Jump to content

Xiaomi Yi Sports jako kamera samochodowa

mart

Recommended Posts

Witam, używał ktoś Yi wersję sportową jako kamerkę samochodową? Widziałem, że są dostępne przyssawki do szyby i czasami jest tak wykorzystywana. Może ktoś z forumowiczów wie jak się sprawuje w takiej roli. Z góry dziękuję za odp. i pomoc :)

Ale mam jedno pytanie, chce Ci się ciągle ją uruchamiać? ;)

Zakup sobie kamerkę samochodową od Xiaomi.

Rozpoczyna nagrywanie po włączeniu zapłonu, kończy po wyłączeniu.

Zapisuje film w 3min kawałkach, dzięki czemu po zapełnieniu karty nadpisuje najstarsze filmy (usuwa 3 minutowe zapisy) i w ich miejsce wstawia rejestrowany w danej chwili materiał.

Mam obydwie i z tą o którą pytasz bym się nie bawił osobiście ;)

Chciałem upiec dwie pieczenie na jednym ogniu zwłaszcza jak czytałem, że kamerka dedykowana do samochodów potrafi mieć problem z ostrością ;) Istnieje możliwość zapętlania nagrania na kamerce sportowej czy nie? 

• Like 1

Czytałeś, a ja Ci piszę jako użytkownik, że nie ma żadnych problemów ;)

Nie wiem czy sportowa ma taką funkcję, ale ja sam w to nie wierzę.

Tutaj jest to wymagane, ponieważ (w moim przypadku 32GB) karta pamięci się z czasem zapełni, a sytuacje warte nagrania przytrafiają się rzadko.

Ta karta pomieści około 3h nagrania, dalej zaczyna nadpisywać najstarsze fragmenty i tak cały czas.

Nie wiem czemu miałoby to służyć w sportowej.

Dzięki ;) A jak oceniasz jakość nagrań kamery samochodowej podczas jazdy w nocy? Posiadam teraz inną kamerę i niestety w takiej sytuacji jest problem z odczytaniem tablic rejestracyjnych. Może rzeczywiście lepiej kupić teraz yi samochodową, a w przyszłości wersję sportową :)

Właśnie chodzi mi bardziej o sytuację jak napisał @xxmati96xx tylko, że samochód jedzie w miarę z równą prędkością obok nas ;) Wiadomo, że mała kamerka samochodowa nie wychwyci wystarczająco dobrze tablicy rejestracyjnej którą widzi około sekundy.

Używam cały czas sportowej wersji jako rejestratora już ponad rok czasu.

Ma funkcję nagrywania w pętli dzięki czemu nadpisuje star materiał. Dodatkowo druga przydatna funkcja to odwrócenie obrazu, wszystkie moje uchwyty wymagają montażu kamerki do góry nogami i ta funkcja też się przydaje.

Jeśli chodzi o nr rejestracyjne w nocy to nie ma się co oszukiwać wszystko zależy od oświetlenia, przy oświetleniu ulicznym często można odczytać nr.

Jedyna niedogodność to muszę sam włączyć kamerę i nagrywanie, ale w zamian mam kamerkę uniwersalną.

Wysłane z mojego MI NOTE LTE przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Tak te ustawienia są dostępne na telefonie.

Sam używam Yi jako samochodówki + sportowej. Mocuję ją na tej przyssawce na przedniej szybie po wewnętrznej stronie. Dopiero użytkuję ją od dwóch tygodni, ale sprawuje sie niezle.

Rzeczywiście jest różnica na plus samochodowej. Wydaje mi się, że chłodny balans bieli sprzyja również widoczności detalów. Chyba kupię teraz wersję samochodową, a później yi II sport. Z mojej strony temat do zamknięcia, dziękuję Wam za pomoc :)

• 1 month later...

Witam, również używam wersji sportowej jako rejestratora i mam do Was pytanie. Czy wie ktoś jak włączyć wyświetlanie daty i godziny podczas nagrywania przy odwróconym obrazie ? Jeśli obraz jest ustawiony normalnie data i godzina widnieje na nagraniach, jednak w przypadku gdy nagrywam "do góry nogami" już nie :( 

• mrosi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...