Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam!

Dzisiaj przyszedł do mnie mój Xiaomi Redmi 3. Chciałem wgrać rom od Miui Polska. Robiłem zgodnie  z tym poradnikiem https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ .Wszystko szło świetnie aż do momentu wchodzenia w recovery telefonu gdzie zamiast normalnego recovery pojawiło mi się to, co widać na załączonej grafice. Przepraszam za jakość zdjęcia, był robiony słabym telefonem. Dla tych, ktorzy nie są w stanie zobacyzć co psize na tych kafelkach : Od góry PCBA Test, po lewej MMI Test, dalej Ausio Test, Sensor Test , Hardware Info,  fastboot, recovery, download, English i ten neibieski przycisk to Power Off. Ktoś ma jakiś pomysł zo może być przyczyną? Z gory dziękuje za odpowiedź !

14009897_1743276005935064_493363656_n.jpg

Posted

Przeczytać lub wykazać się odrobiną intuicji. Przecież masz przycisk z napisem recovery, użyj go. Jeśli wgrane twrp to sie otworzy, jeśli nie to będzie obrazek telefonu z kabelkiem.

Inny sposób to vol+ vol- i power.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

Posted (edited)
25 minut temu, FromWP napisał:

To oznacza że nie udało ci się wgrać twrp i pozostało Mirecovery.

Co mam zatem zrobic? Zrobic to co w porqdniku wyzej wyslal jarek? Postaram sie to zorbic bd pisal jak cos

Edited by KlawyFarfocel
Posted (edited)

Dobra mam problem. Mianowicie teraz kiedy jestem w twrp nie mogę wgrać żadnego romu bo mój telefon po podłączeniu do komputera nie wyświetla sie nic w Moim Komputerze. Jakieś porady? Zwipowalem USB OTG jak coś.

Edited by KlawyFarfocel
Posted

Powinien być widoczny, jak nie to podłączyć pod inny port usb, To raczej wina windows, sterowników. Może restart komputera pomoże.

Posted
8 minut temu, KlawyFarfocel napisał:

A jak w twrp podepne karte sd na kttorej będzie rom to telefon odczyta mi kartte sd?

Powinien. Tylko musisz wybrać pamięć sd w twrp

Posted (edited)

Nie wykrywa mi karty sd w telefonie. Co zrobić innego żeby wrzucić ten rom na pamięć? Karta po podlączeniu do komputera jest odczytywana normalnie.

Edited by KlawyFarfocel
Posted
3 minuty temu, bergmen napisał:

a wybrałeś jaką pamięć? zmieniłeś z wewnętrznej w ogóle?

Problem ejst taki że w ogóle nie moge zmienić ka rate pamięci bo pokazuje mi zę  karta ma 0 mb

Posted

I po wlozeniu karty najlepiej zrestarrowac recovery na wypadek gdyby nie zamontowalo tej karty

• 1 year later...
Posted

Po aktualizacji do wersji 7.4.6 nie mogę odpalić telefonu w recovery TRWP. Od tego czasu nie mogę też aktualizować MIUI. Jak wybiorę uruchom w recovery to telefon się restartuje. To samo jak wybiorę aktualizuj z pliku zip. Ktoś coś?

Posted
2 godziny temu, BLuM napisał:

Jak wybiorę uruchom w recovery to telefon się restartuje. 

Vol- vol+ i power przy włączaniu telefonu.

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...