Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Przymierzam się pomału do zakupu Redmi 3, jednak nie jestem do końca przekonany bo co chwile gdzieś znajduję małe mankamenty tego telefonu. 

Główny mankament który zwrócił moją uwagę jest to że chińczyki mają problem z aplikacjami bankowymi.

Ile jest w tym prawdy ?

Posted

zero prawdy. większość aplikacji nie działa gdy zrootujesz telefon. Niezależnie czy to chińczyk, koreańczyk, japończyk.

Posted

Powinny działać. Aplikacje niektórych banków aprawdzają roota, jak wykryją, to nie chcą działać, ale u nas chyba żaden bank tego zabezpieczenia nie stisuje. 

Posted

Tu się trochę wypowiem bo trochę tych kont naotwierałem.

Mam apki: t-mobile usługi bankowe, mbank, getin bank, smart bank, kiedys mialem tez bzwbk

Wszystkie działają, mam xiaomi.eu i roota

Posted
1 minutę temu, jarekm95 napisał:

Tu się trochę wypowiem bo trochę tych kont naotwierałem.

Mam apki: t-mobile usługi bankowe, mbank, getin bank, smart bank, kiedys mialem tez bzwbk

Wszystkie działają, mam xiaomi.eu i roota

Super, o taki konkret mi chodziło !

Dzięki. 

Posted (edited)

U mnie też Alior kantor, Raiffeisen, Credit Agricole działają na Redmi 3 (xiaomi.eu).

Edited by mrmrooz
Posted

W dzisiejszym globalu pojawiły się w Panelu sterowania opcje dotyczące zabezpieczeń płatności bankowych. U nas na razie chyba wszystkie aplikacje bankowe działają niezależnie od roota, ale np w Szwecji jest z tym problem. Dodatkowo oni używają jednego tzwn podpisu cyfrowego do wielu usług i z tym podobno był problem wMiui nawet bez roota. 

• 4 weeks later...
Posted

Iko od Inteligo i pko też działa z rootem. Jedynie płatności nfc są zablokowane przy wykryciu roota, ale to n/d Redmi. Zawsze też są apki do ukrywania roota 😃

z tapatalka

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...