak było na poprzednich telefonach?
jack78 Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 A masz aktywny dane pakietowe w roamingu? Może jesteś na nadajnikach Plus lub t-Mobile
marcin19883 Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 Długo jesteś w Playu? Miałeś go na innym telefonie? Czy odbierałeś kiedykolwiek neta playa? W APNach się nie grzebie, one są dobre. Nigdy nie ustawiałem nic na żadnym telefonie i Play zawsze działał
forlog Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 Ta umowę mam ponad 1,5 roku na poprzednim telefonie normalnie LTE nawet lte+ łapało A to ciekawe podczas korzystania z WiFi łapie mi play4g ale jak rozlacze WiFi to od razu play E
Pawel978 Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 Ja bym zaczął od zainstalowania na czysto, albo global stable ostatnie albo global beta przez miflash. Profilaktycznie.
forlog Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 a co z gwarancja w takim wypadku bo właśnie zastanawiam sie czy go czasem nie odesłać na rma...:P
Pawel978 Posted September 3, 2017 Posted September 3, 2017 15 minut temu, forlog napisał: a co z gwarancja w takim wypadku bo właśnie zastanawiam sie czy go czasem nie odesłać na rma...:P Szczerze to nie wiem, ale na 90% jak wgrywasz oryginalne oprogramowanie to nie powinieneś utracić gwarancji. Ja bym spróbował przez edl zainstalować oryginalny rom na czysto. Zrób backup i spróbuj przed odesłaniem na gwarancję tego.
Recommended Posts