Jump to content

Zawieszający się obraz / problem z przyciskami funkcyjnymi

Taryf

Recommended Posts

Witam,

tytułem wstępu: jako przytrzymanie MENU mam ustawione "ostatnie aplikację", a przytrzymanie WSTECZ "zamknij aplikację"

co pewien czas (brak regularności - raz dziennie, co 10min) występują dziwne problemy z wyświetlanym ekranem.

Objawia się to tym, że przestają prawidłowo działać przyciski funkcyjne (a przynajmniej nie widać efektu).

Przykładowo, mam uruchomioną aplikację Internet. Nie działa zminimalizowanie ani wstecz. Przy próbie zamknięcia wyświetla się informacja o zamknięciu innej aplikacji (używanej wcześniej) lub, że "XXX jest aplikacją systemową i nie może zostać zamknięta" (w przypadku SMSów czy Launchera).

"Zamykać aplikację" (trzymając wstecz) mogę i po kilka razy i za każdym razem mam taki sam komunikat.

Przy wyświetleniu ostatnich aplikacji i naciśnięciu "X" wyświetla się informacja o zwolnieniu pamięci.

Mogę wyświetlić opcje (przesuwając belkę w dół), wchodzić w dodatkowe parametry itp., ale nie mogę wyświetlić pulpitu.

Czasem problem ustępuje po kilkunastu sekundach, czasem po kilku minutach a czasem pomaga tylko reset.

Ktoś ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane? Jakieś sugestie jak na to zaradzić?

01.png

02.png

EDIT:

Tuż po napisaniu tego posta wszedłem w Panel Sterowania, żeby wyczyścić śmieci i znowu się zawiesiło.

Nawigować po Panelu Mogę, ale bez używania przycisków funkcyjnych (czyli cofam się używając strzałki w lewym górnym rogu).

Edited by Taryf

• 3 weeks later...

Odświeżę nieco temat.

Udało mi się dojść do tego, że efekt mogę "wywołać" po wymuszonym zamknięciu aplikacji (do sprawdzenia, czy "dłuższe przytrzymanie" czy skrótem do czyszczenia pamięci (jako jeden z widżetów systemowych).

Możliwe, że zamykam jakiś istotny proces? Da się to gdzieś sprawdzić?

EDIT:

Zarówno "skrót" jak i "dłuższe przytrzymanie" działają identycznie ;)

Edited by Taryf

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...