Sebeek Posted December 17, 2016 Share Posted December 17, 2016 Jak można wrócić do domyślnego kernela aby nie stracić żadnych danych. Obecny system wgrywałem przez MiFlash'a. Link to comment Share on other sites More sharing options...
skay77 Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 fastboot flash boot. img ale nie praktykowalem tej komendy Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalkana tym działa odcisk przynajmniej u mnie na najnowszym dev http://forum.xda-developers.com/redmi-note-3/how-to/kernel-test-guyver-kernel-t3494521Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 RADON MIUI MM GOODIX FIX Jeśli ktoś chce wgrać ten kernel na MIUI a ma Goodix to potwierdzam że ten fix działa. Podziękowania dla @kubapl66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted January 5, 2017 Share Posted January 5, 2017 (edited) AKTUALIZACJA 05.01.2017 LISTA ZMIAN Spoiler Improved cpu undervolt, little more uv than bofore Merged latest caf updates from LA.BR.1.3.6_rb1.11 Many power efficient workqueue patches, saves cpu cycles Made battery biased interactive mode more conservative Made hotplugging stronger for battery biased interactive Adrenoboost parameter is now available, off by default WAŻNE INFORMACJE Spoiler Możesz wgrać 3.5 bez wipe na 3.4. Jeśli jednak przechodzisz ze starszej wersji lub z innego kernela, przywróć najpierw stock kernel. Jeśli aparat/latarka nie działa na Nougat, nie ma żadnego FIXu na to, Jest to znany bug na wszystkich romach Nougat. Fix dla GOODIX dla MIUI 8 znajdziecie w tym poście DOWNLOAD CM/AOSP Nougat - Radon-V3.5-Kenzo-Cm-Ng.zip CM/AOSP Marshmallow - Radon-V3.5-Kenzo-Cm-Mm.zip MIUI 8 Marshmallow - Radon-V3.5-Kenzo-Mi-Mm.zip Edited January 16, 2017 by Daviteusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted January 16, 2017 Share Posted January 16, 2017 (edited) AKTUALIZACJA 15.01.2017 LISTA ZMIAN Spoiler Bring back powersuspend, standby battery is better with it Maple io scheduler is available now, default will be fiops Removed overclocking options, it's almost ineffective Disable and remove lot of kernel logging spam Improvements for zram, cpuidle and hotplugging Zram uses 4 compression streams instead of 1 now Fixed some missing dtb code, faster boot speed now Some more improvements, check github commits for full log DOWNLOAD Jeżeli przechodzimy z innej wersji niż 3.4 lub 3.5 należy najpierw wgrać stock kernel. CM/AOSP Nougat - Radon-V3.6-Kenzo-Cm-Ng.zip CM/AOSP Marshmallow - Radon-V3.6-Kenzo-Cm-Mm.zip MIUI 8 Marshmallow - Radon-V3.6-Kenzo-Mi-Mm.zip Edited January 16, 2017 by Daviteusz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Mam problem z czytnikiem linii papilarnych GOODIX. Rom xiaomi.eu stable, kernel w wersji 3.6. Próbowałem już fixa i bez niego ale nic nie działa. Jakieś sugestie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Dnia 22.01.2017 o 20:26, bogusz89 napisał: Mam problem z czytnikiem linii papilarnych GOODIX. Rom xiaomi.eu stable, kernel w wersji 3.6. Próbowałem już fixa i bez niego ale nic nie działa. Jakieś sugestie? wcześniej działało? jakie masz MIUI teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted January 24, 2017 Share Posted January 24, 2017 Ostatni stable od xiaomi.eu. Wcześniej oczywiście działał. Jestem bardzo zadowolony z kernela i rączek przez czytnik go nie skreśle ale by się przydał. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted January 27, 2017 Share Posted January 27, 2017 Lista zmian Android 7 Nougat - Merged latest caf changes LA.BR.1.3.6_rb1.12 Prima wlan driver updated to LA.BR.1.3.6_rb1.12 Camera actuator: use correct park lens step values Interactive: increase timer rate when screen off, saves juice Interactive: made battery, balanced, gaming configs more smooth Adreno: be aware of display state to reduce overhead Charging: Fixed rates not working, also simplified them Charging: Now either select 2400mA or 2000mA rates Enhanced colors: Made them more comfortable for eyes Lista zmian Android 6 Marshmallow - Interactive: increase timer rate when screen off, saves juice Interactive: made battery, balanced, gaming configs more smooth Adreno: be aware of display state to reduce overhead Charging: Fixed rates not working, also simplified them Charging: Now either select 2400 or 2000 rates Enhanced colors: Made them more comfortable for eyes Ważne informacje - Możesz zainstalować wersję 3.7 bezpośrednio na wersję 3.6. Jeśli jesteś na jakimkolwiek innym kernelu, musisz przywrócić stock kernel Jeśli aparat/latarka nie działa czasami na Android 7 Nougat, to ten bug jest znany i to wina romu. Jeśli chcesz naprawić przełącznik latarki, zobacz ten temat Użytkownicy z Goodix na MIUI 8 - Android 6.0 znajdą fix dla Goodix w post #6196 Download - Dla romów lineage/cm lub aosp opartych o android 7 nougatRadon-V3.7-Kenzo-Cm-Ng.zip Dla romów lineage/cm lub aosp opartych o android 6 marshmallowRadon-V3.7-Kenzo-Cm-Mm.zip Dla najnowszych wydań MIUI 8 opartych o android 6 marshmallowRadon-V3.7-Kenzo-Mi-Mm.zip Podziękowania dla wszystkich testerów za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Mam nadzieję, że na mojej ładowarce AUKEY PA-T9 będzie teraz mniej problemów z podawanym prądem do telefonu. Wrzucone na 3.6 bez problemów na rozwojowej 7.1.12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickl0 Posted January 31, 2017 Share Posted January 31, 2017 Warto to wrzucić na czystą stabilną wersję ? Odczuję jakieś zmiany ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted February 1, 2017 Share Posted February 1, 2017 18 godzin temu, nickl0 napisał: Warto to wrzucić na czystą stabilną wersję ? Odczuję jakieś zmiany ? Warto, stabilnie i bardzo dobrze. Jeśli jesteś użytkownikiem Xiaomi więc pewnie interesuje Cię mityczna bateria Jest za***iście Polecam ten karnel każdemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszb02 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Witam, zauważyłem że od kiedy zainstalowałem radona nie działa tryb czytania oraz zmiana barw w ustawieniach nic nie daje czy jest na to jakiś fix? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 5 minut temu, jonaszb02 napisał: Witam, zauważyłem że od kiedy zainstalowałem radona nie działa tryb czytania oraz zmiana barw w ustawieniach nic nie daje czy jest na to jakiś fix? Widocznie podczas instalacji kernela dałeś opcję enhanced color i to pewnie dlatego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszb02 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 (edited) Niestety po ponownej instalacji nie ma zmian :/ Edited February 6, 2017 by jonaszb02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 1 godzinę temu, jonaszb02 napisał: Niestety po ponownej instalacji nie ma zmian :/ ja w prawdzie nie korzystam z opcji temperatury ekranu, ale u mnie też to nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz.ur Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 1 godzinę temu, jonaszb02 napisał: Niestety po ponownej instalacji nie ma zmian :/ Potwierdzam, nie działa tryb czytania i zmiana barw bez względu na wybrane opcje w czasie instalacji 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Tryb czytania jest wspierany tylko przez stock kernel. Jest to gdzieś napisane na xda. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszb02 Posted February 6, 2017 Share Posted February 6, 2017 Moze ma ktoś jakiś fix? Używałem trybu czytania dość często, zmiany barwy mnie zbyt nie interesują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 @jonaszb02 nie ma fixa i nie będzie dopóki nie wypuszczą nowych źródeł kernela. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
matis1985 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 czy miewa ktoś z was problem z ładowaniem inną niż stockową ładowarką? Mam wgrany najnowszy kernal radona a wersję miui 7.1.19 i jedynie oryginalną ładowarką dam radę normalnie ładować telefon. Ładowarka samsunga qc 2.0 na włączonym telefonie co ok 5 sek zrywa połączenie i ponownie zaczyna ładować i tak w kółko. Na wyłączonym telefonie telefon zdaje się ładować tą ładowarką normalnie. Ładowarką qc 3.0 na włączonym telefonie zaś ładuje się do ok 50% i dalej nie chce ładować. Czym to może być spowodowane? Ma ktoś może pomysł jak to naprawić? Dodam tylko że ładowarka samsunga i qc 3.0 są nowiutkie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszb02 Posted February 7, 2017 Share Posted February 7, 2017 29 minutes ago, matis1985 said: czy miewa ktoś z was problem z ładowaniem inną niż stockową ładowarką? Mam wgrany najnowszy kernal radona a wersję miui 7.1.19 i jedynie oryginalną ładowarką dam radę normalnie ładować telefon. Ładowarka samsunga qc 2.0 na włączonym telefonie co ok 5 sek zrywa połączenie i ponownie zaczyna ładować i tak w kółko. Na wyłączonym telefonie telefon zdaje się ładować tą ładowarką normalnie. Ładowarką qc 3.0 na włączonym telefonie zaś ładuje się do ok 50% i dalej nie chce ładować. Czym to może być spowodowane? Ma ktoś może pomysł jak to naprawić? Dodam tylko że ładowarka samsunga i qc 3.0 są nowiutkie. Powiem tyle że wcześniej miałem lg g3 i zamówiłem chińska ładowarkę indukcyjna na allegro i miałem podobnie jak ty, tel ładował się 3 sekundy po czym poinformował mnie że nie ładuje (3sekundy) i znów się ładował (3sekundy) co do reszty muszą się wypowiedzieć mądrzejsi ode mnie =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 u mnie cały czas jakieś gówna się dzieją, mój telefon jest trybie oszczędzania energii w godzinach 1-6 to nie potrafi się naładować, mam włączone podczas instalacji kernela 2400mhA i nic to nie daje specjalnie. Zauważyłem, że telefon najszybciej ładuje się jak spadnie ciut poniżej 20% jak ma 5% to mu co nie pasuje i ładuje się 3h, no gówno jakieś straszne :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonaszb02 Posted February 8, 2017 Share Posted February 8, 2017 4 hours ago, DJYano said: u mnie cały czas jakieś gówna się dzieją, mój telefon jest trybie oszczędzania energii w godzinach 1-6 to nie potrafi się naładować, mam włączone podczas instalacji kernela 2400mhA i nic to nie daje specjalnie. Zauważyłem, że telefon najszybciej ładuje się jak spadnie ciut poniżej 20% jak ma 5% to mu co nie pasuje i ładuje się 3h, no gówno jakieś straszne :/ Przed wgranie kernela telefon dostawał tylko 1A( ładować się ok 4h) po wgraniu dostawal już tyle co oryginalna ładowarka daje czyli 2.5 A i ładowanie trwa max 2h Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Czy ten kernel obsługuje otg? Bo np myszka mi nie działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
majdan12 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 1 godzinę temu, lukasz1992 napisał: Czy ten kernel obsługuje otg? Bo np myszka mi nie działa A Pendrive działa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 już działa wszystko nie było pytania Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 ewidentnie z ostatnią rozwojową 3.9 nie działa, 3 razy instalacja po full wipe i boot loop za każdym razem także radzę uważać albo się wstrzymać do nowej wersji Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 Mam 3.9 i wszystko mi działa. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 22 minuty temu, bogusz89 napisał: Mam 3.9 i wszystko mi działa. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka to nie wiem dlaczego u mnie nie :/ czym instalujesz radona? jakie twrp? bo mam to zwykłe może to przez to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
reqx Posted February 27, 2017 Share Posted February 27, 2017 9 godzin temu, DJYano napisał: ewidentnie z ostatnią rozwojową 3.9 nie działa, 3 razy instalacja po full wipe i boot loop za każdym razem także radzę uważać albo się wstrzymać do nowej wersji a może ściągnąłeś kernel pod zły system? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted February 28, 2017 Share Posted February 28, 2017 (edited) Kernel mam na bank odpowiedni, na poprzedniej działał ok. wrzuciłem 3.8 i wstał bez problemu zastanawiam się czy pakować teraz na to 3.9 bo na 3.8 mam problem ze spotify Edited February 28, 2017 by DJYano Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogusz89 Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 to nie wiem dlaczego u mnie nie :/ czym instalujesz radona? jakie twrp? bo mam to zwykłe może to przez to?ZXC TWRP a rom xiaomi.eu 8.2Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJYano Posted March 1, 2017 Share Posted March 1, 2017 wrzuciłem 3.9 a 3.8 i jest ok mam problem trochę z goodixem u siebie mam lekkiego laga i za x razem udało mi się dopiero dodać odciska palca, ale póki co działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted March 2, 2017 Share Posted March 2, 2017 Radon v4.0 Ważne informacje: Spoiler Changelog For Nougat - Kernel upstream, merged linux 3.10.105 Merged latest caf updates LA.BR.1.3.6_rb1.14 Prima wlan updated to LA.BR.1.3.6_rb1.14 Completely removed hotplug, was causing heating/drain with mid or heavy use. Many changes to battery mode in aroma, also, it will turn off input & touch boost now. Adrenoboost will be off by default in balanced mode but on (low) in gaming mode. Both balanced and battery modes should have improved battery and less heat now. Cleaned up some compilation errors/warning to make building process easier. Changelog For Marshmallow - Merged latest caf updates LA.BR.1.3.4_rb1.31 Prima wlan updated to LA.BR.1.3.4_rb1.31 Completely removed hotplug, was causing heating/drain with mid or heavy use. Many changes to battery mode in aroma, also, it will turn off input & touch boost now. Adrenoboost will be off by default in balanced mode but on (low) in gaming mode. Both balanced and battery modes should have improved battery and less heat now. Cleaned up some compilation errors/warning to make building process easier. Ważne informacje - Możesz zainstalować 4.0 bez wipe na 3.9 lub 3.8. Jeśli jesteś na innym kernelu lub starszej wersji przywróć najpierw stock kernel Aparat/Latarka nie działa poprawnie na android 7. Jest to znany błąd Jeśli chcesz naprawić przełącznik latarki, sprawdź ten temat Dla userów MIUI 8 MM, z sensorem Goodix, sprawdźcie post #6196 Downloads - Lineage/AOSP Android 7Radon-V4.0-Kenzo-Cm-Ng.zip Lineage/AOSP Android 6Radon-V4.0-Kenzo-Cm-Mm.zip MIUI 8 Android 6Radon-V4.0-Kenzo-Mi-Mm.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts