jolmen 0 Posted August 13, 2016 Report Share Posted August 13, 2016 (edited) Witam. Czytałem już podobny wątek na tym forum o utracie sygnału gps przez endomondo ale tamten temat jest już zamknięty i nie można w nim napisać więc stworzyłem nowy, a to dlatego że rady z tamtego tematu nie przyniosły u mnie efektu czyli jak ktoś napisał: Cytat Ustawienia -> Urządzenie -> Bateria i wydajność -> Oszczędzanie baterii -> Wybierz aplikacje Tam można ustawić by nie odcinało GPS i danych w tle dla każdej aplikacji indywidualnie. Wybierasz Endomondo Sports Tracker i ustawiasz: bez ograniczeń i dalej: lokalizacja w tle -> zezwól. U mnie to nie zadziałało więc nawet dla pewności ustawiłem " Tryb oszczędzania baterii --> Nie blokuj (bez ograniczeń aplikacji w tle) " Czyli nie blokuje żadnych aplikacji więc powinno działać. Dodatkowo w Uprawnieniach w Panelu sterowania aplikacja endomondo ma zafajkowaną Lokalizację no i jeszcze dla pewności dodałem endomondo do Autostartu. Ktoś w tamtym temacie https://miuipolska.pl/forum/topic/7839-problem-z-endomondo-gubi-gps/ pisał jeszcze o założeniu jakiejś kłódki żeby nie ubijało aplikacji ale ja u siebie w redmi 3 pro nie mogę zaleźć nic takiego. Dodam że endomondo mam najnowszą wersje, mam drugi telefon (galaxy s2) i tam jest ta sama wersja i nic nie gubi gpsa. GPS działą ok w yanosiku i innych aplikacjach w których nie wygasza się ekran( google maps ), problem następuje po wygaszeniu ekranu, odcina gps, odblokowuje telefon pokazuje że szuka gps za chwile znajduje i jest ok aż do następnego wygaszenia ekranu i tak w kółko. Dodam że mam ROM: MIUI 7.4 by ManhIT 6.5.12 (rozwojowa) Wersja Androida: 5.1.1. LMY47V Mam zablokowanego bootloadera. Przy okazji jeśli nikt nic nie doradzi w sprawie naprawy tego to czy może to być wina ROMU ? No i czy moge przejśc na ROM MIUI GLOBAL bo narazie nie chcę odblokowywać bootloadera normalnie poprzez tą aktualizację z telefonu z panelu sterowania czy trzeba jakoś inaczej to wgrywać ? Na stronie miui global znalazłem dwie wersje: Version: V7.5.2.0.LAIMIDE (MIUI7) Version: 6.8.11 (MIUI8) Mogę je normalnie wgrać przez aktualizacje w telefonie ? One mają już język Polski ? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.... Edited August 13, 2016 by jolmen błąd (literówka) Link to post Share on other sites
agnieszka4 0 Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 Dzień dobry, Mam dwa xiaomi redmi 4x, na obydwu mam zainstalowane endomondo. Na jednym działa bez zarzutu wszystko, jednak na drugim nie rejestruje całej trasy, tylko w pewnym momencie się zacina. Instalowałam system od nowa, aplikacje kilkukrotnie... czy może to być jakiś problem z GPS? Pozdrawiam serdecznie Link to post Share on other sites
Simon Moon 0 Posted November 16, 2017 Report Share Posted November 16, 2017 Witam, jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 4, mam problem z GPS'em, od razu dodam, że mam wyłączone oszczędzanie baterii w aplikacji Endomondo, jak, i Run Tracker, a problem jest taki, że np przebiegam np 12 km, a w aplikacji zapisuje mi tylko 8 km, patrząc na mapki w tych aplikacjach wychodzi, że GPS, się nagle gdzieś zgubił, i biega jakąś swoją trasą, i kończy że tak to nazwę swoją żywotność, zupełnie innym miejscu. Mam wersje MIUI Global 8.5 | Stabilna 8.5.3.0 (MBFMIED), wersja androida 6.0 MRA58K. Nie wiem w czym tkwi problem, dlatego też zgłaszam się tutaj na forum o pomoc, z góry dziękuje. Link to post Share on other sites
Recommended Posts