cuben1ty Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Wyciekła informacja, że 25 sierpnia będzie konferencja, na której zostaną zaprezentowane nowe telefony od Xiaomi, a mianowicie Redmi 4 i Mi Note 2. http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi-4-specs-and-mi-note-2-specs-release-date-revealed/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Sprzedaż spada. Trzeba działać. 3s z tego co gdzieś czytałem był przewidziany głównie na indie, ale sprzedają go wszędzie. Generalnie jeśli redmi 4 ma kosztować 105$,czyli u resellerow ok 130-140 to pewnie ceny 3 i 3s spadną poniżej 100$ dla nas. Redmi 4 bardzo mi się podoba, o ile poprawili aparat i cena się potwierdzi to kupuje go we wrześniu. Snap625 jest mega energooszczędny i wystarczająco wydajny Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuben1ty Posted August 10, 2016 Author Share Posted August 10, 2016 ZenFone 3 też ma snapa 625 i wyciąga 61000 punktów w AnTuTu, więc powinno być nieźle Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Szkoda, że nie ma fotek. Zwłaszcza Mi Note 2... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Fajny, i wygląda na to że będzie "bardziej aluminiowy" i na szczęście 5". Miałem kupić Redmi3pro, a swojego Redmi3 oddać żonie, ale w takim razie z miesiąc się wstrzymam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 W elektronice wszystko się zmienia prawie z dnia na dzień. Redmi to seria budżetowa i nie przekracza pewnego pułapu cenowego. Możliwe że wcześniej przekraczaliby tę cenę i dawali coś tańszego w zamian. Elektronika bardzo szybko traci na wartości, więc teraz może już im akurat taki procek podpasował. Wątpię żeby to były jakieś taktyczne zagrania - raczej ekonomiczne. Co do aparatu - podejrzewam, że nie będzie to coś dużo lepszego od aktualnych redmi. Widać po całej serii, że aparat nie jest najwyżej na liście ich priorytetów, choć też całkiem padliny nie wrzucają. Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Redmi pro ma imx258 czyli ten sam co w mi4c. Niech w redmi4 dadzą imx214 taki jak w mi4 i będzie dobrze jak na tą piłkę cenową Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcin19883 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 W końcu SOC na 14nm, będzie wydajnie i energooszczędnie. Super! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TKN Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Bardzo się cieszę, że nie kupiłem Mi5. Mi Note 2 zapowiada się rewelacyjnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kropek Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Grr a ja w ciągu ostatnich 2 tygodni kupiłem sobie Redmi 3 Pro, a dziewczynie Redmi 3... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Grr a ja w ciągu ostatnich 2 tygodni kupiłem sobie Redmi 3 Pro, a dziewczynie Redmi 3... Premiera za tydzień dopiero, zanim to się dobrze rozkreci i przyjdą pierwsze recenzje minie z dwa miesiące. Jeśli kupowałes w Chinach to sprzedając w PL taką 3-4 miesięczną używkę wcale się nie traci, a najczęściej kilkadziesiąt złotych zostaje. Testuje to już ponad rok, przez który miałem 5 telefonow Link to comment Share on other sites More sharing options...
homman Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Chyba że cie łapnie cło ... mnie łapło 2 razy. Ale i tak 200pln rocznie na nowy tel to nie dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Nie ma cła, co najwyżej celny na VAT Cię zlapal z resztą można to też ominąć. Są ubezpieczenia czy przesyłki z przepakowaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted August 13, 2016 Share Posted August 13, 2016 Ciekawe czy i jeśli tak to kiedy pokażą tego Redmi Pro Mini Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Hmm faktycznie bebechy Redmi 4 wyglądają super a już miałem zamawiać na przyszły tydzień Redmi 3S/3Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Ciekawe czy i jeśli tak to kiedy pokażą tego Redmi Pro Mini Nigdy. Przy każdym modelu ludzie plotkowali o wersji mini i nigdy tego nie było. Z Mi5 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 47 minut temu, Acid napisał: Nigdy. Przy każdym modelu ludzie plotkowali o wersji mini i nigdy tego nie było. Z Mi5 Pro Mam nadzieję, że się mylisz ale w sumie rzeczywiście tak było, chińczyki nie lubią mini xD No nic, trzeba będzie poczekać na Redmi 4, w końcu dobre bebechy z 5 calami za dobrą cene. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demon3 Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 (edited) ta cena jest przewidywana, a nie ustalona na sztywno coś czuje że będzie pewnie w cenie zbliżonej Redmi Note 3 Edited August 14, 2016 by Demon3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 Czekamy również na redmi 4 note Link to comment Share on other sites More sharing options...
fakeman Posted August 14, 2016 Share Posted August 14, 2016 (edited) Który pewnie będzie z MTK, później każdy będzie czekał na wersję Pro ze snapem i tak w kółko. Telefony Xiaomi tak szybko tanieją, że te droższe modele tracą szybko i dużo na wartości. Miałem kupować Redmi Note 3 Pro ale jak zaraz w miesiąc po premierze nowych straci znowu na wartości 100-200zł to nie ma co, poczekam na Redmi 4. W Redmi 3/Pro/S najbardziej boli brak 1080p ale na szczęście w Redmi 4 już będzie, no i później znowu po ~3 miesiącach będzie pewnie Redmi 4 Pro i w razie ewentualnej wymiany nie straci się tak dużo jak właśnie na Redmi Note 3 Pro. Edited August 14, 2016 by fakeeus Link to comment Share on other sites More sharing options...
acocieto Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Czekamy jak rozwinie się sytuacja z cenami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Ja liczę na Note 4 ze Snapem i czytnikiem palców. Miałem zmieniać niedługo na Note 3 Pro, ale skoro wychodzi czwóreczka.. Mam nadzieję tylko, że poprawili przycisk zasilania, bo jeśli znowu po roku osłabnie, to chyba się pożegnam z tą serią na dobre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Gdzie widzicie info że wychodzi note4? Ostatnio była mowa tylko o redmi4. Bez sensu tak czekać. Co chwilę wychodzi coś nowego,czy to tak dużo jak dolozysz nawet stowke( raczej nie dolozysz o ile kupujesz w Chinach) i ciągle masz nowy telefon. Kup nowego Samsunga to po pół roku żeby kupić nowy model musisz dołożyć tyle ile kosztuje nowy redmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 (edited) 17 minut temu, tpawel napisał: Gdzie widzicie info że wychodzi note4? Ostatnio była mowa tylko o redmi4. Bez sensu tak czekać. Co chwilę wychodzi coś nowego,czy to tak dużo jak dolozysz nawet stowke( raczej nie dolozysz o ile kupujesz w Chinach) i ciągle masz nowy telefon. Kup nowego Samsunga to po pół roku żeby kupić nowy model musisz dołożyć tyle ile kosztuje nowy redmi Przecież wyjdzie Note 4 prędzej lub później, a jeśli nie wyjdzie, to kupię coś z Mi albo konkurencji. 5" telefon jest dla mnie za mały, 5.5" to ideał. EDIT: Wróć, Mi wszystkie są małe. Więc albo zrobią RN4 Pro, albo zostaje Meizu. Edited August 15, 2016 by galakty Link to comment Share on other sites More sharing options...
tpawel Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 No sam napisałeś że wychodzi czworeczka. Idąc tym tokiem rozumowania to wychodzi i piąteczka i szósteczka Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Skoro zapowiedzieli Redmi 4, to Note 4 też powinien być. Nie rozumiesz, czego się czepiasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Nikt nie zapowiedział Redmi 4, to wszystko to są tylko plotki. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 1 minutę temu, cukru napisał: Nikt nie zapowiedział Redmi 4, to wszystko to są tylko plotki. Dobrze, za kilka tygodni zapowiedzą, pasuje? Poza tym, to "plotki". Oczywistym jest, że nakręcają już hype, chyba nikt nie wierzy, że to wyciek bo jakiś Janusz wziął dane + zdjęcia i sobie wrzucił do neta, NDA itp itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Ja mam znowu redmi 2 2gb i zmienię go dopiero jak: - (obowiązkowo) będzie ładowanie bezprzewodowe - (opcjonalnie) głośniki będą z przodu albo przynajmniej z dołu Przed Redmi 2 zmieniłem tel co pół roku a teraz siedzę już ponad rok i dalej jestem zadowolony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Czasem Redmi 3 nie miał już głośnika na dole? Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr469 Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 A tak z ciekawości - po co Ci tak bardzo to bezprzewodowe ładowanie? Przecież to nie ma zasięgu na cały dom. Zasięg to pewnie z kilka centymetrów (nie używałem). Czy w takim razie nie uziemia to telefonu jeszcze bardziej niż zwykły kabel? Na takie bajery bym szybko nie liczył. Wysłane z Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
galakty Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 2 minuty temu, piotr469 napisał: A tak z ciekawości - po co Ci tak bardzo to bezprzewodowe ładowanie? Przecież to nie ma zasięgu na cały dom. Zasięg to pewnie z kilka centymetrów (nie używałem). Czy w takim razie nie uziemia to telefonu jeszcze bardziej niż zwykły kabel? Na takie bajery bym szybko nie liczył. Wysłane z Redmi Note 3 Pro Dla mnie jedyne sensowne wytłumaczenie, to oszczędzanie portu USB. Ale wolę Quick Charge niż bezprzewodowe. W Redmi bym się tego nie spodziewał, prędzej w Mi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest mniamek75 Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Dnia 14.08.2016 o 17:13, Acid napisał: Nigdy. Przy każdym modelu ludzie plotkowali o wersji mini i nigdy tego nie było. Z Mi5 Pro bedzie mini...ale pralka :))) http://android.com.pl/news/70671-xiaomi-mini-pralka/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
penetratore Posted August 15, 2016 Share Posted August 15, 2016 Codziennie na noc podpinam tel na szafce nocnej Tak że na rano mam zawsze full. Tak to bym sobie tylko odłożył na szafce i rano budzik bez podłączania. Co do głośników to chyba nie trzeba tłumaczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted August 16, 2016 Share Posted August 16, 2016 Hmmm... http://www.tablety.pl/android/2016-08-15/xiaomi-mi-note-2-zdjecia-rendery/ Mi want... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts