grlol Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 (edited) Kupiłem xiaomi mi5 , wgrałem do niego MIUI Polska , lecz gdy chce zaktualizować moje MIUI przez wbudowany program Aktualizacje wybieram ZIP i pisze mi ze nie może rozpoznać pliku , gdy wchodze do TWRP to pisze mi error 7, chciałem też zmienić TWRP jak u kogoś innego na forum było ale to samo co powyżej wyskakiwało . Ściągałem z tych źródeł : UPADTE DLA MI5:https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=89294 TWRP: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50678 Wiem że takie problemy na forum były ale czytałem je i próbowałem to samo robić jak u nich z rozwiązaniem ale nic nie pomaga. Prosze o Pomoc . Pozdrawiam Edited August 10, 2016 by grlol Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Podaj dokładną nazwę pliku, który wgrywasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grlol Posted August 10, 2016 Author Share Posted August 10, 2016 Z updatu to te: xiaomi.eu_multi_HM1SWC_6.8.4_v8-4.4.zip xiaomi.eu_multi_HM2XTDPro_6.8.4_v8-5.1.zip A TWRP: TWRP+BOOT_gemini.zip TWRP_cancro.zip te próbowałem wgrywać rzeczy . Telefon jest z A4U , ma odblkowany bootloader i patrzyłem jest to orginalny xiaomi mi5 pro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 @Acid, może te nazwy kodowe byś jebnął jakimś różowym i mrugającym? Albo jakąś zaporę botową wprowadził, jak widać wielu by głupiej kapczy nie rozwiązało bo z czytaniem tragedia... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grlol Posted August 10, 2016 Author Share Posted August 10, 2016 Jakbyście powiedzieli o co dokładnie chodzi to było by bardzo miło co mam sciągnać dopiero od kilku dni mam xiaomi wiec sr że nie rozumiem czegoś . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Pobierasz rom na nie swój telefon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grlol Posted August 10, 2016 Author Share Posted August 10, 2016 To jaki mam ściągnąc Rom bo widziałem że to Mi5 to naciskam .Skad mam sciągnąć jakbyś mógł powiedzieć ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Poczytaj co masz napisane obok obrazka telefonu. Zapamiętaj, bo potem się przyda. Jak klikniesz pobierz przenosi Cię do katalogu romów na wszystkie modele. Znajdź właściwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grlol Posted August 10, 2016 Author Share Posted August 10, 2016 Ok nie wiedziałem że można aż być taki ślepy jaki byłem.Dziękuje za wyrozumiałość.MIUI 8 Działa cudownie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
korsarz222 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 zainstalowałem TWRP, w sekcji INSTALL wskazałem plik .zip z rom-em rom do MI5 pobrałem ze strony: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=119070 rom: xiaomi.eu_multi_MI5_6.9.29_v8-6.0.zip instalacja rozpoczyna się, Plik wypakowuje sę, wyskakuje logo Mi a pod nim Aktualizacja z paskiem postępu. Dochodzi do 100%, zaczyna się ładować system android i po kilku minutach znowu pojawia się pasek postępu z Aktualizacją.... I tak w koło, system nie chce się uruchomić.... musialem przez Miflash wgrać system global... Dobry wgrywałem rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
art12 Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 (edited) @korsarz222 Rozumiem, że to instalacja na czysto jeśli dopiero instalowałeś TWRP? Robiłeś full wipe? Ok, widziałem, że problem rozwiązany w innym wątku //do usunięcia Edited October 17, 2016 by art12 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts