lion Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Hej Przymierzam się do zakupu mi5 i mam pytanko do użytkowników. Jak działa Wam Lte? Wiem, że telefon nie ma pasma 800mhz, ale jak to sie ma w praktyce: 1) Jak wypada w dużych miastach? 2) jak wypada jezdzac np. z google maps i janosikiem po kraju czy gubi siec? 3) jak z internetem na wioskach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 (edited) 1. Nie ma problemu, to pasmo jest stosunkowo rzadkie 2. po co Ci LTE na google maps i yanosika? 3G to o wiele zanadto... W Polsce mamy nienajgorsze pokrycie, dlaczego miałby gubić sieć (no chyba że chcesz lecieć na samym LTE. 3. zależy od operatora LTE jest dość prądożerne, jeśli nie potrzebujesz jakichs mega szybkich transferów to... nie przejmuj się? Niech się przełącza na to co ma jak nie ma LTE... Edited August 10, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
hopa Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Mam Mi5 od niedawna, ale poprzednio testowałem Mi4c jadąc samochodem. Słuchałem radia internetowego tok FM. Od Piotrkowa Tryb. do Gdańska przez ponad 300 km radio umilkło tylko 2 razy na kilkanaście sekund i samo się wznawiało. Oczywiście w terenie często było 3G/H+. Na Mi5 nie spodziewam się gorszych rezultatów gdyż obsługuje te same pasma. Mam kartę w Orange. W miastach mam 4G. Szczerze to różnicę pomiędzy H+ a 4G odczuwa się przy ściąganiu plików. Przy przeglądaniu neta, poczty itd nie ma Wielkiej różnicy. Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vortarius Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 (edited) Pasma 800mhz nie ma na razie JESZCZE w Polsce. Zostało tylko zarezerwowane przez polskie sieci.http://beta.btsearch.pl/ Edited August 11, 2016 by Vortarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Pasma 800mhz nie ma na razie JESZCZE w Polsce. Zostało tylko zarezerwowane przez polskie sieci. http://beta.btsearch.pl/ Jest już i ma się coraz lepiej. Plus ma ponad 3 tys nadajników, resztą dobija do 500 bo zaczęli budować dopiero w tym roku. Nie wiem jak patzysz na tą mapę ale ja tam widzę w pyte tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bohyn Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Tylko nie tyle Plus co jedna ze spółek w grupie;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vortarius Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 14 godzin temu, tpawel napisał: Jest już i ma się coraz lepiej. Plus ma ponad 3 tys nadajników, resztą dobija do 500 bo zaczęli budować dopiero w tym roku. Nie wiem jak patzysz na tą mapę ale ja tam widzę w pyte tego To musiało mi się chyba coś zwalić, bo nie widzę ani jednego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsal Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Hehe. Od ponad roku L800 jest najszybciej rozbudowywana częstotliwością, wiec stwierdzenie ze nie ma go jeszcze w Polsce jest sporym nadużyciem. Wysłane za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 To musiało mi się chyba coś zwalić, bo nie widzę ani jednego. Przełącz na źródło danych UKE, dla Plusa musisz wybrać firmę Sferia. To z ich pasma Plus korzysta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winiu89 Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 3 godziny temu, Vortarius napisał: To musiało mi się chyba coś zwalić, bo nie widzę ani jednego. LTE 800 w samym poznaniu: Jasno niebieski - plus Fioletowy - play Żółty - Orange Różowy - T-mobile 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wariat Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Mieszkam w okolicach Zielonej Góry na początku miałem ustawione LTE w telefonie. Zawsze ładnie łapało, nie było żadnego problemu. Ale jak poprzednicy pisali, bateria mocno dostaje od tego. Przełączyłem na 3G i nie odczuwam jakiś dużych spadków związanych z przeglądaniem stron czy odbieraniem maili. Także ja podejrzewam, że raczej rzadko będę korzystał z LTE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Bo nie odczujesz. Strona ładuje się kilka sekund max. To LTE nawet się nie rozpędzi. Z resztą 3g też. Wg mnie trochę pingi lepsze czuć, albo to placebo bo w sumie ciężko wyłapać różnice rzędu kilkudziesięciu mS Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariuszsal Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Odczujesz w wideorozmowach oraz połączeniach voice np VoIP. Zaletą 4G jest większa pojemność stacji oraz lepsza obsługa wielu odbiorników (praktycznie nie występuje zjawisko oddychania komórek). Do stron i maili nawet i edge wystarczy. W przyszłości ma zostać wprowadzone VoLTE którego sukces zależy od pokrycia sygnałem. Wysłane za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts