Vognar Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Czesc, Szukalem opcji roamingu aby wlaczal sie tylko w kraju (czyli jak jestem w playu chce aby uzywal np. Orange kiedy ma lepszy zasieg). Jednoczesnie roamingu zagranica nie chce uzywac. Jestem przyzwyczajony do takiej opcji z samsungow ale tu jej nie widze. Jak mozna to osiagnac? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrysek Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 (edited) Hej, przecież telefon sam łapie zasięg i wyskakuje Ci r czyli roaming w Polsce ,w ustawieniach w "kart sim i sieci mobilne " masz zakładkę roaming danych ,tak w wyjątkach mam możliwość wyłączenia zagranicznego roamingu. Edited August 12, 2016 by Tygrysek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vognar Posted August 12, 2016 Author Share Posted August 12, 2016 U mnie nie ma zadnych opcji wyjatkow. Czyli chcesz powiedziec ze przy wylaczonym roamingu krajowy i tak bedzie sie wlaczal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sil3nt Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Mam dokładnie ten sam problem , a dodatkowo często jestem za granicą i ustawianie wyjątków za każdym razem jest dość męczące, a w tej chwili nawet jak ustawiam transfer zawsze to i tak dalej, działa on tylko dla wyjątków. . . Jestem ciekaw czy ktoś zna rozwiązanie inne iż cyanogenmod Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyarek Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 Hm... Telefon do operatora z prośbą o zablokowanie roamingu...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sil3nt Posted September 23, 2016 Share Posted September 23, 2016 U mnie na pewno nie... Nie w przypadku gdy z niego korzystam. . . Ten problem występuje tylko w miui więc raczej słabe rozwiązanie żeby szukać pomocy u operatora Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts